ترلان کافه


+ پیراشکی بادنجان

از بچگی یادمه هر وقت مادرم بادمجون سرخ میکرد من سریع یکی دو تا از اونارو ورمیداشتم، تا جایی که می تونستم روغنش رو میگرفتم و میذاشتم لای نون... یه کم نمک و آبلیمو بهش می زدم و همونجا تو آشپزخونه سر پا می خوردم و فیض دنیا و آخرت رو می بردم!!!! نیشخند

این پیراشکی رو در واقع با الهام از یکی از مورد پسند ترین غذاهای دوران کودکیم درست کردم... خوشحال بودم که بقیه هم دوس داشتن و علیرغم سادگی مورد استقبال قرار گرفت! لبخند

خمیرش هم معرف حضورتون هست... چشمک


خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... ١ ق غ

خمیر مایه .......................................... ١ ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... ٣ ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از ٢ دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً ١٠ دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

بادنجان ........................................... نیم کیلو

آب لیموی تازه .................................. ٣ ق غ

جعفری و گشنیز خرد شده ................... جمعاً ٢ ق غ

فلفل تند .......................................... ١ عدد (اگه تند دوس ندارید نصفش رو بریزید)

پاپریکا ............................................. ١ ق چ

نمک و فلفل سیاه .............................. به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجون ها رو به هر شکلی که دوس داشتین ببرید...

 و تو کمی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن بذارید تو آبکش تا روغن زیادیش بره.

می تونید به جای سرخ کردن اونها رو یا روی آتیش یا توی فر کبابی کنید ولی سرخ شده ش خوشمزه تره!!! بعد بقیه مواد رو بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

 

خمیر رو به ١٠ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو به صورت چونه در بیارید.

روی چونه ها رو بپوشونید تا خشک نشن. سطح کار رو آردپاشی کنید. دونه دونه چونه ها رو با وردنه باز کنید. سعی کنید ضخامت هر لواش بیشتر از ١ میلیمتر نشه.

مخلوط بادمجون رو هم به ١٠ قسمت تقسیم کنید و یه قسمت از اون رو بریزید یه طرف لواشتون و از همون طرف بپیچیدش. مراحل کار رو از روی تصاویر زیر انجام بدین.

درز کار رو بندازید زیر...

 

وقتی همه رو پیچیدین اونها رو بذارید تو سینی فر (کف سینی رو کاغذ چرب شده بندازید تا پیراشکی ها به سینی نچسبن). کمی هم از مخلوط زرده تخم مرغ و شیر برس کنید روی پیراشکی ها و کمی هم کنجد بپاشید روش.

 

 

درجه فر رو روی ١۶٠ درجه تنظیم کنید. وقتی فر گرم شد پیراشکی ها رو بفرستید تو فر (طبقه اول از بالا) و بذارید حدود ١۵ دقیقه اون تو بمونن. تو این مدت باید پف کنن و زیرشون هم کاملاً طلایی شه. اگه دیدین زیرش برشته شده ولی روش هنوز سفیده یه کوچولو گریل رو هم روشن کنید تا روی نون ها هم طلایی بشه. 

 

با این مقدار مواد حدود ١٠ عدد پیراشکی به دست میاد. می تونید پیراشکی ها رو از وسط به صورت اریب ببرید و تو ظرف بچینید.

اینم از نزدیک...

بسیار خوشمزه بود... امیدوارم شما هم دوس داشته باشید!

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:٠۸ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٩/۱٤
دسته بندی: منوی جانبی
    پيام هاي ديگران()