ترلان کافه


+ لگیمات (2)

سلام دوستان عزیزم

این شیرینی پای ثابت سفره های افطاره! قبلاً یه مدل دیگه رو آموزش دادم. این یکی رو تازه یاد گرفتم و بسیااااااار خوشمزه س!


مواد لازم:

آرد گندم ....................................... 2 لیوان

نشاسته ...................................... 2 ق غ

خمیر مایه فوری ............................. 1 ق م سرپر

بکینگ پودر .................................... 1 ق م

شکر ............................................ 1 ق غ

نمک ............................................ به اندازه نوک چاقو

پودر هل ........................................ 1 ق م

پودر دارچین .................................... نصف ق چ

پودر زعفران .................................... نصف ق چ

گلاب ............................................. 2 ق غ

آب ولرم .......................................... حدود یک و نیم لیوان

تخم مرغ ........................................ 1 عدد

عسل یا شیره خرما .......................... به میزان دلخواه

طرز تهیه:

خیلی بهتره برای لگیمات از آرد گندم (نه آرد سفید شیرینی پزی) استفاده بشه.

مواد خشک (آرد، نشاسته، خمیر مایه فوری، بکینگ پودر، شکر، نمک، هل، دارچین و زعفران) رو با هم مخلوط کنید و هم بزنید. (اندازه ادویه ها کاملاً تقریبیه. مطابق سلیقه تون می تونید کم و زیادش کنید)

بعد گلاب رو اضافه کنید و آب رو کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق مرتباَ با قدرت هم بزنید. ممکنه کمتر از یک و نیم لیوان آب نیاز باشه. باید اونقدری آب اضافه کنید تا به همچین غلظتی برسید. یعنی وقتی قاشق رو از توی خمیر بیرون میارید خمیر یه کم بعد با حالت سنگینی از قاشق جدا بشه. به هر حال اگه یه وقت از دستتون در رفت و آب زیادی ریختید میتونید با کمی آرد از شل شدن خمیر کم کنید.

اگه از خمیر مایه معمولی استفاده می کنید اون 1 ق غ شکر رو توی نصف لیوان آب ولرم حل کنید و خمیر مایه رو بهش اضافه کنید. وقتی عمل اومد به مواد خشک اضافه کنید و حدود 1 لیوان آب ولرم رو برای خمیر به کار ببرید (شاید هم کمتر) منظور اینه که اون آبی که برای عمل آوردن خمیر مایه استفاده می کنید از مقدار کل آب خمیر کم کنید. اما اگه از خمیر مایه فوری استفاده می کنید که کارتون راحت تره، همون اول کار با آرد و بقیه مواد خشک مخلوط کنید. 

دقت کنید تا اینجای کار از تخم مرغ استفاده نکردیم.

روی خمیر رو با سلفون بپوشونید و بذارید حدود 2 ساعت (بسته به دمای آشپزخونه) استراحت کنه و ور بیاد.

مقداری روغن بریزید توی قابلمه کوچیک و گود و بذارید داغ شه. لگیمات ها باید توی روغن داغ شناور باشن.

حالا اون یه دونه تخم مرغ رو توی خمیر بشکونید و دوباره هم بزنید. (تخم مرغ پس از ور اومدن خمیر بهش اضافه میشه و حالا باید بلافاصله سرخ کنید)

می تونید با قاشق از خمیر بردارید و توی روغن سرخ کنید. می تونید هم با دست این کار رو بکنید.

دستتون رو تمیز بشورید و بعد یه مقدار خمیر رو با دست بردارید و دستتون رو مشت کنید (خمیر رو فشار بدید) تا یه مقدار خمیر از شکاف بین انگشت شست و اشاره بزنه بیرون.

حالا این مقدار خمیر رو با قاشق از دستتون جدا کنید و توی روغن سرخ کنید. قاشق رو هم هر چند وقت یه بار توی کاسه آب فرو کنید تا به خمیر نچسبه.

این روش مشت کردن و فشار دادن به خمیر، باعث میشه خمیر به حالت توپی و یه دست و خوشگل دربیاد و لگیمات ها منظم تر و خوشگلتر میشن.

دقت کنید که لگیمات ها رو مرتب توی روغن هم بزنید تا همه جاشون طلایی بشه. وگرنه نیمه رو به پایین لگیمات قهوه ای میشه و نیمه دیگش که رو به بالاست سفید می مونه. پس مرتب هم بزنید.

وقتی به اندازه کافی طلایی شد با کفگیر در بیارید و توی آبکش بذارید تا روغن اضافیش بره.

بعد توی ظرف بچینید و به اندازه ای که دوس دارید عسل یا شیره خرما بریزید روی لگیمات ها.

اگه دوس داشتید روش یه مقدار پودر پسته یا پودر نارگیل بپاشید ولی ساده ش هم خیلی خوشمزه س.

لگیمات رو باید تازه تازه خورد. اگه بمونه خمیر و نرم میشه و دیگه حالت کرانچی نداره. من برای ماه رمضون که درست می کردم، تقریباً 2-3 ساعت مونده به افطار خمیرش رو درست می کردم و نیم ساعت قبل از اذان سرخ می کردم. اینجوری سر سفره افطار لگیمات تازه و گرم و کرانچی داشتیم!

این مقدار مواد به اندازه یه کاسه بزرگ پر لگیمات میده.

نوش جان! قلب

 

دوستان همیشگی و عزیزم..... دیشب به ما خبر رسید که مادربزرگم به رحمت خدا رفته.... البته لطف خداوند شامل حالش شده بود و ایشون در سن خیلی بالا و بدون بیماری و زمینگیری و ... از دنیا رفتن.

خواهش من از شما عزیزان اینه که هر کی دوست داشت یه فاتحه برای شادی روح مادربزرگم بخونه..... ممنون....

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٢:٥٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱٢/٦
دسته بندی: شیرینی و غذاهای عربی
    پيام هاي ديگران()