ترلان کافه


+ شاورمای مرغ

سلام به همه شما دوستان عزیز

و سلام مخصوص به صفورای نازنین!

این هم یه شاورمای فوق العاده خوشمزه برای اونایی که به دنبال یه ساندویچ عالی هستن!


مواد لازم:

فیله مرغ ........................................ 1 کیلو

ماست ........................................... 6 ق غ

سیر رنده شده ............................... 4-5 حبه

سرکه ........................................... 2 ق غ

فلفل سبز ..................................... 1 عدد

نمک و فلفل سیاه ........................... به اندازه لازم

ادویه دلخواه ................................... به میزان لازم

آب 2 عدد لیمو ترش

پیاز متوسط .................................... 2 عدد

سماق .......................................... 1 ق غ سرپر

گوجه فرنگی متوسط ....................... 2 عدد

 

مواد لازم برای ساندویچ:

نان پیتا (مدیترانه ای یا لبنانی)

سیب زمینی سرخ شده

گوجه فرنگی

خیار شور

جعفری خرد شده

سس ارده (شامل ماست، پودر یا خود سیر، روغن زیتون، ارده، آبلیمو و نمک و فلفل)

(برای تهیه سس ارده به اینجا مراجعه کنید)

 

طرز تهیه:

فیله های مرغ رو به تیکه های درشت ببرید. ماست، سیر، سرکه، فلفل سبز خرد شده، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه و ادویه رو با هم به خوبی مخلوط کنید. من از ترکیب پودر زیره، فلفل سفید، پودر تخم گشنیز، پودر دارچین و پودر هل استفاده کردم. البته به میزان خیلی خیلی کم! یعنی اگه همه رو با هم جمع می کردم شاید به زور 1 ق م می شد.

مرغ رو توی این سس بخوابونید و بذارید قشنگ یه روز کامل توی یخچال باشه. دقت کنید که مرغ کاملاً به سس آغشته بشه.

برای پختن مرغ، به اندازه تقریباً 1 ق غ روغن توی ماهیتابه بریزید و پس از این که داغ شد تیکه های مرغ رو از توی سس در بیارید و توی ماهیتابه بپزید. صبر کنید تا آب مرغ کشیده بشه. چندین دفعه هم پشت و رو کنید تا هر دو طرف مرغ کاملاً طلایی بشه. (این سس سریع می سوزه. باید مراقب باشید تا نسوزه ولی اگه سریع پشت و رو کنید هم از سوختنش جلوگیری می کنید هم اون طعم کارامل شده سس به همه جای مرغ می رسه)

حالا مرغ رو ریش ریش کنید. گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید. پیازها رو هم خلالی خرد کنید و با سماق مخلوط کنید.

دوباره مرغ ها رو به همون ماهیتابه برگردونید و روی حرارت بذارید. گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید. (گفتم به همون ماهیتابه چون سرشار از طعم مرغ کارامل شده س که قبلاَ توش پخته شده)

وقتی گوجه فرنگی نرم شد، پیاز سماقی رو هم اضافه کنید و بلافاصله زیرش رو خاموش کنید تا پیاز نرم نشه.

تا اینجای کار شاورما آماده ست ولی اگه دوس داشتید عطر دودی داشته باشه، قبل از اضافه کردن پیاز، یه تیکه فویل رو پشت لیوان فشار بدید تا به شکل ته لیوان در بیاد. 1 ق روغن بریزید توی فویل و بذارید وسط مایه مرغ. یه تیکه زغال رو هم جداگونه روی حرارت بذارید تا کاملاً داغ و قرمز بشه و بعد این تیکه زغال رو بندازید توی فویل و بلافاصله در ماهیتابه رو ببندید و حدود 2-3 دقیقه صبر کنید.

بعد در ماهیتابه رو بردارید و با احتیاط فویل و زغال رو بلند کنید و بذارید کنار. پیاز رو اضافه کنید و هم بزنید و برید سراغ درست کردن ساندویچ!

برای تهیه ساندویچ فرد اعلای شاورما حتماً باید سس ارده، خیار شور و سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید. برای نونش هم اکثراً از نان پیتا یا همون نان مدیترانه ای یا نان لبنانی استفاده می کنن ولی نون های خونگی و لواش هم مناسبه. نون باگت رو به هیچ وجه توصیه نمی کنم چون کلاً طعم سنتی شاورما رو ازش می گیره.

روی نون کمی مایه شاورما قرار بدید (من خودم زیاده روی کردم، می دونم!!!! شما حتماَ کمتر از این مقدار بریزید) بعد یه مقدار سس، چند تا سیب زمینی و در نهایت هم کمی گوجه، خیار شور و جعفری خرد شده!

ساندویچ رو رول کنید و اگه دوس داشتید گریل کنید که دیگه محشر میشه!

بخورید و لذت ببرید!

این شاورما فوق العاده خوشمزه س و واقعاً درست کردنش هم وقت زیادی از آدم نمی گیره. (به استثناء اون 24 ساعت خوابوندن مرغ توی سس) من دست تنها و با وجود بچه ای که به شدت به مامانش وابسته س 70 درصد کار رو به تنهایی انجام دادم و اون 30% رو وقتی بقیه اعضاء خانواده وارد خونه شدن!

با این مقدار مواد من 5 تا ساندویچ بزرگ پرملاط درست کردم ولی اگه مقدار کمتری شاورما توی هر ساندویچ بریزید مسلماً تعداد ساندویچ ها هم بیشتر میشه.

امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد!

صفورای عزیزم..... بابت تأخیری که داشتم منو ببخش! 2 هفته پیش به شدت درگیر بیماری پسرم بودم و اصلاً وقت نشد ولی الآن خیلی خوشحالم که هم پسرم حالش خوب شد و هم این که بالاخره تونستم درست کنم و قبل از رسیدن پایان سال تو رو به خواسته ت برسونم!

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱:٢٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱٢/٢٢
    پيام هاي ديگران()