ترلان کافه


+ کبه مرغ (Chicken Kibbe)

با سلام به همه دوستان عزیزم

نماز و روزه هاتون قبول باشه! قلب

برای خودم هم عجیبه که نصف ماه مبارک رمضان گذشته و من هنوز هیچ پستی نذاشتم!!! شاید مهمترین دلیلش اینه که خیلی از افطاری هایی که درست می کردم رو قبلاَ آموزش دادم و تکراری بودن!

به هر حال امیدوارم توی نیمه دوم این ماه پربرکت، فعالتر باشم! لبخند

حالا هم با یه کبه خوشمزه در خدمتتونم: کبه مرغ!


مواد لازم برای لایه بیرونی کبه:

فیله مرغ ....................................... نیم کیلو

بلغور درشت (قهوه ای) ................... نیم کیلو

رنده پوست لیمو ............................ نصف ق چ

پیاز خرد شده ................................ نصف لیوان

پودر فلفل قرمز .............................. به میزان دلخواه

پودر دارچین ................................. نصف ق چ

نمک و فلفل و زردچوبه ................... به اندازه لازم

مواد لازم برای داخل کبه:

مرغ چرخ شده ............................. نیم کیلو

کرفس خرد شده .......................... 1 لیوان

هویج خرد شده ........................... نصف لیوان

فلفل سبز .................................. 1 عدد

پیاز خرد شده ............................. 1 لیوان

سیر .......................................... 2-3 حبه

نمک و فلفل ................................ به میزان لازم

سماق ....................................... 1 ق غ

پودر زیره ..................................... 1 ق م

صنوبر ......................................... حدود 3 ق غ

 

طرز تهیه:

برای تهیه این کبه، طبق دستور از بلغور درشت که رنگش هم قهوه ای هست استفاده می کنیم.

بلغور رو به مدت 5 دقیقه توی آب خیس کنید و پس از اون بریزید تو صافی تا آبش بره.

همه مواد لایه بیرونی کبه رو با هم خوب مخلوط کنید و بعد یکی دو بار چرخ کنید تا کاملاً نرم بشه.

 خمیر این کبه یه مقدار سفته. این یه خوبی داره یه بدی! خوبیش اینه که خیلی راحت توی دست فرم میگیره و توی روغن هم وا نمیره و بدیش اینه که یه مقدار خشک میشه و وقتی سرخ شد بهتره با یه سس مثل سس ارده خورده بشه تا یه مقدار از خشکیش کم بشه.

خمیر کبه که آماده شد، روش رو بپوشونید و بذارید توی یخچال.

توی این فاصله، مواد داخل کبه رو آماده کنید. پیازها رو سرخ کنید. بعد نصف پیاز رو از توی تابه در بیارید و بذارید کنار.

سیر رو ریز خرد کنید و به پیاز توی تابه اضافه کنید. مرغ رو هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا بپزه. به تدریج کرفس و هویج و فلفل سبز رو هم اضافه کنید. یه مقدار کم آب بریزید و در ظرف رو ببندید تا اینا هم بپزن و آبش تموم بشه.

آخر سر نمک، فلفل، سماق و زیره رو بریزید و هم بزنید. ضمناَ اون نصف پیازها رو که پس از سرخ کردن کنار گذاشته بودید به مایه اضافه کنید. این کار باعث میشه مزه پیاز و کرانچی بودنش بیشتر حس بشه وگرنه همه پیازها نرم میشن و قاطی مواد دیگه میشن.

صنوبر یا همون چلغوز دونه میوه کاج هست. توی آشپزی عربی و مدیترانه ای خیلی ازش استفاده میشه. مثلاً باهاش سس پستو درست می کنن یا روی بریانی می ریزن. یکی از شایع ترین کاربردهای صنوبر توی کبه هست. اگه نداشتید می تونید حذفش کنید. قیمتش هم خیلی بالاست. اینجا معمولاً صنوبر یا از پاکستان میاد یا از ترکیه. صنوبر پاکستانی که ارزون تر هم هست کیلویی حدود 130-140 هزار تومنه!!

صنوبر رو توی ماهیتابه داغ یه مقدار حرارت بدید و مرتب بچرخونید تا نسوزه. یه کم که رنگش تغییر کرد اون رو هم به مواد دیگه اضافه کنید و هم بزنید و بذارید کنار تا سرد بشه.

برای درست کردن کبه، طبق معمول یه سفره پهن کنید تا زمین یا میز کثیف نشه. (چون باید مرتب دستتون رو توی آب سرد فرو کنید و باهاش کبه رو شکل بدید. این آب ممکنه از دستتون بچکه زمین و همه جا رو خیس کنه!)

یه کاسه آب سرد بذارید کنارتون. از خمیر کبه به اندازه تقریباً یه گردو بردارید و توی دست گردش کنید.

با انگشت اشاره دست راست یه حفره توی خمیر ایجاد کنید و کم کم انگشتتون رو بچرخونید تا این حفره عمیق و باز بشه. هر چی دیواره کبه نازکتر بشه بهتره و البته مشکل تر هم هست چون ممکنه ترک بخوره. به هر حال باید تمرین کنید تا یاد بگیرید. چون دیواره کبه که ضخیم باشه مزه خوبی نخواهد داشت!

از مایه داخل کبه، به اندازه حفره بریزید توش.

بعد اطرافش رو بیارید روی هم و ببندینش. سر و ته کبه رو هم توی دستتون بچرخونید تا به این شکل در بیاد.

همه کبه ها رو که فرم دادید توی روغن داغ شناور سرخ کنید. (برای صرفه جویی در مصرف روغن، از قابلمه کوچیک استفاده کنید) هر سری تعداد کمی کبه رو سرخ کنید تا روغن سرد نشه وگرنه کبه ها وا میرن.

وقتی طلایی شد از توی روغن دربیارید و بذارید روی دستمال آشپزخونه تا روغن اضافیش بره. مدت زمان سرخ کردن کبه ها حدود 4-5 دقیقه هست.

این کبه رو من از برنامه تسلم الایادی (شبکه فتافیت) یاد گرفتم ولی یه مقدار تغییر دادم. شما مواد داخل کبه رو بنا به سلیقه خودتون می تونید تغییر بدید.

در کنار این کبه سس ارده رو فراموش نکنید چون همون طور که گفتم بدون سس، خشکه و خوردنش خیلی لذت بخش نیس ولی وقتی توی سس بره یه مقدار نرم میشه و اون موقع هست که متوجه میشیم چقدر خوشمزه س!!!

سس ارده رو قبلاً آموزش داده ام!

با این مقدار مواد حدود 34 تا کبه درست میشه.

 

نوش جان و التماس دعا! قلب 

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٢:٢٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۳/٤/٢٥
    پيام هاي ديگران()