ترلان کافه


+ کیک خرما

سلام دوستان عزیزم

چند روز دیگه ماه مبارک رمضان از راه می رسه و اشتهای من برای درست کردن افطاریهای خوشمزه و متنوع باز میشه!!

امروز کیک خرما رو آموزش میدم که به نظرم برای مهمونی های افطار مناسبه.


مواد لازم:

شیر داغ ......................................... 1 لیوان

خرمای هسته گرفته ........................ 2 لیوان (200 گرم)

تخم مرغ ........................................ 2 عدد

شکر دانه ریز ................................... سه چهارم لیوان

کره نرم شده .................................. 100 گرم

آرد سفید ....................................... یک و نیم لیوان

پودر دارچین .................................... 1 ق غ

جوش شیرین .................................. 1 ق چ

بکینگ پودر ..................................... 1 ق م

گردوی خرد شده ............................. نصف لیوان

طرز تهیه:

فر رو با حرارت 180 درجه روشن کنید.

خرما و شیر داغ رو تو بلندر بریزید و حسابی مخلوط کنید. (برای این که خرما لابلای پره های مخلوط کن گیر نکنه، اول مقدار کمی خرما رو با کل شیر توی مخلوط کن بریزید و وقتی مخلوط شد یه مقدار دیگه خرما اضافه کنید و به همین ترتیب ادامه بدید تا کاملاً همه خرماها با شیر مخلوط بشن.)

 

یه مایه غلیظی به دست میاد.

 

(البته من هر دو بار هم که این کیک رو درست کردم تو خونه شیر نداشتم و از شیر خشک استفاده کردم. یعنی 3 ق غ شیر خشک رو با 1 لیوان آب جوش مخلوط کردم و ریختم تو بلندر)

تخم مرغ، شکر و کره رو با همزن برقی به مدت تقریباً 2 دقیقه با دور تند همزن بزنید.

 

شیرخرما رو به مایه تخم مرغ اضافه کنید و کمی هم بزنید.

آرد، دارچین، جوش شیرین و بکینگ پودر رو با هم مخلوط و الک کنید و در 2-3 نوبت به مایه کیک اضافه کنید و ترجیحاً با کاردک فولد کنید. (اگه با همزن برقی به مدت طولانی بزنید پف کیک می خوابه)

 

آخر کار گردو رو هم اضافه کنید و یه هم مختصر بزنید.

قالب رو کمی چرب کنید و کاغذ بندازید. مایه رو توی قالب بریزید.

 

قالب رو بذارید توی فر به مدت تقریباً 1 ساعت بمونه. هر وقت خلال دندونی که وسط کیک فرو کردید، تمیز بیرون اومد یعنی کیک پخته در غیر این صورت چند دقیقه دیگه بذارید بمونه.

وقتی کیک پخت، حدود یک ربع صبر کنید و بعد از قالب در بیارید. اگه دوس داشتین میتونید اون رو با انواع سس های شکلاتی یا تافی تزیین کنید یا مث من همین طوری ساده بخورید.

 

کیک بسیار ساده و خوشمزه ایه و یک بافت کاملاً اسفنجی و سبک هم داره.

بار اول که درست کردم همش می ترسیدم به خاطر خرما یک کیک سنگین و چسبناک بشه ولی وقتی کیک رو برش زدم از تعجب شاخ درآوردم!!! خیلی حالت پوک و سبکی داره. عطر دارچین هم که دیگه گفتن نداره!!

شدیداً توصیه می کنم درست کنید. در ضمن خرمایی که من باهاش این کیک رو درست کردم خرمای مضافتی بود از همون خرماهای گوشتی خوشمزه که از بم میاد. چون خودش سبکه و زیاد شیرین نیس نهایتاَ با این مقدار شکری که گفتم کیک خیلی شیرینی نمیشه و شیرینیش اندازه هست.

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:۱٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/٤/۱۸
دسته بندی: کیک و غذاهای عربی
    پيام هاي ديگران()