ترلان کافه


+ پاکورا (Pakora)

سلام به همه شما دوستان عزیزم!

من این بار میخوام یه اسنک هندی به شما معرفی کنم به اسم پاکورا!

پاکورا انواع مختلفی داره که رایج ترینش با پیازه. ولی با هویج، سیب زمینی و خیلی چیزای دیگه هم درست میشه.

اونایی که با فرهنگ مردم هند آشنا هستن میدونن که هندیا عادت ندارن تو یه وعده غذایی یه مدل غذا بخورن و معمولاَ چند چیز مختلف سر سفره شون هست البته از هر کدوم به مقدار کم میخورن. این رو یکی از دوستام که خودش اهل بمبئی بود میگفت! (ناگفته نمونه که منظور من از مردم هند قشر فوق العاده فقیرش نیستن! بیچاره اونا یه مدل غذا هم پیدا نمی کنن بخورن چه برسه به چند مدل!!! ولی قشر متوسط و حتی متوسط رو به پایین کلاَ چند تا چیز مختلف و ارزون رو با هم می خورن!)

برای همین ممکنه سر سفره شون چند مدل اسنک باشه که یکیش همین پاکورا هست که از نظر ما اسنکه ولی برای اونا بخشی از غذاشون حساب میشه! 


مواد لازم:

آرد نخودچی ............................... 1 لیوان

آرد سفید ................................... یک چهارم لیوان

آب ولرم ..................................... حدود یک لیوان سرخالی

خمیر مایه فوری ........................... 1 ق م سرخالی

بکینگ پودر .................................. 1 ق چ

نمک ........................................... به اندازه نوک چاقو

پودر زیره، پودر کاری، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر فلفل قرمز، فلفل قرمز خرد شده

(از هر کدوم از این ادویه به میزان دلخواه استفاده کنید. حتی اگه همشون رو نداشتید میتونید اونا رو حذف کنید ولی اگه همش باشه که خیلی بهتره!)

 

گشنیز خرد شده .......................... 2 ق غ سرپر

فلفل سبز .................................... 3-4 عدد (بسته به تند بودن فلفل ها و همچنین تحمل خودتون!)

پیاز ............................................. 2 عدد

برگ کاری .................................... 20-25 عدد

طرز تهیه:

آرد نخودچی، آرد سفید، خمیر مایه، بکینگ پودر، نمک و ادویه ها رو با هم مخلوط و ویسک کنید.

اگه خمیر مایه فوری ندارید، خمیر مایه معمولی رو توی کمی آب و مقدار خیلی کم شکر بریزید و بذارید عمل بیاد و بعد به خمیر اضافه کنید. دقت کنید که نهایتاَ میزان آبی که استفاده می کنید زیاد نشه و این آبی که برای عمل آوردن خمیر مایه استفاده می کنید از مقدار کل آب کم کنید... یه ذره شکر هم برای عمل آوردن خمیر مایه س و تاثیری تو شیرین شدن پاکورا نداره. 

 

کم کم آب رو بهش اضافه کنید تا به یه همچین خمیری برسید. خمیری که چسبنده س و در عین حال خیلی شل نیس و نمیشه به راحتی با ویسک هم زد. اگه آب رو اضافه کردید و یه دفعه دیدید خمیرتون خیلی شل شده یه کم دیگه آرد نخودچی اضافه کنید و اگه برعکس، دیدید خمیر خیلی سفته یه مقدار خیلی کم آب اضافه کنید.

 

روی خمیر رو با سلفون بپوشونید و بذارید حدود 1 ساعت توی دمای آشپزخونه بمونه تا ور بیاد.

وقتی ور اومد، گشنیز، فلفل سبز، برگ کاری و پیاز خلال شده رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. خیلی ها توی این خمیر هویج یا سیب زمینی می ریزن ولی اصل کاری پیازه! اونم پیاز فراوون! من یه دونه درشت زدم ولی بعد پشیمون شدم و احساس کردم اگه 2 تا استفاده می کردم خیلی بهتر بود!

برگ کاری به این شکله...

نمی دونم تو محل زندگی شما قابل دسترس هست یا نه؟! اگه تونستید پیدا کنید خیلی بهتره چون اصلاً یه عطر و طعم خاصی داره ولی اگه هم پیدا نشد خیلی مهم نیس!

گشنیز رو درشت خرد کنید... فلفل سبز هم هر چقدر که دوس داشتید استفاده کنید. بعضی فلفل ها خیلی تند هستن و یکیشون واسه آتیش زدن کافیه ولی بعضیای دیگه باید گروهی کار کنن تا کمی تندیشون رو حس کنیم!! برگ های کاری هم اگه ریز هستن درسته بندازید تو خمیر ولی اگه درشت بود میتونید نصفش کنید.

خلاصه همه مواد رو با هم مخلوط کنید.

روغن فراوون رو داغ کنید. البته برای صرفه جویی در مصرف روغن از قابلمه کوچیک استفاده کنید و هر سری بیشتر از 3-4 تا پاکورا رو توی قابلمه نندازید.

یه طرفش که سرخ شد برش گردونید تا اون ورش هم کاملاً سرخ و کرانچی بشه. (نسوزونید ولی تا جایی که ممکنه بذارید سرخ بشه و رنگش تیره تر بشه)

پس از سرخ شدن، روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیش حتی الامکان بره.

بسیار خوشمزه و لذیذه... همونطور که دیدید درست کردنش هم کاری نداره و زمان زیادی نمی بره!

همین مقدار کم مواد، یه بشقاب پر پاکورا میده! برای سفره های افطار هم خیلی مناسبه... اینجا که زیاد می خورن!

امیدوارم شما هم بپسندید!

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:٤٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٢/٤/۱۱
    پيام هاي ديگران()