ترلان کافه


+ شیرینی به شکل گل رز

عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت

صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت

سلام دوستان گلم....

ماه مبارک رمضان با همه خوبی ها و برکاتش.... با همه دشواری های روزه گرفتن تو روزهای گرم تابستونش... با همه گرسنگی ها و تشنگی هایی که باهاشون دست و پنجه نرم می کردیم... با هه ذوق و شوقی که هر روز برای تدارک افطار و پذیرایی از خانواده داشتیم.... با همه دعاها و راز و نیازهایی که با میزبانمون تو این ماه داشتیم... با همه آرامشی که برای تک تک ما به ارمغان آورده بود... به پایان رسید.............

از ته دل امیدوارم طاعات و عباداتتون مورد قبول درگاه الهی قرار گرفته باشه و انشالله نتایج معنوی که از این ماه پر فیض گرفتیم تا رمضان سال آینده ما رو همراهی کنه.

می خواستم این شیرینی خوشگل و خوشمزه رو قبل از روز عید درست کنم و در اختیار شما عزیزان بذارم ولی متأسفانه به دلیل مشغله شدید کاری اصلاً نتونستم!

به همین دلیل این پست رو با تأخیر می ذارم به امید این که بپسندید و برای مناسبت های شاد بعدی ازش استفاده کنید!

 


مواد لازم:

آرد شیرینی .................................... ۴٠٠ گرم

کره ............................................... ١٠٠ گرم

گلاب .............................................. ۴ ق غ

آب .................................................. به مقدار لازم (تا حدی که خمیر به دست نچسبه و خیلی هم سفت نشه)

خاکه قند.......................................... ٣٠ گرم

پودر بادام ........................................ ١٠٠ گرم

عسل ............................................. به میزان لازم

طرز تهیه:

آرد و کره رو با هم مخلوط کنید به طوری که تقریباً همه ذرات آرد به کره آغشته بشه.

بعد آب و ٢ ق غ از گلاب رو به خمیر اضافه کنید.

 و خوب ورز بدین تا خمیر لطیفی به دست بیاد.

این خمیر رو به قطعات مساوی  (هر قطعه به اندازه یه گردوی بزرگ) تقسیم کنید و به شکل زیر بذاریدشون توی کاسه گودی و روش رو هم بپوشونید و بذارید یه نیم ساعتی تو یخچال استراحت کنه. علت این کار اینه که هر سری فقط یکی از این قطعات رو از تو یخچال در بیارید و باهاش کار کنید (با هر کدوم از اینا تقریباً یه گل میشه درست کرد) و بقیه خمیرها تو یخچال بمونن. چون وقتی خمیر گرم بشه شل میشه و سخت شکل می گیره.

٢ ق غ گلاب رو با خاکه قند و بادوم مخلوط کنید و بذارید کنار آماده باشه.

حالا یکی یکی تیکه های خمیر رو با وردنه باز کنید و اونقدر این کار رو ادامه بدین تا ضخامت هر لواش خمیر اونقدر کم بشه که بتونید اون ور خمیر رو ببینید! یعنی خیـــــــــــلی نازک! اگه از این دستگاه های مخصوص نازک کردن خمیر (اسمش رو یادم رفته ولی همونا که باهاش رشته هم درست می کنن!) دارید که کارتون خیلی راحت میشه ولی اگه نداشتین مجبورید مث من با وردنه این کار رو انجام بدین تا به ضخامت مورد نظر برسید.

 

حالا با استفاده از قالب گرد یا دهانه استکان به قطر تقریباً ۴ سانت (اندازه قالب بستگی به این داره که خودتون بخواهید شیرینی هاتون چه سایزی داشته باشه. مثلاً اون سایتی که من این شیرینی رو ازش یاد گرفتم گفته بود ۵ سانت ولی به نظرم رسید در این صورت شیرینی ها خیلی بزرگ میشن!) دوایری از این خمیر جدا کنید. من تعدادی از شیرینی ها رو کوچیکتر و بقیه رو بزرگتر درست کردم.

 

هر ۶ تا دایره رو مطابق شکل زیر کنار هم جوری بچینید که هر دایره بغل دستیش رو به اندازه حدوداً ١ سانت بپوشونه.

 

از مایه بادوم و خاکه قند یه مقدار بردارید و بذارید روی خمیر (به سمت پایین).

 

حالا از همون سمت خمیر رو به طرف داخل بپیچونید به طوری که روی بادوم ها پوشیده بشه.

 

بعد خمیر رو از سمت چپ به طرف راست بپیچونید تا شکل گل رز به دست بیاد.

 

یه مقدار لبه های هر گلبرگ رو به سمت بیرون تاب بدین تا گلتون خوشگلتر بشه!

یه مقدار زعفران و شیر رو با برس بمالید روی شیرینی ها. فر رو با حرارت ١۵٠ درجه گرم کنید و شیرینی ها رو تو فر بذارید به مدت تقریباً ۴۵ دقیقه تا کاملاً بپزه. باید دقت کنید این شیرینی ضمن خشک نشدن، خوب هم بپزه. چون چند لایه هست ممکنه لایه های درونی خوب نپزن. علت این که گفتم خمیرتون نازک باشه هم همین بود که مشکلی واسه پختن نداشته باشه و برای همینم گفتم که حرارت فر باید کم باشه تا شیرینی با حرارت کم و در زمان طولانی به تدریج پخته شه.

وقتی از تو فر در آوردین سریعاً یه مقدار عسل بریزید روش تا به خوردش بره و شیرین بشه. می تونید هم یه مقدار پسته خرد شده بریزید وسط شیرینی ها.

اونایی که خیلی شیرین دوس دارن می تونن به جای عسل از شهد استفاده کنن. به این ترتیب که یک لیوان شکر و نصف لیوان آب و ٢-٣ ق غ گلاب رو بذارید بجوشه. وقتی قوام اومد ٣-۴ قطره آب لیمو اضافه کنید. وقتی شیرینی ها رو از تو فر در آوردین بلافاصله بندازین تو این شربت! این جوری شیرینی ها هم نرمتر میشن ولی اگه با عسل شیرین کنید یه مقدار شیرینی ها خشک میشن.

شیرینی ها رو تو ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید!

می تونید به خمیرتون رنگ بزنید تا گلتون مثلاً صورتی بشه. یا نصف خمیر رو سفید و نصف دیگه اش رو صورتی کنید و گلبرگها رو یکی در میون سفید و صورتی کنار هم بچینید تا حالت سایه روشن پیدا کنه! لبخند

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:٤٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٦/٢٠
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()