ترلان کافه


+ کبه کدو حلوایی

سلام دوستان عزیزم....

این بار با یه پیش غذای لبنانی (که برای ما غذای اصلی محسوب میشه!!!) اومدم!!

قبلاً یه مدل کبه آموزش دادم: کبه سیب زمینی و بلغور

کبه کدو حلوایی رو چند شب پیش برای اولین بار درست کردم و دیدم واقعاً عالیه. خوشبختانه از مراحل تهیه ش عکس هم گرفته بودم. دیدم حیفه نذارم براتون.


مواد لازم برای خمیر کبه:

کدو حلوایی .............................. نیم کیلو

بلغور ریز ................................... 1 لیوان

پیاز .......................................... 1 عدد

نمک ........................................ نصف ق غ

آرد سفید .................................. نصف لیوان

نمک و ادویه لازم 

مواد لازم برای داخل کبه:

پیاز .......................................... 1 عدد

گوشت چرخ کرده ....................... 150 گرم

کرفس خرد شده ........................ نصف لیوان

فلفل دلمه ای ............................ نصف یک عدد کوچیک

فلفل سبز .................................. 1 عدد

پیازچه خرد شده .......................... 2 ق غ

نمک و ادویه لازم

 

طرز تهیه:

قبل از هر چیز شکل بلغور رو نشونتون بدم تا اونایی که احیاناَ نمیدونن بلغور چیه باهاش آشنا بشن:

کدو حلوایی رو به قطعات درشت ببرید و تو آب بپزید. وقتی پخت از تو آب دربیارید، پوستش رو بکنید و توی کاسه مناسبی قرار بدید.

بلغور رو بشورید و پس از گرفتن آب اضافی، به کدو حلوایی اضافه کنید و یه هم مختصر بزنید و حدود 2 ساعت صبر کنید تا بلغور آب کدوحلوایی رو به خودش جذب کنه.

پیاز رو خیلی ریز رنده کنید و به کدو و بلغور اضافه کنید.

آرد، نمک و ادویه دلخواه که میتونه شامل کمی زیره، جوز هندی، پودر زنجبیل، دارچین و پودر تخم گشنیز باشه به مایه اضافه کنید. مایه رو حسابی چنگ بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن. دوباره به خمیرتون استراحت بدید ولی این بار فقط نیم ساعت...

تو این فاصله که خمیر داره به انسجام می رسه و همه مزه ها با هم ترکیب میشن برید سراغ درست کردن مایه داخل کبه.

 یه قاشق روغن بریزید توی ماهیتابه و پیاز رو نگینی خرد کنید و توی روغن تفت بدید. بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گوشت بپزه. کرفس، فلفل دلمه ای، فلفل سبز و پیازچه رو ریز خرد کنید و به مایه اضافه کنید. اگه لازم شد کمی آب اضافه کنید و در ظرف رو ببندید تا همه مواد بپزن. نهایتاً نمک و فلفل و ادویه لازم رو به مواد بزنید. میتونید از کمی زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین و پودر سیر استفاده کنید.

(ترکیب داخلی کبه کدو حلوایی در اصل یه چیز دیگه هست. اسفناج و نخود پخته و گردو و کشمش و ... رو برای مغز کبه کدو حلوایی استفاده می کنن ولی چون حدس می زدم طعمش باب میل خونواده ام نباشه من از مخلوط بالا استفاده کردم)

حالا برای بستن کبه ها، قبل از هر چیز یه سفره پهن کنید تا میز یا زمین کثیف نشه. چون موقع کار با کبه، باید مرتب دستها رو تو کاسه آب فرو کنید تا کبه به دست نچسبه و همین باعث میشه هی آب بچکه از دستتون.

متأسفانه دست تنها بهتر از این نمی تونستم عکس بگیرم. ببخشید که کیفیت عکس ها خیلی خوب نیست. مجبور بودم بذارم روی حالت خودکار چون هر دو دستم درگیر درست کردن کبه بود!!

از خمیر کبه به اندازه یه گردو (یا کمی درشت تر) بردارید و تو دست گرد کنید تا شبیه توپ بشه.

 

بعد این توپ رو تو دست چپ نگه دارید و با انگشت اشاره دست راست یه حفره توش ایجاد کنید تا توپ به شکل یه کاسه در بیاد.

به این صورت که اول با انگشت فشار بدید و بعد همینطور که فشار وارد می کنید کم کم انگشتتون رو توی حفره بچرخونید تا حفره بزرگ و بزرگتر بشه.

سعی کنید تا اونجا که میتونید دیواره کاسه نازک باشه. البته کار رو سخت تر می کنه ولی عوضش کبه حرفه ای تر و کرانچی تری خواهید داشت.

از مواد میانی به اندازه یه ق چ یا ق م (بستگی به سایز کاسه ای که درست کردید داره) توی کاسه خمیری بریزید و با احتیاط سرش رو جمع کنید تا بسته شه.

تمام مدت باید دستاتون توی آب سرد بره تا راحت تر بتونید به کبه شکل بدید. شکل سنتی کبه شبیه دوک یا لیمو هست (از اون لیمو بزرگا که دو سرش نوک تیزه) من خیلی سعی کردم کبه هام یه اندازه و دوکی شکل بشن. البته اون طور که میخواستم نشد ولی در کل راضی بودم چون بهتر از دفعات قبل شده بود!!

قابلمه مناسبی رو روی حرارت بذارید و توش روغن بریزید. اندازه روغن باید به حدی باشه که روی کبه ها رو بگیره و از اونجا که میخواهیم در مصرف روغن صرفه جویی کنیم باید قابلمه کوچیکی برای سرخ کردن کبه ها در نظر بگیریم.

وقتی روغن به اندازه کافی داغ شد کبه ها رو توش سرخ کنید. هر دفعه بیشتر از 3-4 کبه توی قابلمه نندازید چون روغن از حرارت میفته و کبه ها ممکنه وا برن. ضمناً وقتی کبه رو توی روغن انداختید کمی صبر کنید و وقتی خودش رو گرفت با ملاقه تکونش بدید.

وقتی کبه ها طلایی شدن از توی روغن در بیارید و روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. (رنگ کبه به خودتون بستگی داره، می تونید بیشتر توی روغن نگه دارید تا کاملاً رنگش تیره بشه)

کبه در کنار پیش غذاهای دیگه لبنانی مث متبل و یا حمص عالیه. من که کنارش متبل و سالاد فتوش گذاشتم و به شدت مورد استقبال خانواده قرار گرفت.

 

مزه کدو حلوایی تو این کبه اصلاً حس نمیشه (حداقل هیچ کس نتونست حدس بزنه توش از کدو حلوایی استفاده شده!!!) ولی یه حالت نسبتاً کشی به اطراف کبه میده که خیلی بامزه س!

این هم یه نما از مقطع کبه...

اشتهاآوره، نه؟!

امیدوارم درست کنید و دوس داشته باشید.

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:٢٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/٦/٢۳
    پيام هاي ديگران()