ترلان کافه


+ فته (Fatta)

سلام دوستان عزیزم... فته با تلفظ Fatta یا Fette یا هر چیز دیگه (همشون درسته ولی حتماً باید روی "ت" تشدید بذارید!) یه غذای عربیه که می تونه به عنوان سالاد هم مورد استفاده قرار بگیره. فته های متفاوتی داریم که با چیزهای مختلف درست میشن ولی تقریباً تو همشون نون سرخ شده (یا برشته شده) و تو اکثرشون نخود و سس ماست داره.... باز هم میگم انواع دیگه ای هست که خیلی متفاوته ولی این که اینجا نوشتم فته لبنانیه!


مواد لازم:

مرغ ............................................... یک عدد

کدو ................................................ ٣ عدد

بادمجان .......................................... ١ عدد

هویج .............................................. ٢ عدد

سیب زمینی ..................................... ٢ عدد

نخود .............................................. یک لیوان

فلفل سبز ......................................... نصف الی ١ عدد (بسته به ذائقه)

پیاز ................................................. ١ عدد

ماست ............................................. ٢ لیوان

سیر ................................................ ٢ حبه

ارده ................................................ ١ ق غ

مایونز .............................................. ١ ق غ

آبلیمو ............................................. یک چهارم لیوان

جعفری خرد شده .............................. نصف لیوان

نان لبنانی (یا هر نون دیگه ای) ........... ١ عدد

نمک و فلفل .................................... به میزان لازم

طرز تهیه:

از شب قبل نخود رو بذارید خیس بخوره و تا روز بعد ٣-۴ بار آبش رو عوض کنید. روز بعد نخود رو با مقدار مناسبی آب بذارید بپزه. (البته من وقت نداشتم و به جاش کنسرو نخود استفاده کردم!)

مرغ رو با یه حبه سیر، یه عدد پیاز، یه عدد برگ بو، کمی نمک و فلفل و ٢ لیوان آب بذارید بپزه. (موادی که همراه مرغ می پزیم رو تو مواد لازم ننوشتم. با اونا قاطی نکنید)

وقتی مرغ پخت، استخوان هاش رو جدا کنید و گوشتش رو ریش ریش کنید.

سبزیجات (کدو، بادمجون، هویج و سیب زمینی) رو نگینی خرد کنید.

 

هویج رو با کمی آب بذارید بپزه و بقیه رو به صورت جداگونه سرخ کنید و پس از سرخ شدن، روغن اضافی اون ها رو بگیرید.

برای مصرف کمتر روغن، از ماهیتابه کوچیک و عمیق استفاده کنید. اول سیب زمینی ها رو سرخ کنید. بعد اونها رو در بیارید و کمی از روغن رو خالی کنید (چون روغن سیب زمینی تمیز می مونه و میشه برای موارد دیگه ازش استفاده کرد) بعد کدو رو توش سرخ کنید و وقتی اون ها رو هم در آوردین، بادمجون ها رو سرخ کنید.

پیاز رو ریز خرد کنید و تو کمی روغن تفت بدید. من پیاز رو تو روغنی که خود مرغ پس داده بود سرخ کردم و بسیار خوشمزه شد. بعد مرغ رو بهش اضافه کنید. فلفل رو هم ریز خرد کنید و به مرغ اضافه کنید.

وقتی مرغ هم کمی تفت داده شد از روی حرارت بردارید و با سبزیجات مخلوط کنید و نمک  و فلفلش رو اندازه کنید.

نون ها رو هم به قطعات کوچیک ببرید و تو کمی روغن سرخ کنید تا برشته شن.

برای تهیه سس هم ماست، سیر، ارده، مایونز، آبلیمو و کمی نمک و فلفل رو با هم خوب مخلوط کنید تا سس یه دستی درست بشه.

حالا این سس رو بذارید کنار و برید سراغ درست کردن فته!

توی ظرف مناسبی که گنجایش همه موادمون رو داشته باشه، اول مخلوط مرغ و سبزجات رو بریزید.

بعد نخود رو بریزید روی لایه اول.

حالا سس رو بریزید روی لایه نخود.

جعفری رو بپاشید روی ماست...

و نون های سرخ شده رو هم بریزید روی فته!

غذا حاضره!

این غذا زمان زیادی می بره ... در واقع آماده کردن موادش زمان میبره (خرد کردن سبزیجات، پختن مرغ و سبزیجات، برش دادن و سرخ کردن نون و ....) ولی اینا که آماده شدن دیگه سر هم کردنشون ٢ دقیقه س!

فته رو تو دمای اتاق میخورن... منظورم اینه که نه باید داغ داغ باشه نه سرد سرد... معمولی!

و یک نکته خیـــــلی مهم: این مقدار موادی که اینجا نوشتم برای تهیه ٢ تا ظرف پیرکس (این سایزی که می بینید) هست. من نصف مواد رو باهاش فته درست کردم و نصف دیگه که مونده بود رو نگه داشتم (مرغ و سبزیجات و نخود و جعفری رو با هم قاطی کردم) و روز بعدش سمبوسه درست کردم و با سس ماست خوردم!!! شما اگه همین یه سینی رو میخواهید درست کنید با نصف مواد بالا اقدام کنید. 

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۸:٤٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱٢/۱٥
    پيام هاي ديگران()