ترلان کافه


+ شیرینی نخودچی خشک

سلام به همه شما خوبان لبخند

یکی از شیرینی های سنتی و بسیار پرطرفدار نوروز، نون نخودچیه که اتفاقاً خیلی وقت بود میخواستم طرز تهیه ش رو بذارم... خوشبختانه امسال فرصت شد و درست کردم. البته یه ورژن متفاوت از نون نخودچی رایج!! یه جورایی میشه گفت ورژن بیسکویتی نون نخودچی هست!!!!

من قبلاً یه بار از وبلاگ "تنبل خونه شاه عباسی" درست کرده بودم و خوب شده بود. امسال باز اومدم همین کار رو بکنم ولی پس از خوندن دستور تهیه، کامنتها رو هم نگاه کردم و دیدم یکی از خواننده های وبلاگ به نام خانم بهار یه سری پیشنهاد داده بود برای بهتر شدن نون نخودچی. تصمیم گرفتم این سری یه تغییراتی حسب نظر بهار جون بدم ببینم چطور میشه. بر اثر این تغییرات و به علت دست بردن تو رسیپی اصلی، این نون نخودچی که اینجا می بینید یه مقدار متفاوت هست با نون نخودچی سنتی و یه مقدار سفت و خشک هست. (موقع خوردن یه جورایی احساس می کردم یه چیزی بین نون نخودچی هست و نون برنجی!!) با این وجود طعمش خوبه و هر کی خورد خوشش اومد. به هر حال شاید یکی دوس داشته باشه شیرینی نخودچی رو یه مقدار متفاوت تر درست کنه!!! چشمکبا تشکر از الهه جون و بهار عزیز.


مواد لازم:

آرد نخودچی ............................................ 130 گرم

آرد برنج .................................................. 60 گرم

آرد سفید گندم ........................................ 60 گرم

روغن جامد .............................................. 140 گرم

خاکه قند ................................................. 125 گرم

زرده تخم مرغ ........................................... 1 عدد

پودر هل ................................................... 1 ق چ

پودر زعفران .............................................. به اندازه نوک چاقو

خلال پسته یا خرفه .................................... به مقدار لازم برای تزیین

طرز تهیه:

زعفرون رو تو مقدار خیلی کمی آبجوش هم بزنید و بذارید دم بکشه و رنگش آزاد بشه.

هر سه نوع آرد رو به همراه پودر هل با هم مخلوط و الک کنید.

روغن جامد، خاکه قند و زرده تخم مرغ رو با هم مخلوط کنید...

... و به مدت 3-4 دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملاً رنگش روشن بشه.

زعفرون رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. بعد مخلوط آرد رو هم اضافه کنید و با دست خمیر رو ورز بدید.

کلاَ شیرینی های خشک رو نباید زیاد ورز داد چون روغن میده و شیرینی خشک تر از اون چیزی که باید میشه. همین که همه چی با هم مخلوط شد و یه خمیر یکدستی به دست اومد کافیه.

خمیر رو لای کیسه پلاستیک بذارید تو یخچال حدود 24 ساعت بمونه.  (خمیر من حدود 48 ساعت تو یخچال موند ولی بیشتر از این دیگه نمیشه نگه داشت)

موقع درست کردن شیرینی، اول خمیر رو از تو یخچال بیرون بیارید تا کمی از سرما و سفتیش کم بشه.

فر رو روشن کنید و با حرارت 170 درجه گرم کنید.

توی سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونید.

هر سری یه مقدار از خمیر رو جدا کنید و کمی با دست ورز بدید و با وردنه به ضخامت تقریباً یک سانت باز کنید ...

... و با قالب های مخصوص یا قالب گل کوچیک، خمیر رو قالب بزنید.

اضافات خمیر رو هر سری جمع کنید و دوباره باز کنید و قالب بزنید تا نهایتاً خمیرتون تموم بشه. با این مقدار مواد حدود 80-75 عدد شیرینی به دست میاد.

با احتیاط شیرینی ها رو از روی سطح کار به سینی فر منتقل کنید و روی هر کدوم از این شیرینی ها رو با یه تیکه خلال پسته یا مقداری تخم خرفه تزیین کنید. برای بهتر چسبوندن اینها به شیرینی، کمی فشارشون بدید.

شیرینی ها رو تو فر به مدت تقریباً 12 الی 15 دقیقه بپزید. دقت کنید که نسوزن چون شیرینی نخودچی فوق العاده حساسه و سریع تغییر رنگ میده و می سوزه.

همونطور که می بینید در حالی که هنوز روی شیرینی ها رنگش عوض نشده زیرشون کاملاَ طلایی شده! 

وقتی شیرینی ها پختن به هیچ وجه بهشون دست نزنید چون خیلی نرم هستن و سریع له میشن. حدود 10 دقیقه صبر کنید و کمی که خنک و سفت شدن با احتیاط بردارید و به ظرف سرو منتقل کنید. می تونید هم برای صرفه جویی در وقت (چون سریع میخواهید سری دوم شیرینی ها رو تو فر بذارید)، همون اول که از تو فر در آوردید، شیرینی ها رو با همون کاغذ قنادی زیرشون یه جا بلند کنید و بذارید کنار تا خنک شن و یه کاغذ جدید بندازید تو سینی برای سری جدید شیرینی ها.

امیدوارم درست کنید و در روزهای شاد نوروز از مهمونای عزیزتون پذیرایی کنید!!

باز در آخر یه بار دیگه یادآوری می کنم که این شیرینی مطلقا مث نون نخودچی های رایج نیس... اونا خیلی نرم هستن و به محض این که تو دهن گذاشته میشن آب میشن و می چسبن به سقف دهن! ولی این یکی خشکه! خلاصه یه وقت انتظار دیگه ای از اینا نداشته باشید که اونوقت میخوره تو ذوقتون! ولی کلاَ خوشمزه شده بود!!! قلب

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ٢:٠۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢٠
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()