ترلان کافه


+ کیک اسفنجی کلاسیک

سلام به همه دوستان گلم... امیدوارم تعطیلات نوروزی به همه شما خیلی خیلی خوش گذشته باشه... همونطور که به من خیلی خوش گذشت!

انشالله تا چند روز دیگه که فرصت کنم بیشتر در مورد سفر می نویسم. از محبتت تک تک عزیزانی که تو این چند روز که به اینترنت دسترسی نداشتم برام کامنت گذاشتن و وبلاگم رو دنبال کردن قلباً تشکر و قدردانی می کنم! قلب

خیلی از دوستان ازم درخواست کیک اسفنجی کرده بودن... دستورای مختلفی برای کیک اسفنجی وجود داره ولی این که الان میخوام آموزش بدم هم خیلی راحته هم خیلی خوب در میاد! امیدوارم همیشه تو مناسبتهای شاد، خودتون دست به کار بشید و این کیک فوق العاده رو درست کنید!


مواد لازم:

تخم مرغ درشت ............................. ۵ عدد

آرد سفید ....................................... ١ پیمانه

شکر ............................................. ١ پیمانه

بکینگ پودر ................................... ١ ق م

وانیل ............................................ ١ ق چ

طرز تهیه:

زرده و سفیده تخم مرغ ها رو جدا کنید و روشون رو بپوشونید بذارید تا به دمای آشپزخونه برسه.

آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و ۴-۵ باری از الک ریز رد کنید تا کاملاً هوادهی بشه.

فر رو با درجه ١٨٠ درجه گرم کنید و کف قالبتون رو کاغذ روغنی بندازید.

زرده و نصف لیوان شکر رو با هم خوب مخلوط کنید و با همزن برقی به مدت تقریباً ۵ دقیقه بزنید.

باید رنگش کاملاً روشن بشه... مث شکل زیر! (شکر حتماً باید دونه ریز باشه) بعد وانیل رو اضافه کنید.

سفیده رو جداگونه اونقدر بزنید تا کاملاً سفت بشه و از همزن نریزه.

و پس از همزدن...

بعد به تدریج نصف لیوان شکر رو به سفیده اضافه کنید و به همزدن مستمرتون ادامه بدید.

حالا همزن رو بذارید کنار چون قراره از اینجا به بعد کار مخلوط کردن رو با لیسک یا قاشق چوبی انجام بدیم. یک سوم از سفیده رو به مایه زرده اضافه کنید و با دقت و سرعت عمل اون رو فولد کنید. (فولد شیوه صحیح مخلوط کردن مواد کیکه به این ترتیب که قاشق رو از زیر مایه میاریم بالا و محتویاتش رو از ارتفاع میریزیم تو مایه. همزمان هم باید کاسه رو بچرخونیم تا همه مواد به صورت یکنواخت مخلوط بشن)

وقتی سفیده هم خورد، نصف آرد رو به مایه اضافه کنید و به همون شیوه ای که گفتم مخلوط کنید.

دوباره یک سوم سفیده رو اضافه کنید....

 

و بعد نصف باقیمونده آرد و نهایتاً هم یک سوم پایانی سفیده!

مایه رو تو قالب بریزید...

و قالب رو بذارید تو فر به مدت تقریباً ٢۵ الی ٣۵ دقیقه تا کاملاً بپزه... برای اطمینان از پخت، یک سیخ چوبی رو تو کیک فرو کنید اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آماده است.

این سری من بنا به توصیه ژولیت عزیزم از حوله نمدار دور قالب استفاده کردم تا کیکم گنبدی نشه و نتیجه عالی بود! توصیه می کنم شما هم همین کار رو بکنید چون گنبدی شدن کیک تو قالب هایی که وسطشون سوراخ ندارن یه مشکلیه که زیاد بهش برخوردم ولی اینجوری کیک به صورت یکنواخت پف می کنه میاد بالا!

پس از پخت، سریع برش گردونید روی توری و کاغذ روغنی رو از کفش بلند کنید.

دوباره کیک رو برگردونید و اجازه بدید سرد بشه و بعد برای تزیینش اقدام کنید!

کیک رو پس از سرد شدن حتماً لای سلفون بپوشونید تا خشک نشه. این کیک رو میشه به خوبی به مدت ٢ روز تو دمای اتاق و یا ٢ ماه تو فریزر نگهداری کرد.

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:٤٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/۱۳
دسته بندی: کیک
    پيام هاي ديگران()