ترلان کافه


+ حمص (Hommos)

این هم یکی دیگه از پیش غذاهای  آسون و خوشمزه لبنانی ها!


مواد لازم:

نخود ............................. ٢ لیوان

ارده .............................. سه چهارم لیوان

سیر ............................. ٢ حبه

آبلیمو .......................... سه چهارم لیوان

روغن زیتون .................. یک سوم لیوان

ماست ......................... ۴ ق غ

آب جوش ....................... ٢ لیوان

نمک ........................... سه چهارم ق چ

طرز تهیه:

نخود رو بذارید تو یه کاسه پر آب و اجازه بدید حدود ١٢ ساعت خیس بخوره. در این مدت سه چهار بار آب نخود رو عوض کنید.

بعد نخود رو بذارید روی حرارت و بذارید کاملاً بپزه. باید حسابی نرم بشه.

وقتی نخود کاملاً پخت، بریزیدش تو غذاساز تا کاملاً له بشه. (چند تا دونه از نخودها رو واسه تزیین کنار بذارید)

آب جوش، ماست، ارده، نمک، آبلیمو، روغن زیتون و سیر رنده شده رو با هم مخلوط کنید و به تدریج به پوره نخود اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مایه یکنواخت بشه.

دقت کنید که مایه باید کاملاً یه دست شده باشه و تیکه های نخود نباید توش دیده بشه. اگه لازم بود مایه رو به دفعات به همراه کمی آب  و آبلیمو بریزید تو مخلوط کن و هم بزنید تا روان و یکنواخت بشه. اندازه های بالا رو می تونید یه مقدار کم و زیاد کنید تا به غلظت و طعم دلخواه برسید. در کل نباید خیلی شل و نباید خیلی سفت باشه.

حمص رو توی کاسه بریزید و روی اون رو با مقداری روغن زیتون و تعدادی نخود تزیین کنید. آخر سر هم یه چنگال خیس رو بزنید تو پاپریکا و باهاش خطوطی روی حمص نقش بزنید. این میشه یه تزیین کاملاً سنتی حمص به روش لبنانی ها!

توی رستوران های لبنانی، حمص رو تو ظرف های به خصوصی سرو می کنن. چند روز پیش یه جا دیدم از این کاسه ها می فروشن منم سریع دو تا خریدم! این یعنی سرو حمص تو یه ظرف کاملاً سنتی! از خود راضی

راستی با این مقدار موادی که گفتم مقدار زیادی حمص درست میشه. بهتون توصیه می کنم با نصف این مواد یا حتی کمتر، دست به کار بشید تا تجربه لازم رو به دست بیارید. چون یه مقدار به تجربه نیاز داره و لازمه یه مقدار مواد لازم کم و زیاد بشن تا طعم و غلظت مطلوب حاصل بشه.

امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.... نوش جان قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:۳٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٩/٢۱
    پيام هاي ديگران()