ترلان کافه


+ فلافل باقلا

سلام دوستان عزیزم، 

این هم یه فلافل بسیااااااااااار خوشمزه که با باقلای خشک درست میشه. توی مصر بهش میگن "الطعمیه" ولی من ترجیح میدم از همون اسم فلافل باقلا استفاده کنم!


مواد لازم:

باقلای خشک .......................... نیم کیلو

پیاز ......................................... 2 عدد

جعفری خرد شده ...................... یک چهارم لیوان + 2 ق غ

گشنیز خرد شده ........................ 3 ق غ

شوید خرد شده .......................... 3 ق غ

تره خرد شده .............................. 3 ق غ

سیر .......................................... 4-5 حبه

نمک ......................................... 1 ق چ

پودر فلفل قرمز ............................ نصف ق چ

جوش شیرین .............................. نصف ق چ

کنجد ......................................... 2 ق غ

طرز تهیه:

باقلای خشک باید حداقل به مدت 12 ساعت خیس بخوره. یا اصلاً می تونید امشب خیس کنید تا فردا!

وقتی باقلا کاملاً خیس خورد بریزیدش تو آبکش و اجازه بدید آبش بره. 

پیاز، سیر و سبزیجات رو خرد کنید. (من از سبزیجات بیشتری استفاده کردم) 

حالا همه این مواد رو همراه با باقلا بریزید توی غذاساز. البته ممکنه یه جا نشه این کار رو کرد، بنابراین تو چند مرحله مواد رو توی غذاساز بریزید و خمیر کنید.

آخر سر نمک، فلفل قرمز، کنجد و جوش شیرین رو اضافه کنید. (برای از بین بردن نفخ حبوبات میتونید همیشه کمی پودر زیره به مایه اضافه کنید، خوشمزه تر هم میشه) 

روی ظرف رو بپوشونید و به مدت تقریباً نیم ساعت الی یک ساعت توی یخچال بهش استراحت بدید.

روغن فراوون رو داغ کنید. (برای صرفه جویی در مصرف روغن، می تونید از قابلمه کوچیک و عمیق استفاده کنید.)

از مایه فلافل به اندازه یه گردو بردارید و توی دستتون گرد کنید و کمی فشار بدید تا یه مقدار له بشه. بعد اینها رو توی روغن شناور سرخ کنید.

یه طرفش که قهوه ای شد، برگردونید تا طرف دیگه ش هم سرخ بشه. 

فلافل ها رو روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیش بره. 

در کنار این فلافل می تونید از سیب زمینی سرخ شده و همچنین بادمجون سرخ شده استفاده کنید. سس ارده هم که عااااااااااااالیه!!

برای تهیه این سس، ماست، ارده، روغن زیتون، سیر رنده شده، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه رو با هم مخلوط کنید و هم بزنید. اندازه مواد رو نمی تونم بگم چون خودم همیشه چشمی اندازه می گیرم و بعد مزه مزه می کنم که اگه نیاز به چاشنی بیشتری داشت بهش اضافه کنم. 

امیدوارم درست کنید و از طعم عالی و جدیدش لذت ببرید! 

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:٢٢ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٢/۳/۱۳
    پيام هاي ديگران()