ترلان کافه


+ مناقیش

سلام دوستان گلم ....... هیچ حواستون هست که خیلی وقته خمیر بازی نکردیم؟!؟! نوبتی هم که باشه نوبت خمیر و خمیر بازیه!

حتماً تا حالا متوجه شدید من چه علاقه ای به غذاهای لبنانی دارم! آخه غذاهاشون علاوه بر ساده بودن، هم خیلی سالم هستن هم به ذائقه ما خیلی نزدیکه!

یکی از خوراکی هایی که خیلی پر طرفداره و خود من هم خیلی دوس دارم، مناقیش هست!

مناقیش یه مدل پیتزای خیلی ساده س... یعنی یه خمیر نازکی که روش با پنیر یا زعتر یا ماست چکیده و یا ترکیبی از 2-3 تا از اینا درست میشه. روی مناقیش رو پرملاط نمی کنن.

کلاً چیز خوشمزه ایه و میشه برای صبحانه یا شام خورد!


خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... 1 ق غ

خمیر مایه .......................................... 1 ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... 3 ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از 2 دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً 10 دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

بعد خمیر رو رول کنید و اون رو به 8-10 قسمت مساوی تقسیم کنید.

هر قسمت رو چونه کنید، روش رو بپوشونید و حدود 10 دقیقه  بذارید استراحت کنه.

فر رو با حرارت 200 درجه گرم کنید.

دونه دونه خمیر ها رو باز کنید (به ضخامت 2 میلیمتر) ...

خمیرهای باز شده رو به سینی فر منتقل کنید و روش رو با مایه دلخواه پر کنید.

مناقیش ماست

یه مقدار ماست چکیده بمالید روی خمیر و کمی روغن زیتون بریزید روش.

مناقیش رو به فر منتقل کنید و وقتی که پخت در بیارید (حدود 10 دقیقه طول می کشه)

می تونید همین طوری به صورت باز سرو کنید یا این که تا بزنید و به صورت نیم دایره پذیرایی کنید.

مناقیش پنیر

یه مقدار پنیر بی نمک رو با مقدار کمی پنیر پیتزا مخلوط کنید. کمی روغن زیتون بریزید روش و بذارید تو فر.

وقتی پخت بلافاصله در بیارید و نذارید مث مال من بسوزه!!!

مناقیش پنیر و زعتر

برای این کار یه مقدار پنیر بپاشید روی مناقیش و کمی زعتر رو با روغن زیتون مخلوط کنید و بمالید روی پنیر و بعد تو فر بپزید.

میشه از گوشت هم استفاده کرد ولی من اون شبی که این مناقیش رو درست کردم میخواستم یه چیز سبک باشه.

میتونید مناقیش رو تا بزنید و به 2-3 قسمت ببرید و تو ظرف بچینید.

خیلی از رستوران ها موقع سرو مناقیش پنیر یا ماست، چند برش گوجه فرنگی و خیار و نعناع هم روش می چینن و بعد سرو می کنن. (عکس اول پست) هم شکیل میشه هم خوشمزه!!

امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:٤٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٤/٤
    پيام هاي ديگران()