ترلان کافه


+ پیراشکی ماهی

سلام دوستان عزیزم... با ماه رمضون چه می کنید؟؟ به سلامتی چند روز بیشتر نمونده.... انشالله که تو این چند روز باقیمانده استفاده لازم رو ببریم. فرشته

الآن میخوام یه غذای جدید آموزش بدم. شاید خیلی ها تا حالا حتی به این غذا فکر هم نکرده باشن! آخه راستش پیراشکی مرغ و گوشت و سبزیجات رایجه ولی پیراشکی ماهی نه! خود من برای بار اول بود که درست می کردم و مطمئناً از حالا به بعد بیشتر هم درست خواهم کرد! چون خیـــــــلی خوشمزه شده بود....لبخند

متأسفانه سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی در خانواده های ایرانی خیــــــــلی پایینه. خواهش من از خانومای گلی که اینجا رو می خونن اینه که ذائقه بچه های عزیزشون رو به سمت غذاهای دریایی هدایت کنن. شاید این پیراشکی بتونه یه شروعی باشه برای این حرکت! لبخند


مواد لازم:

خمیر

آرد سفید ......................................  یک و نیم لیوان

آب ............................................... نصف لیوان (اگه دیدین خمیر هنوز سفته یه کوچولو دیگه آب اضافه کنید)

شیر خشک ................................... ٢ ق غ

خمیر مایه ...................................... نصف ق غ

شکر ............................................. ٢ ق غ

کره نرم شده .................................. ٢ ق غ

نمک ............................................ نصف ق چ

همه مواد فوق رو با هم مخلوط کنید و حسابی ورز بدین تا یه خمیر لطیف و یه دستی به دست بیاد. بعد روی خمیر رو بپوشونید و بذارید یه نیم ساعتی تو دمای آشپزخونه بمونه تا ور بیاد.

مواد میانی

ماهی (نوع دلخواه) ......................... ١۵٠ گرم (یعنی ماهی پس از پختن و در آوردن تیغ و خرد کردن گوشتش باید به این وزن برسه)

فلفل سبز تند ................................. ١ عدد

سیر ............................................. یک حبه

زنجبیل تازه رنده شده ..................... ١ ق م

گشنیز خرد شده ............................ ١ ق غ

جعفری خرد شده ........................... ١ ق غ

هویج ........................................... ١ عدد (کوچیک)

آبلیمو .......................................... ١ ق م

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ........... به میزان لازم

زیره ......................................... نصف ق چ

طرز تهیه:

ماهی رو بپزید (به میل خودتون یا سرخش کنید یا با یه مقدار خیلی کم آب بذارید بپزه، من سرخ کردم که خوشمزه تر بشه!)

استخوان ماهی رو بگیرید و گوشت ماهی رو ریش ریش کنید. هویج رو رنده کنید و بذارید بپزه.

اون وقت ماهی و هویج رو با همه مواد لازم مخلوط کنید و با هم یه مقدار تفت بدید.

الآن می رسیم به نحوه شکل دادن پیراشکی ها.

به اندازه یه نارنگی کوچیک از خمیر بردارید و با وردنه بازش کنید و به شکل زیر در بیارید.

اگه این کار رو با چاقو انجام میدید، ممکنه یه مقدار از اطراف خمیر اضافه بیاد که می تونید این اضافات رو برگردونید تو خمیر و بعد دوباره مورد استفاده قرار بدید. با یه چاقوی تیز شیارهایی به شکل زیر در دو طرف خمیر ایجاد کنید.

 

از مخلوط ماهی ٢ قاشق بریزید وسط خمیر.

 بعد طبق مراحل زیر، لایه ها رو یکی یکی بخوابونید روی هم. یکی از سمت چپ یکی از سمت راست. البته هر کدوم از این لایه ها رو یه مقدار به سمت بالا بکشید که روی مایه رو بپوشونه.

 

در مرحله آخر یه مقدار اون پایین رو که باز مونده فشار بدید تا شکلش تکمیل بشه. برای چشم ماهی هم می تونید از یه عدد فلفل سیاه درسته یا میخک استفاده کنید.

 

 

حالا وقتشه که ماهی ها رو به رنگ طلایی در بیاریم تا خوشگلتر بشن! برای این کار یه عدد زرده تخم مرغ رو با کمی شیر و زعفران مخلوط کنید و با برس بمالید روی ماهی ها.

فر رو از قبل با حرارت ١٧٠ درجه گرم کنید و پیراشکی ها رو به مدت تقریباً نیم ساعت بذارید تو فر تا کاملاً بپزه. اگه نیاز بود گریل رو هم یه ۵ دقیقه ای روشن کنید تا روی پیراشکی ها طلایی بشه.

مراحل پیچیدن پیراشکی ها رو از یه سایت عربی یاد گرفتم. به خوبی اون نتونستم در بیارم، برای همین لینکش رو میذارم تا اگه خواستید خودتون به سایتش مراجعه کنید. اینجا کلیک کنید! (ظاهراً این سایت تو ایران فیلتره. به همین دلیل جداگانه عکس هاش رو آپلود کردم تا بتونید ببینید. یعنی این لینک، اون سایت رو باز نمی کنه بلکه یه صفحه ای باز میشه که عکس ها رو خودم اونجا گذاشتم)

نوش جان! قلب

(یه چند روز بود پرشین بلاگ قاطی کرده بود نمی تونستم وارد وبلاگم بشم.... خدا رو شکر مشکل حل شد و الآن در خدمت شمام! دلم برای نوشتن و برای تک تک شما دوستان با محبت تنگ شده بود!!ماچ)

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:۳٠ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٦/۱٤
دسته بندی: منوی جانبی
    پيام هاي ديگران()