ترلان کافه


+ اَردَک (ARDAK)

سلام دوستان... نمی دونم تا الان گفتم من ترکم یا نه؟! ولی اگه تا حالا موقعیتش پیش نیومده که بگم، الآن میگم! لبخند

به همین بهونه امروز یه نون محلی به نام "اَردَک" (که البته تلفظ صحیح ترش یه چیز تو مایه های AERDAK هست) میخوام آموزش بدم. اردک تو ماه رمضون برای افطار هم خیلی می چسبید مخصوصاً با پنیر سفید! چشمک

ناهید جون!... یه شیرینی بدون فر (رو گازی) میخواستی... فعلاً علی الحساب همین رو ازم قبول کن تا انشالله سر فرصت یه شیرینی درست کنم و بذارم رو وبلاگ قلب


مواد لازم:

آرد سفید .......................... سه و نیم الی ۴ پیمانه

شیر ................................. ٢ فنجان

روغن مایع .......................... نصف لیوان

خمیر مایه فوری ................... ١ ق غ سرخالی

نمک ................................... ١ ق چ

زرده تخم مرغ .......................  ۴ عدد

زعفران دم کرده ..................... ١ ق چ (در صورتی که بخواهید رنگ اردک طلایی تر بشه)

روغن سرخ کردنی .................. به میزان لازم (برای سرخ کردن اردک ها)

طرز تهیه:

دمای شیر باید کمی گرم تر از دمای محیط باشه. خمیر مایه و نمک رو تو شیر بریزید و بذارید به عمل بیاد.

روغن، زرده تخم مرغ و زعفرون رو به شیر اضافه کنید و بعد آرد رو کم کم بریزید توش و همزمان ورز بدین. آرد رو به اندازه ای اضافه کنید که خمیر به دست نچسبه. مقدار آرد بسته به نوع اون می تونه از ۵/٣ الی ۴ پیمانه تغییر کنه. ولی در کل مواظب باشید خمیرتون خیلی سفت نشه. چون هر چی خمیر نرم تر باشه اردک هم نرم تر در میاد وگرنه خشک میشه.

روی خمیر رو بپوشونید و بذارید یه ساعتی تو آشپزخونه استراحت کنه و حجمش دو برابر بشه.

بعد از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی بردارید (چانه کنید) و روی چونه ها رو بپوشونید و حدود ۵ دقیقه بهشون استراحت بدین تا چونه ها به اصطلاح بیفته. این کار برای اینه که خمیر تو این مرحله کمی استراحت کنه و موقع باز کردن با وردنه، راحت باز شه.

با وردنه دونه دونه چونه ها رو به صورت گرد باز کنید.

 و اونها رو تو روغن داغ و شناور سرخ کنید.  (اگه روغن به اندازه کافی داغ نباشه اردک خیلی چرب میشه)

بعد اون طرف نون رو سرخ کنید....

پس از این که اردک ها سرخ شدن، اونها رو روی دستمال آشپزخونه قرار بدید تا روغن اضافیشون حتی الامکان جذب بشه.

تو دستور اصلی، خمیر روغن نداره ولی بعضی ها این روغن رو اضافه می کنن تا خمیر راحت تر ورز بخوره وگرنه خیـــــــــلی سخت میشه ورزش داد! همین خیلی ها رو از درست کردن اردک فراری میده ولی اگه یه مقدار روغن تو خمیر بزنیم کار خیلی راحت تر میشه!

بعضی ها هم به جای روغن از خامه یا سرشیر (به همون اندازه ای که برای روغن گفتم) استفاده می کنن. خامه چربه و ورز دادن خمیر رو راحت می کنه و باعث خوشمزه تر شدن اردک میشه ولی اردک رو خیلی ترد و شکننده می کنه. به طوری که به نظر می رسه اردک بیات شده در حالی که ممکنه خیلی هم تازه باشه. به هر حال شما خودتون صاحب اختیارید. ببینید چه مدلی دوس دارین، همون رو درست کنید. در هر حالت اردک بسیار خوشمزه است!

در ضمن همونطور که گفتم زعفرون دل بخواه هست و چنانچه مایل باشید اردک طلایی تر بشه زعفرون بزنید تو خمیرتون در غیر این صورت میتونید از زعفرون فاکتور بگیرید. من استفاده کردم. 

این نون رو قدیما خیلی درست می کردن مخصوصاً برای عید نوروز که به همراه تخم مرغ آب پز رنگ شده باهاش از مهمون پذیرایی می کردن. اردک برای من خاطرات قشنگی از بچگی رو تازه می کنه.قلب

همین جا هم از زن عموی گلم که تو تهیه این اردک های طلایی، تلفنی بهم کمک کرد تشکر می کنم!‌ (زنگ زدم ایران ازش سؤالامو پرسیدم! خنده)

با این مقدار مواد حدود ١۶ عدد اردک درست میشه. نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:۱۸ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٧/٦
دسته بندی: نان
    پيام هاي ديگران()