ترلان کافه


+ تارت میوه (Fruit Tart)

با سلام به همه شما دوستان گلم

این هم یه تارت بسیار خوشگل و خوشمزه برای عشاق تارت و شیرینی!!!


مواد لازم برای کراست:

آرد سفید ....................................... 150 گرم

خاکه قند ........................................ 2 ق غ

کره ................................................. 90 گرم

زرده تخم مرغ ................................... 1 عدد

آب بسیار سرد .................................. 1 ق غ

 

مواد لازم برای کرم:

شیر .............................................. 250 میلی لیتر

زرده تخم مرغ ................................. 3 عدد

خاکه قند ......................................... 55 گرم (یک چهارم لیوان)

آرد سفید ........................................ 2 ق غ

وانیل ............................................... 1 ق چ

 

میوه های دلخواه

پودر ژلاتین ....................................... نصف ق غ

 

طرز تهیه:

برای تهیه کراست، آرد و خاکه قند رو با هم مخلوط کنید و کره رو که به قطعات ریز برش زدید بهش اضافه کنید. دقت کنید که کره نباید نرم باشه. ضمناَ باید سرد سرد باشه. کلاً توی تارت ها همه چی باید سرد باشه: کره، تخم مرغ، آب!

اگه غذاساز دارید آرد و کره رو بریزید توش و چند تا پالس بزنید تا همه ذرات آرد به کره آغشته بشه و نهایتاً شبیه پودر سوخاری (خرده نان) بشه. اگه غذاساز ندارید باید با نوک انگشتاتون کار کنید (چون کف دست گرمه و باعث آب شدن کره میشه) با نوک انگشتای شست و اشاره به حالت قیچی کردن، توی مخلوط کره و آرد راه برید و وقتی کمی مخلوط شد، هی یه مقدار از آرد و کره رو بین انگشتای دست بگیرید و مث آسیاب دستاتون رو روی هم بچرخونید. (این روشیه که از خانم حوریه شبکه فتافیت یاد گرفتم)

این کار رو اونقدر ادامه بدید تا احساس کنید همه آردتون به کره آغشته شده. باید سرعت عمل داشته باشید. نهایتاَ آردتون باید این شکلی بشه:

وسط آرد رو گود کنید و زرده تخم مرغ و آب رو اضافه کنید و مواد رو با هم مخلوط کنید.

همون طور که می دونید خمیر تارت رو نباید ورز داد، بلکه باید جمع کرد. یعنی فقط اونقدری باهاش ور برید که بشه به شکل زیر جمعش کرد. (اگه خمیر تارت رو ورز بدید روغن پس میده و وقتی پخت خشک و شکننده میشه)

خمیر رو توی قالب تارت پهن کنید و لبه ها رو فشار بدید تا شکل قالب به خودش بگیره. طبق گفته کتاب، این مقدار خمیر برای یک قالب 23 سانتی هست. قالب من یه مقدار بزرگتره. برای همین من 2 برابر این مقدار خمیر رو درست کردم. چون دوست هم داشتم کراستم یه کم کلفت باشه.

روی خمیر رو با پلاستیک بپوشونید و قالب رو بذارید 20 دقیقه توی یخچال استراحت کنه.

حالا موقع پختشه: روی خمیر رو با کاغذ روغنی بپوشونید و روش کمی حبوبات بریزید و بذارید توی فری که از قبل با حرارت 190 درجه گرم شده به مدت 15 دقیقه بمونه. (حبوبات برای اینه که خمیر بر اثر پخت، تغییر شکل نده... حتی بهتره برای احتیاط قبل از گذاشتن کاغذ، با چنگال چند تا سوراخ روی خمیر ایجاد کنید)

بعد خمیر رو از توی فر در بیارید و کاغذ و حبوبات رو از روش بلند کنید.

 

مجدداً بذارید توی فر. این بار به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که ببینید لبه های خمیر طلایی شده.

بعد از توی فر در بیارید و بذارید کنار تا کاملاً خنک بشه.

توی این فاصله کرم رو درست کنید.

شیر رو بجوشونید.

توی کاسه جداگونه ای زرده های تخم مرغ و خاکه قند رو با همزن اونقدر بزنید تا رنگش روشن شه. آرد رو اضافه کنید.

شیر رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

قابلمه شیر رو بشورید و مواد رو برگردونید به همین قابلمه و بذارید روی حرارت متوسط به جوش برسه. باید 2 دقیقه بجوشه.

از روی حرارت بردارید و وانیل رو اضافه کنید. مرتب هم بزنید تا به دمای اتاق برسه.

 

حالا هم کراست آماده س هم کرم. به آرومی کراست رو از توی قالب در بیارید و به ظرف سرو منتقل کنید. مواظب باشید نشکنه. بعد توی کراست رو با کرم پر کنید. (البته من چون ظرف سروم پایه دار بود و نمیشد بذارمش توی یخچال کراست رو به یه سینی بدون لبه منتقل کردم و آخر سر وقتی حسابی خنک شد، موقع سرو با احتیاط گذاشتم روی ظرف مخصوص پایه دار) 

روی کرم رو با هر میوه ای که دوس دارید تزیین کنید: توت فرنگی، کیوی، شاتوت، بلوبری، تمشک یا هر چیز دیگه.

پودر ژلاتین رو روی کمی آب سرد بپاشید و وقتی به حالت اسفنجی رسید روی بخار آب جوش بذارید تا شفاف شه و بعد با برس به آرومی روی میوه ها بمالید تا هم سیاه نشن و هم برق بیفته روشون!

تارت رو بذارید توی یخچال تا کاملاً خنک بشه و کرمش سفت بشه.

بسیار تارت شکیل و خوشمزه و خوشگلیه!

امیدوارم توی مناسبت های شاد درست کنید و با سلیقه خوبی که دارید بهش تا میتونید تنوع بدید!

دسر پردردسری هم نیست!

نوش جان! قلب

 

منبع: کتاب Pastries & Breads (تحت عنوان Fruit Tart)

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:٥۱ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۳/۳/۱٥
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()