ترلان کافه


+ نان همبرگر (Burger Bun)

با سلام به همه شما خوبان

درست کردن نون همبرگر یکی از اون کاراییه که واسه یک بار هم که شده باید خودتون تو خونه انجام بدید. یه دفعه که درست کنید متوجه میشید چقدر کار ساده و در عین حال لذتبخشیه و اون وقت دیگه شاید کمتر نون همبرگر حاضری بخرید! 


مواد لازم برای 12 عدد نان همبرگر:

آرد سفید ................................ 6 لیوان

آب ولرم ................................... 2 لیوان

شکر ....................................... 4 ق غ

خمیر مایه فوری ........................ 2 ق غ

نمک ........................................ 1 ق چ

کره نرم شده ............................. 5-6 ق غ

تخم مرغ ................................... 2 عدد

شیر خشک ............................... 4 ق غ

شیر و کنجد یا سیاه دانه برای روی نون

طرز تهیه:

مواد خشک (آرد، شکر، خمیر مایه، نمک و شیر خشک) رو توی یه کاسه و مایعات‌ (آب و کره آب شده و تخم مرغ) رو توی یه کاسه دیگه ریخته و هر کدوم رو جداگونه مخلوط کنید.

حالا مواد خشک رو به تدریج به مخلوط مایع اضافه کنید و همزمان ورز بدید. این ورز دادن باید حدود 10-15 دقیقه طول بکشه تا به یه همچین خمیر نرم و لطیفی برسید. (این خمیرش از اون آسوناست!!) 

قبل از این که به خمیر استراحت بدید، اون رو به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت رو چونه کنید و چونه ها رو با فاصله توی سینی فر که ترجیحاَ با کاغذ قنادی پوشونده شده بچینید.

چونه ها رو با دست کمی فشار بدید تا ضخامتش کم بشه و نون ها یه کم پهن بشن. به این صورت: 

حالا روی چونه ها رو با سلفون یا یه پارچه تمیز بپوشونید و بذارید حدود 1 ساعت استراحت کنن. (توجه داشته باشید که خمیر بر اثر استراحت پف می کنه. پس جای کافی برای پف کردن و بزرگ شدن براش در نظر بگیرید) 

ضمناَ اون سلفون یا نایلونی که می خواهید روی خمیر بکشید باید خیلی آروم روی چونه های خمیر پهن بشه و موقع برداشتن هم این کار رو با احتیاط و به آرومی انجام بدید تا خمیر به سلفون نچسبه.

قبل از این که بذارید تو فر، کمی شیر رو به آرومی با برس روی نون ها بمالید و کمی هم کنجد یا سیاه دونه بپاشید روش.  

فر باید از یه ربع قبل با حرارت 180 درجه گرم شده باشه. نون ها رو به مدت تقریباَ 25 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شدن تو فر بپزید. 

از توی فر که در آرودید روش رو برای حدود 10-15 دقیقه بپوشونید تا نرم بمونه.

چنان بوی نون تو خونه می پیچه که نگوووووووووووووو!!!! 

تازه سایزش هم دست خودتونه، می تونید کوچیک بگیرید یا بزرگ! من دوس داشتم بزرگ باشه!! 

این هم بافت داخلش که می بینید خیلی نرمه و اصلاَ سنگین نیس. هر چند من کلاَ عادت دارم موقع ساندویچ درست کردن خمیر توی نون رو در میارم و این نون هم از این قاعده مستثنی نبود! ولی کلاَ خوب بود و سنگین و خمیری نشده بود.  

و از همه لذتبخش تر تعریفیه که از خانواده می شنوید! برادرم که میگفت نامبر وان شده!!!! نیشخند و به عقیده همه خیلی از نون های بیرون بهتر شده بود! 

توش خیلی نرم شده بود. با یه فشار کوچولو میشد فهمید چقدر نرم شده. اولش قبل از فشار این جوری بود... 

و این یه فشار خیلی کوچولو ... ولی می بینید که چقدر جمع شده! و این یعنی یه نون سبک و نرم! 

امیدوارم درست کنید و در کنار خانواده از خوردن یه ساندویچ با نون خونگی لذت ببرید!

نوش جان! قلب

 

منبع

این دفعه کیفیت عکس ها با همیشه فرق می کنه چون با موبایل گرفتم! امیدوارم مشکلی توی نمایش دادن عکس ها وجود نداشته باشه.

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱:۳٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۳/٥/٢٧
دسته بندی: نان
    پيام هاي ديگران()