ترلان کافه


+ چانّا ماسالا (Channa Masala)

سلام دوستان عزیز

با یه غذای هندی موافقید؟؟ یه غذای ساده و خوشمزه! لبخند


مواد لازم:

نخود .......................................... ۴٠٠ گرم

چوب دارچین ............................... ١ عدد (١ اینچ)

گوجه فرنگی درشت ...................... ١ عدد

زردچوبه ...................................... یک چهارم ق چ

فلفل قرمز ................................... ١ عدد

نمک ......................................... به میزان لازم

هل ........................................... ٢ عدد

زیره .......................................... ١ ق غ

فلفل سبز .................................. ١ عدد

آنغوزه ........................................ یک چهارم ق چ

آب تمبر هندی ........................... ١ ق غ

پودر تخم گشنیز ......................... نصف ق چ

زنجبیل رنده شده ........................ ١ ق غ

روغن ........................................ نصف ق غ

قبل از هر چیز بگم که هندی ها خیلی در قید و بند اندازه گیری نیستن و معمولاً چشمی کار می کنن. آخه از بس ادویه های مختلف تو غذاشون می ریزن که اصلاً امکان نداره دقیق بدونن از هر کدوم چقدر باید استفاده بشه! اینه که همه ادویه های مورد نیاز رو می چینن کنار دستتشون و در حین پخت به غذاشون اضافه می کنن.

و یک نکته دیگه این که من تقریباً ادویه رو به همون اندازه ای که تو دستور اومده بود استفاده کردم ولی مقدار نخود رو دو برابر کردم تا تندیش نصف شه... با این حال تند شده بود (البته مزه میداد!) شما اگه خیلی تند پسند نیستین ادویه ش رو کمتر کنید.

آنغوزه به انگلیسی میشه Hing! من که نه می دونستم Hing چیه و نه وقتی ترجمه اش رو تو دیکشنری دیدم نوشته "آنغوزه"، متوجه شدم!! بنابراین رفتم مغازه و پرسیدم Hing چیه و چه شکلیه! اون هم خیلی راحت این رو بهم داد!

فکر کنم تو عطاری ها بتونید پیدا کنید. من تو اکثر غذاهای هندی دیدم ازش استفاده می کنن.

اینا ادویه مورد نیاز ما هستن.... میشه به جای دارچین و فلفل قرمز از پودرشون استفاده کرد ولی اینجوری هم سنتی تره و هم این که فکر کنم اگه پودرشون رو بریزیم تندتر بشه! برای تهیه آب تمبر هندی هم یه ق غ تمبر هندی رو تو یه مقدار آب جوش بخیسونید و بعد از صافی رد کنید.

طرز تهیه:

نخود رو باید از شب قبل خیس کرده باشید. وقتی مرحله خیساندن تموم شد اونها رو بشورید و با مقداری آب بذارید بپزه. باید نرم بشه.

روغن رو تو قابلمه بریزید و زیره، هل و دارچین رو اضافه کنید. عطرشون که آزاد شد فلفل سبز، زنجبیل و آنغوزه رو اضافه کنید و هم بزنید. مواظب باشید ادویه تون نسوزه.

زردچوبه و پودر تخم گشنیز رو بریزید تو قابلمه و گوجه فرنگی رو ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید. بذارید یه ۵-۶ دقیقه بمونه تا نرم شه.

حالا نخود رو با آبش (حدود ١ لیوان یا کمی بیشتر) به مواد اضافه کنید.

(٢-٣ ق غ از نخود رو له کنید و بذارید کنار) اولش ٣-۴ دقیقه حرارت رو زیاد کنید و بعد برای ۶-٧ دقیقه بذارید با حرارت ملایم جا بیفته.

آخر سر نخود له شده و آب تمبر هندی رو اضافه کنید و صبر کنید تا کم کم آبش بخار شه. مقدار آب بستگی به ذائقه شما داره. بعضی ها چانا ماسالا رو آبکی تر درست می کنن بعضی ها خیلی خشک. من دوس داشتم یه کوچولو تهش آب داشته باشه که خیلی خشک نشه!

نمکش رو اندازه کنید و مواد رو خوب هم بزنید و تو ظرف سرو بریزید. روی چانا ماسالا رو با گشنیز تازه و حلقه های پیاز تزیین کنید.

با این مقدار مواد یه بشقاب چانا ماسالا درست شد.

این غذای خوشمزه با نون تازه تنوری خیلی می چسبه.

در ضمن چانا (با تشدید "ن") یعنی نخود! و ماسالا هم که همون ادویه ش رو میگن!

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٢:٥٠ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱٠/٢۳
    پيام هاي ديگران()