ترلان کافه


+ پریتزل (Pretzel)

دوستان گل... سلام  قلب

قبل از هر چیز بذارید یه توضیح بدم در مورد پریتزل برای دوستانی که در مورد اون اطلاعی ندارند.

پریتزل ٢ نوع هست: یکی شور که بافت خشکی داره در واقع یه جورایی میشه گفت مث چوب شوره!

یه مدل دیگه شیرین هست و نرم و بزرگ! تو اروپا و آمریکا پریتزل خیلی طرفدار داره، به طوری که خیلی ها اول صبح تو راه سر کار یه دونه از اینا میخرن و به عنوان صبحانه میخورن! خیـــــــــــــــلی خوشمزه هست! معروفترین تهیه کننده پریتزل هم Antie Anne's (آنتی آن) هست که واقعاً پریتزل های خوشمزه و نرمی داره.

من اینجا میخوام مدل شیرینش رو آموزش بدم...


 مواد لازم:

خمیر مایه ......................... ٢ ق م

شکر ................................ ١ ق چ

آب ولرم ............................. سه چهارم پیمانه

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

آرد شیرینی پزی .................. دو و نیم پیمانه

شکر ................................. یک چهارم پیمانه

نمک .................................. سه چهارم ق م

روغن مایع ........................... نصف ق غ

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

جوش شیرین ....................... یک چهارم پیمانه

آب گرم ................................ ٢ پیمانه

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

دارچین و شکر قهوه ای ........... به میزان لازم

مواد لازم رو دسته بندی کردم تا با هم قاطی نشه چون هر چند تا رو یه جا باید با هم به کار ببرید!

طرز تهیه:

تو کاسه کوچیکی خمیر مایه و شکر رو تو آب ولرم حل کنید (٣ آیتم اول مواد لازم) و به مدت ١٠ دقیقه بهش استراحت بدید تا کاملاً کف کنه و آماده بشه.

بعد در یه کاسه بزرگ، آرد، شکر و نمک رو با هم خوب ترکیب کنید. وسط این مخلوط رو کمی گود کنید و روغن و مخلوط خمیر مایه رو بریزید تو این گودی و کم کم شروع کنید به ورز دادن...  (متناسب با ورز دادن، کم کم یه مقدار هم آب اضافه کنید ولی خیلی کم فقط در حدی که خمیر شکل بگیره) 

با دست ورز بدید تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد. سطح یه ظرف دیگه ای رو کمی چرب کنید و خمیر رو بذارید تو این ظرف. یه مقدار هم خمیر رو بچرخونید تا همه جای خمیر یه مقدار چرب بشه. بعد روی اون رو با پلاستیک بپوشونید و بذارید خمیر به مدت تقریباً ١ ساعت استراحت کنه و حجم اون ٢ برابر بشه.

در یه کاسه بزرگ، جوش شیرین و آب گرم رو با هم ترکیب کنید.

وقتی خمیر ور اومد اون رو به ٧-٨ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو به شکل یه طناب بلند و با ضخامت کمتر از ١ سانتیمتر (هر چه کمتر بهتر) در بیارید.

حالا این طناب رو مطابق شکل زیر باز کنید و بپیچید تا شکل پریتزل به دست بیاد.

 

 وقتی همه پریتزل ها رو پیچیدید، یکی یکی اونها رو تو محلول جوش شیرین فرو کنید و بذارید تو سینی فری که چرب شده. (محلول جوش شیرین رو هر چند وقت یه بار هم بزنید تا جوش شیرین ته نشین نشه)

فر باید از قبل با حرارت ٢٢٠ درجه گرم شده باشه (دوستانی که حرارت فرشون مث مال من بالاس بذارن رو ١٩٠ درجه تا پریتزل هاشون نسوزه).

پریتزل تقریباً تو کمتر از ١٠ دقیقه آماده میشه.

وقتی پریتزل ها پختند سریع اونها رو از تو فر در بیارید و تو کره آب شده فرو کنید (به شکل زیر) 

بلافاصله دارچین و شکر قهوه ای رو بپاشید روش و گرم گرم نوش جان کنید! 

 

اینم یه پریتزل از نزدیک! لبخند

این پریتزل هایی که من درست کردم خیلی خوشمزه شده بود ولی پریتزل های آنتی آن یه چیز دیگه س.... اعتراف می کنم! خجالت من هر کاری کردم از این نرم تر و نازک تر نشد... ولی مال اونا هم نرمه و هم نازکتر و هم خیــــلی بزرگتر از مال من!!

در ضمن شکل پریتزل باید همین طور باشه که می بینید. یعنی این شکل هندسی یک پریتزله... مث دونات یا پیتزا که شکل خاص خودشون رو دارن.

من تو هیچ سایت یا وبلاگ فارسی زبان ندیدم پریتزل رو آموزش داده باشن. به این ترتیب فکر می کنم اولین وبلاگ فارسی زبان هستم که افتخار معرفی پریتزل رو دارم! از خود راضی خنده برید حالشو ببرید! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٧:٠۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٥/۱
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()