ترلان کافه


+ چیزکیک کدوحلوایی

روز یکشنبه (٣١ اکتبر) روز هالووینه!!! استرس

و همونطور که همتون میدونید در مراسم هالووین نقش اول بر عهده جناب کدو حلواییه!! شیطان

این شد که دیدم هالووین که نزدیکه ... کدو حلوایی هم تو خونه دارم ... خیلی وقت هم بود که چیزکیک درست نکرده بودم!!! با خودم گفتم چه فرصتی از این بهتر که دست به کار درست کردن چیزکیک کدو حلوایی بشم!؟؟! چشمک

 


مواد لازم:

لایه بیسکویتی:

بیسکویت ساقه طلایی پودر شده ......... یک و نیم لیوان (معادل ١٠ عدد بیسکویت)

شکر قهوه ای ..................................... ٣ ق غ

کره آب شده ...................................... ١٠٠ گرم

دارچین ............................................. ١ ق م

مایه چیزکیک:

پوره کدو حلوایی ................................. ٢٠٠ گرم

پنیر خامه ای ...................................... ۴۵٠ گرم

وانیل ................................................. ١ ق چ

شکر سفید ........................................ یک چهارم پیمانه

شکر قهوه ای ..................................... نصف پیمانه

تخم مرغ ............................................ ٣ عدد

دارچین، جوز هندی، پودر زنجبیل ............. جمعاً ١ ق م

آرد سفید ............................................. ۶ ق غ

خامه ................................................... یک ششم پیمانه

طرز تهیه:

قبل از هر چیز باید بگم برای این که سطح چیزکیک پس از سرد شدن، ترک نخوره چند نکته باید رعایت شه:

١- در تمام طول کار باید سرعت همزن پایین باشه. چون اگه با سرعت بالا هم بزنید هوای زیادی وارد مایه میشه و این هوا تو فر باعث پف کردن چیزکیک میشه ولی وقتی چیز کیک سرد شد این هوا خارج میشه و سطح چیز کیک میشکنه! 

٢- موقع گذاشتن قالب چیزکیک تو فر، اون رو تو قالب بزگتری که توش آب هست قرار بدین تا با بخاری که ایجاد می کنه چیزکیک نرم و بدون ترک بشه.

٣- قبل از گذاشتن چیزکیک تو قالب بزرگتر، چند بار به آرومی قالب رو به میز بکوبید تا هوای اون خارج بشه.

یه نکته دیگه: برای اندازه گیری شکر قهوه ای، باید اول ظرف مورد نظر (قاشق یا پیمانه اندازه گیری) رو با شکر قهوه ای پر کنید و فشار بدید. بعد برگردونیدش تو دستتون. باید شکل ظرف رو به خودش گرفته باشه... در این صورت میشه گفت اندازه شکر به دقت گرفته شده.

مواد مربوط به لایه بیسکویتی رو با هم خوب مخلوط کنید.

مطمئن شید تمام ذرات بیسکویت به کره آغشته شده (در غیر این صورت لایه بیسکویتی اون انسجام لازم رو نخواهد داشت)

حالا این مخلوط رو بریزید تو قالب. خوب همه جای این لایه رو فشار بدین تا به صورت یکنواخت و فشرده توزیع بشه.

قالب رو برای ٧-٨ دقیقه تو فر بذارید (حرارت ١۶٠ درجه) و سریع بیارید بیرون تا نسوزه.

این از لایه بیسکویتی! حالا میریم سراغ مایه چیزکیک...

پنیر رو بریزید تو کاسه نسبتاً بزرگی و با همزن بزنید تا نرم شه. بعد کم کم شکر سفید و بعد هم شکر قهوه ای رو اضافه کنید.

 

وقتی شکر کاملاً حل شد، اول ادویه مخلوط (پودر زنجبیل، دارچین، جوزهندی) و بعد وانیل رو به مایه اضافه کنید.

تخم مرغ ها رو با چنگال بزنید و به تدریج بریزید تو مایه چیزکیک و هم بزنید. هر بار چیزی حدود ١ تخم مرغ اضافه کنید.

آرد رو هم اضافه کنید. (من چیزکیک سفت دوس دارم. ولی اگه شما میخواهید چیزکیکتون نرم تر و خامه ای تر باشه مقدار آرد رو به ٢ ق غ برسونید) بعد خامه رو کم کم (خیلی آروم) بریزید و مرتب هم بزنید.

آخر سر پوره کدو حلوایی رو به تدریچ (در ٣ نوبت) بریزید تو مایه و حدود ٣٠ ثانیه هم بزنید.

مایه رو بریزید روی لایه بیسکویتی... 

باز هم تکرار می کنم... قبل از گذاشتن تو فر، قالب رو با دو دست بگیرید و آروم دو سه بار بکوبید به میز. مواظب باشید چیزی از مایه به اطراف نپاشه. با این کار هوای داخل مایه میاد بیرون و از ترک خوردن چیزکیک جلوگیری می کنه.

باز هم تکرار می کنم... قالب رو بذارید تو یه قالب بزرگتر و اون رو با آب پر کنید. ارتفاع آب باید حدود ١ اینچ باشه. این کار باعث به وجود اومدن بخار در فضای فر میشه و کمک می کنه چیزکیک ترک نخوره.

فر رو با حرارت ١٧٠ درجه سانتیگراد گرم کنید. بعد از یک ربع، قالب رو بذارید تو فر و صبر کنید تا چیز کیک بپزه.

علامت آماده بودن چیزکیک، اینه که سطح اون سفت میشه و از حالت شلی در میاد. برای من حدود ١ ساعت و ١۵ دقیقه طول کشید.

قالب رو از توی فر در بیارید و بذارید تو دمای آشپزخونه از حرارتش کم شه. بعد بذارید تو یخچال یه شب تا صبح بمونه.

حالا نوبت در آوردن چیزکیک از توی قالبه. برای بهتر در آوردن، می تونید فقط چند ثانیه قالب رو روی حرارت اجاق بگیرید (فقط در حدی که گرمی قالب رو بتونید حس کنید) بعد اطراف چیزکیک رو به وسیله چاقو از قالب آزاد کنید و قالب رو روی یه بشقابی که ترجیحاً با سلفون پوشیده شده برگردونید.

بعد چیزکیک رو تو ظرف سرو برگردونید تا لایه بیسکویتی دوباره در زیر قرار بگیره.

روی چیزکیک رو می تونید با خامه فرم گرفته تزیین کنید و کمی هم دارچین بپاشید روش.

(همونطور که می بینید علیرغم رعایت برخی نکات، چیزکیک من روش یه کم ترک خورده... خجالت فکر می کنم علتش این باشه که فراموش کردم قبل از گذاشتنش تو فر، یه تکونی بهش بدم تا هواش بیاد بیرون!! یا شاید هم سرعت همزن حتی تو کمترین حالت هم بیشتر از اون چیزی بود که من لازم داشتم.... سوال برای همینه که این همه روی نکات مهم تاکید کردم و اونارو تکرار کردم!!! خنده)

این مقدار مواد برای چیزکیکی به قطر ٢٠ سانتیمتر و ضخامت ۴ سانتیمتر کافیه.

 

نکته: برای تهیه پوره مورد نیاز، کدو حلوایی رو به قطعات کوچیک ببرید و بپزید. وقتی کاملاً نرم شد بریزید تو مخلوط کنید یا غذاساز (یا حتی با چنگال) و اون رو به صورت پوره دربیارید.

 هالووینی خوب و سرشار از ترس و هیجان داشته باشید! نیشخند....

نوش جان! قلب 

نویسنده: ترلان ; ساعت ٤:٤۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۸/۸
دسته بندی: کیک و دسر
    پيام هاي ديگران()