ترلان کافه


+ شله زرد

با سلام به همه شما دوستان عزیزم

اربعین حسینی نزدیکه و شاید خیلی از شماها دوس داشته باشید تو این مناسب شله زرد نذری بپزید.

خوشبختانه شله زرد از اون خوراکی هاییه که علاوه بر خوشمزه بودن خیــــــــــــــــلی هم آسونه و با مقدار کمی مواد اولیه می تونید یه عالمه شله زرد درست کنید.


مواد لازم:

برنج ................................................ 2 لیوان

شکر ............................................... 4 لیوان

گلاب .............................................. یک سوم لیوان

زعفران دم کرده ................................ به میزان دلخواه

خلال بادام ...................................... یک لیوان سرخالی

خلال پسته ..................................... مقداری برای تزیین

پودر هل .......................................... در صورت تمایل 1 ق چ

 

طرز تهیه:

برنج رو خوب بشورید و با 13-14 لیوان آب بذارید روی حرارت. قابلمه بزرگی رو برای این کار انتخاب کنید چون همونطور که میدونید برنج بر اثر پخت حجیم میشه و جای زیادی میخواد.

اول حرارت رو زیاد کنید تا جوش بیاد و قل بزنه. بعد کمش کنید و بذارید اونقدر بپزه تا برنج کاملاً نرم بشه و وا بره. البته این که چقدر روی حرارت بمونه بسته به نوع برنج و همینطور حجم اون داره. یعنی هر چقدر برنج بیشتری رو در نظر گرفته باشید مدت زمان بیشتری هم لازم داره تا کاملاً نرم بشه.

بعد شکر رو اضافه کنید. من سر نیم ساعت الی 45 دقیقه شکر رو ریختم ولی اگه دارید توی دیگ بزرگ و مقدار خیلی زیادی شله زرد می پزید چند ساعت باید بذارید برای خودش بجوشه و بعد شکر رو اضافه کنید. اینو هم بگم که وقتی شکر رو ریختید بعدش هر چقدر هم زمان بدید برنج نرم تر از اینی که هست دیگه نمیشه. پس در ریختن شکر عجله نکنید و وقتی کاملاً از نرمی برنج مطمئن شدید بعد شکر رو بریزید.

کمی بعد زعفران رو اضافه کنید. بسته به این که دوس دارید شله زردتون چقدر "زرد" باشه زعفروان بریزید.

پودر هل رو من خیلی دوس دارم ولی معمولاً نمی ریزن. اگه دوس داشتید پودر هل و گلاب رو با هم اضافه کنید و هم بزنید. آخر سر هم خلال بادوم رو بریزید و هم بزنید.

شله زرد وقتی سرد بشه سفت تر میشه پس اگه دیدید روی اجاق سفت شده حتماً بهش آب جوش اضافه کنید.

شله زرد رو داغ داغ توی ظرف بریزید. وقتی کمی سرد شد با پودر دارچین و کمی خلال پسته و بادوم تزیین کنید.

خیلی ها توی شله زرد روغن می ریزن ولی من گاهی می ریزم گاهی نه! این مدلی که اینجا آموزش دادم بدون روغن و سالمتر بود!

ضمناً شکر شله زرد کاملاً سلیقه ایه. من خودم معمولاً 2 برابر برنج یا حتی کمی کمتر شکر می ریزم و به نظرم اونایی که دو و نیم برابر یا حتی 3 برابر شکر می ریزن خیلی زیادی شیرین میشه. ولی همونطور که گفتم سلیقه ایه و هر کس می تونه با ذائقه خودش میزان شکر شله زرد رو تنظیم کنه.

این مقدار مواد بهم 2 تا پیرکس نسبتاَ بزرگ شله زرد داد.

من خودم شله زرد رو خیلی وقتا نه به عنوان نذری که به عنوان دسر درست می کنم چون جناب همسر خان عاشق شله زرد هستن و هر چند وقت یه بار هوس می کنن! به هر حال امیدوارم این دسر خوشمزه و بی دردسر رو درست کنید و دوس داشته باشید.

انشالله که نذورات همه شما عزیزان مورد قبول خداوند قرار بگیره.

نوش جان! قلب

 

منبع: کتاب هنر آشپزی (رزا منتظمی) با اندکی تغییر

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:٠٤ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۳/٩/۱٩
دسته بندی: دسر و شیرینی
    پيام هاي ديگران()