ترلان کافه


+ بسبوسه پنیر

سلام به همه دوستداران شیرینی های عربی و شرقی!

یکی از شیرینی های خیلی معروف عربی بسبوسه هست که قبلاً یه نمونه از اون رو آموزش دادم. الآن هم بسبوسه پنیر رو داریم که میتونید بدون پنیر هم درست کنید که میشه بسبوسه ساده. کلاً برای تهیه بسبوسه رسیپی های خیلی زیاد و متنوعی هست که سعی می کنم در آینده چند نمونه دیگه هم آموزش بدم!

ضمناَ فرا رسیدن ماه ربیع الاول رو به همه شما دوستان گلم تبریک میگم...

من چند روز نتونستم بیام و وبلاگم رو آپ کنم... از تمام دوستانی که محبت کردن و تو این مدت مرتباَ سراغ منو می گرفتن بی نهایت سپاسگزاری می کنم و میخوام همتون بدونید که خیلی دوستون دارم و به داشتن همچین دوستایی واقعاَ افتخار می کنم قلب


مواد لازم:

تخم مرغ ................................ 2 عدد

وانیل ..................................... کمی

روغن مایع .............................. یک چهارم لیوان

بکینگ پودر .............................. 1 ق چ

سرشیر .................................. 1 لیوان

پودر نارگیل ............................... 1 لیوان

شکر ....................................... سه چهارم لیوان

آرد سمولینا .............................. نصف لیوان

آرد سفید .................................. نصف لیوان

پنیر خامه ای .............................. 250 گرم

شیر ......................................... 2 ق غ

خامه صبحانه برای تزیین ............... به میزان لازم

(منظور من از سرشیر این نوع خامه ای هست که تو قوطی فروخته میشه... نمی دونم تو ایران بهش چی میگن!!! ولی عکسش رو گذاشتم که براتون سوال پیش نیاد)

 

مواد لازم برای شربت:

شکر ......................................... سه چهارم لیوان

آب ............................................. سه چهارم لیوان

آبلیموی تازه ................................. 2-3 قطره

هل، زعفران، گلاب ......................... کمی فقط برای معطر کردن شربت

طرز تهیه شربت: 

آب و شکر رو بذارید بجوشه، وقتی غلیظ شد آبلیمو رو بهش اضافه کنید و کمی بعد هم هل، زعفران و گلاب رو اضافه کنید و 2-3 قل که زد از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا سرد بشه.

 

طرز تهیه بسبوسه:

فر رو با حرارت 190 درجه روشن کنید.

پنیر خامه ای و شیر رو با هم مخلوط کنید تا کمی شل بشه و راحت تر بشه بازش کرد. بعد یه لایه سلفون روی میز پهن کنید و مخلوط پنیر رو بریزید روش و با لیسک بازش کنید تا به اندازه قالب بشه. پنیر و سلفون زیرش رو توی سینی بذارید تو یخچال تا کمی سفت بشه و خودش رو بگیره.

تخم مرغ، وانیل، روغن مایع، بکینگ پودر، سرشیر، پودر نارگیل و شکر رو با هم مخلوط کنید و با همزن برقی به مدت 3 دقیقه هم بزنید.

بعد آرد سفید و سمولینا رو اضافه کنید و هم بزنید.

نصف مایه رو توی قالب پیرکس به ابعاد 22×29 سانت بریزید و روش رو صاف کنید.

پنیر رو از توی یخچال در بیارید و از سمتی که سلفون نداره روی مایه بسبوسه بذارید و به آرومی سلفون رو از روش جدا کنید.

به این ترتیب یه لایه پنیر روی مخلوط بسبوسه قرار می گیره. اگه پنیر رو بزرگتر از قالب باز کردید که الان میتونید اضافاتش رو بگیرید و اگه کوچیکتره، کمی پنیر روی جاهایی که خالی مونده بذارید.

حالا نصف دیگه مایه بسبوسه رو هم روی پنیر بریزید...

... و روش رو صاف کنید.

با خامه صبحانه (از همون خامه های سفت پاکتی) خطوطی به شکل چهارگوش روی بسبوسه بکشید.

به این صورت:

قالب رو توی فر به مدت 45 الی 55 دقیقه نگه دارید.

وقتی روی بسبوسه طلایی شد از توی فر دربیارید .

بلافاصله شربت سرد رو روی بسبوسه داغ بریزید.

همون اول که شربت رو روی بسبوسه می ریزید ممکنه همه شربت جذب نشه و یه مقدار روی بسبوسه بمونه.

ولی 2-3 دقیقه که صبر کند، می بینید همه شربت به خورد بسبوسه رفته و دیگه هیچی ازش پیدا نیست.

برای تزیین مقداری پسته رو خرد کنید.

نهایتاً توی چهارخونه ها رو با پسته خرد شده تزیین کنید.

وقتی بسبوسه سرد شد، از روی خطوط خامه برش بزنید و نوش جان کنید!

این دستور بسبوسه یکی از بهترین رسیپی هایی بود که تا حالا درست کردم. بسیار  خوشمزه و لذیذه. امیدوارم درست کنید و دوس داشته باشید.

به خصوص اون لایه پنیری و همچنین خطوط خامه روش خیلی خوشمزه ش می کنه!!

همونطور که تو عکس اول پست هم دیده میشه خطوط خامه ای پس از پخت مسطح میشن و خود بسبوسه تو پخت پف می کنه و از لابه لای خطوط خامه ای می زنه بیرون و شکل خیلی قشنگ و جذاب و اشتهاآوری به بسبوسه میده!! قلب

نوش جان! قلب

منبع (با کمی ویرایش)

نویسنده: ترلان ; ساعت ۸:۱٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/۱٠/٢٥
دسته بندی: شیرینی و غذاهای عربی
    پيام هاي ديگران()