ترلان کافه


+ براونی (Brownie)

سلام دوستان عزیز و همراهم

امروز براتون براونی آوردم! براونی یه مدل کیکه  که بر خلاف کیک اسفنجی حالت پفکی نداره و یه مقدار سنگینه. براونی در اصل آمریکایی هست و قدمت اون به بیش از 100 سال میرسه و و هنوزم که هنوزه تو خود آمریکا یکی از محبوب ترین کیک هاست. علت نامگذاریش هم به خاطر رنگ تیره اون هست نه به خاطر شکلات چون اصلاً براونی های اولیه شکلات نداشتن!

براونی رو می تونیم یه وقتایی به عنوان کیک در نظر بگیریم یه وقتایی هم به عنوان دسر به خصوص اگه با یه اسکوپ بستنی سرو بشه.

داغی براونی از یه طرف و سردی بستنی هم از طرف دیگه یه حالت خیلی خاص رو به وجود میاره که تو هیچ دسر دیگه ای نیست!!

"ولادت باسعادت امام رضا بر همه شما دوستان عزیز مبارک"


مواد لازم:

شکلات تخته ای خرد شده ............................. 140 گرم

کره ............................................................ 100 گرم (نصف پیمانه)

پودر کاکائو .................................................... 2 ق غ

شکر ........................................................... سه چهارم پیمانه

وانیل ........................................................... 1 ق چ

تخم مرغ درشت ............................................. 3 عدد

آرد سفید ....................................................... 95 گرم (سه چهارم پیمانه)

نمک ........................................................... یک چهارم ق چ

گردوی خرد شده (در صورت تمایل) ................... 1 لیوان

 *برای اندازه گیری مواد لازم در این دستور از پیمانه ها و قاشق های استاندارد اندازه گیری استفاده کنید.

طرز تهیه:

فر رو روشن کنید و درجه اون رو روی 180 تنظیم کنید. یک قالب مربع به ابعاد 20 سانت رو کمی چرب کنید و کف و دیواره اون رو با کاغذ روغنی بپوشونید. (می تونید هم از قالب گرد استفاده کنید ولی سایزش همین حدودایی باشه که گفتم ضمن این که براونی به صورت سنتی معمولاً به شکل چهارگوش برش میخوره!)

توی کاسه استیل شکلات خرد شده و کره رو مخلوط کنید.

توی قابلمه کوچیکی کمی آب بریزید و وقتی جوش اومد کاسه استیل رو روی اون بذارید تا شکلات و کره با بخار آب گرما ببینن و ذوب بشن.

مرتب شکلات و کره رو با کاردک هم بزنید و مواظب باشید شکلات نسوزه. در حین کار شکلاتی که به دیواره ظرف چسبیده رو با کاردک جدا کنید و وارد مایه کنید.

وقتی کاملاً ذوب شد از روی حرارت بردارید و پودر کاکائو و شکر رو اضافه کنید و هم بزنید.

وانیل رو اضافه کنید و بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی به مایه اضافه کنید و با همزن دستی بزنید.

آخر کار آرد و نمک رو اضافه کنید و با کاردک مخلوط کنید. (با این که براونی بکنیگ پودر نمیخواد ولی من حسب عادت و از روی احتیاط حدود نصف ق چ بکینگ پودر هم به آرد اضافه کردم!!)

اگه مایل هستید از گردوی خرد شده یا چیپس شکلاتی هم توی براونیتون استفاده کنید اونها رو آخر سر توی مایه بریزید و یه هم مختصر بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن.

مایه رو تو قالب بریزید ...

... و قالب رو توی فر بذارید.

حدود نیم ساعت صبر کنید. بعد از نیم ساعت یه خلال دندون توی براونی فرو کنید. بر خلاف کیک های دیگه خلال دندون نباید تمیز بیرون بیاد!! بلکه یه مقدار خیلی کم از مایه براونی و خرده های کیک باید بهش چسبیده باشه. اگه خلال تمیز بیرون بیاد یعنی براونی زیادی پخته و اونوقت خشک و بیمزه میشه! من پس از نیم ساعت که چک کردم دیدم مایه زیادی به خلال چسبیده و این یعنی هنوز اون وسطای براونی خام بود. این شد که حدود 5-6 دقیقه دیگه هم گذاشتم و این بار که چک کردم همچین خلالی بیرون اومد و این یعنی حد مطلوب!

براونی من آماده شده بود.

بذارید براونی تو دمای اتاق خنک بشه و بعد برش بزنید.

از اونجایی که کیک سنگینی هست، برش ها رو خیلی کوچیک بزنید. چون هر کس با خوردن مقدار کمی از اون کاملاً سیر میشه.

برای سرو بهتره یه برش کوچیک از براونی رو توی بشقاب بذارید...

و روش هم یه اسکوپ بستنی وانیلی.

اگه خواستید میتونید روی بستنی هم خامه و شکلات بریزید ولی من ترجیح میدم اینقدر سنگینش نکنم و به مقدار کمی سس شکلاتی اکتفا کردم! در ضمن اگه میخواهید با بستنی سرو کنید حتماً براونی رو قبل از گذاشتن تو بشقاب گرمش کنید تا داغ داغ بستنی بره روش!

این براونی علاوه بر خوشمزه و ساده بودن یه حسن دیگه هم داشت و اون این بود که در تمام مدت تهیه فقط یه کاسه استیل، یه همزن دستی و یه کاردک کثیف شد!!! و این یعنی عااااااااالی!! چشمک اونایی که تو کار پخت و پز کیک و شیرینی هستن میدونن من چی میگم!!

امیدوارم در اسرع وقت دست به کار بشید و این کیک خوشمزه رو درست بفرمایید و نوش جان کنید!

اطلاعات اولیه در مورد براونی و همین طور طرز تهیه رو از سایت joyofbaking گرفتم. (البته طرز تهیه رو یه مقدار خیلی کم تغییر دادم!!)

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:٤٢ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/٧/٥
دسته بندی: کیک و شیرینی و دسر
    پيام هاي ديگران()