ترلان کافه


+ کیک موکا

سلام عزیزان... کیک موکا از اون دسته از کیک هاییه که هم دوستداران کیک شکلاتی می پسندن و هم دوستداران کیک قهوه! چون ترکیبی از قهوه و کاکائو هست. من هم این کیک خوشمزه رو تقدیم می کنم به همه شما دوستداران آشپزی و شیرینی پزی!!

(ظاهراَ مشکل پرشین گیگ برطرف شده، فعلاَ این کیک رو داشته باشید تا بریم سراغ شیرینی های سنتی نوروزی!! لبخند)


مواد لازم:

آرد سفید .............................. 2 لیوان + 2 ق غ

پودر کاکائو ............................. سه چهارم لیوان

جوش شیرین ......................... 1 ق م

بکینگ پودر ............................. 1 ق م

نمک ...................................... به اندازه نوک چاقو

پودر قهوه فوری ........................ 2 ق غ

آب جوش ................................ سه چهارم لیوان

تخم مرغ درشت ...................... 2 عدد

شکر دانه ریز .......................... یک و نیم لیوان

شیر ...................................... 1 لیوان

سرکه .................................... 1 ق غ

روغن مایع .............................. نصف لیوان

وانیل ..................................... 1 ق چ

مغز گردوی خرد شده ................ 1 لیوان

طرز تهیه:

فر رو با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.

کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید. برای این کیک به یه قالب مستطیل شکل 34 × 28 سانتی نیاز داریم. اگه قالبتون دایره ای یا یه شکل دیگه س باید حجمش همین حدود باشه.

آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط و الک کنید.

پودر قهوه فوری رو با آب جوش مخلوط کنید و بذارید کنار کمی از حرارتش کم بشه.

شیر و سرکه رو با هم مخلوط کنید و یه کم صبر کنید تا به اصطلاح تبدیل به باترمیلک بشه. در اصل تو رسیپی اولیه باترمیلک داشتیم که من چون دسترسی نداشتم از ترکیب یه لیوان شیر و 1 ق غ سرکه استفاده کردم.

تو کاسه بزرگی تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو به مدت 2 دقیقه با همزن برقی بزنید. بعد باترمیلک، روغن و مخلوط قهوه رو بهش اضافه کنید و مجدداً به مدت 3 دقیقه هم بزنید.

مخلوط آرد رو به آرومی به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد به خوبی حل بشه. آخر سر هم گردو رو اضافه کنید و یه هم مختصر بزنید. مایه این کیک یه مقدار آبکی تر از کیک های دیگه س.

مایه کیک رو تو قالب بریزید و بذارید تو فر.

پس از 30 دقیقه چک کنید. ببینید اگه پخته (یعنی اگه خلال دندونی که وسط کیک فرو کردید تمیز بیرون اومد) بیارید بیرون وگرنه حدود 10 دقیقه دیگه بذارید تو فر بمونه تا کاملاً بپزه. البته با این مقدار مواد و این سایز قالب، ارتفاع کیک زیاد نمیشه و برای همین هم هست که مدت زمان پختش کمه. ولی اگه قالبتون کوچیکتر بود و در نتیجه ارتفاع کیک هم بیشتر، زمان پخت افزایش پیدا می کنه.

این کیک بافت خوب و نرمی داره... عطر کاکائو و قهوه هم حس میشه که البته عطر کاکائوش غالبه بر عطر قهوه!  (اگه طعم قوی تری از قهوه می خواهید 1 ق از کاکائو کم کنید و به جاش 1 ق قهوه بیشتری استفاده کنید) کیک خیلی شیرینی هم نیس. اگه دوس داشتین میتونید یه مقدار شکرش رو بیشتر کنید (نهایتاً 2 لیوان) توصیه می کنم حتماً درست کنید.

به عنوان عصرونه خیـــــــــــلی مچسبه مخصوصاً اگه هوا سرد باشه و مخصوصاً اگه با چای خورده بشه!! البته من خودم ترجیح میدم این جور کیک ها رو با شیر سرد بخورم و همین کار رو هم کردم و بسیاااااااااار لذت بردم!!!

همسری که بردش سر کار و با کارمنداش توی جلسه هفتگی کیک رو نابود کردن!! بسیاااااااااار خوشش اومده بود و تعریف می کرد!!

میشه این کیک رو با انواع کرم ها به خصوص کرم نسکافه و خامه و یا انواع سس های کاراملی تزیین کرد. خوشگل تر میشه ولی به نظر من خودش به اندازه کافی طعم داره و نیازی نیس با این چیزا سنگین ترش کنیم. نهایتش این که میشه روش کمی خاکه قند الک کرد. این البته نظر شخصی منه و هر کس ممکنه یه جورش رو دوس داشته باشه. من نصفش رو با خاکه قند پوشوندم.

امیدوارم شما هم درست کنید و در کنار عزیزانتون میل بفرمایید.

 لحظه آخر که داشتم عکس می گرفتم یهو چشمم به گل رز زیبایی که شب ولنتاین از همسری هدیه گرفته بودم افتاد... بعد دیدم چه خوب میشه به بهونه عکاسی از این کیک خوشمزه یه عکس یادگاری هم از این گل دوست داشتنی بگیرم و اتفاقاَ خیلی قشنگ شد!!

 

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:۱٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٩
دسته بندی: کیک
    پيام هاي ديگران()