ترلان کافه


+ توپک های سیب زمینی میان پر با سس بشامل

سلام

این هم یه غذای خوشمزه، کم هزینه، کم دردسر و بسیاااااار مناسب میزهای مهمونی!!


مواد لازم:

سیب زمینی ................................ 3-4 عدد (700 گرم)

جعفری خرد شده ........................... 2 ق غ

خامه ........................................... 2 ق غ

نمک و فلفل ................................... به میزان لازم

برای مواد میانی:

گوشت چرخکرده ............................. 250 گرم

پیاز ............................................... 1 عدد

سیر ............................................... 1-2 حبه

فلفل سبز خرد شده .......................... به مقدار دلخواه

جعفری خرد شده .............................. نصف لیوان

هویج متوسط ................................... 1 عدد

پودر تخم گشنیز ................................ 1 ق م

پودر زیره .......................................... 1 ق م

نمک و فلفل ...................................... به میزان لازم

رب گوجه فرنگی ................................ 1 ق غ سرپر

برای سس بشامل:

کره ................................................. 25 گرم

روغن مایع ....................................... 1 ق غ

آرد ................................................... 2 ق غ

شیر .................................................. حدود 2 لیوان

نمک و فلفل (ترجیحاَ سفید) .................. به میزان لازم

سیر رنده شده .................................... 1 حبه

 

پنیر پیتزا ............................................ حدود 100 گرم

 

طرز تهیه:

سیب زمینی ها رو ترجیحاً توی مایکروویو بپزید تا آب نداشته باشه (من این روش رو از شف طیبه یاد گرفتم) اگه مایکروویو ندارید توی فر بپزید. باز اگه این هم براتون مقدور نیس آب پر کنید ولی سعی کنید با آب کمی بپزید.

پوست سیب زمینی ها رو بکنید و رنده کنید و با جعفری، خامه، نمک و فلفل مخلوط کنید. مخلوط سیب زمینی آماده شد!

پیاز رو نگینی خرد کنید و توی کمی روغن تفت بدید. بعد سیر رو اضافه کنید و وقتی اون هم کمی رنگ گرفت گوشت رو اضافه کنید و هم بزنید. کمی بعد هویج رنده شده، فلفل سبز خرد شده، ادویه های دلخواه (که من از زیره و تخم گشنیز استفاده کردم)  و نمک و فلفل رو اضافه کنید. (اگه عصاره گوشت یا سبزیجات دارید یک عدد از اونها هم رنده کنید توی مایه... خیلی خوشمزه میشه! البته در این صورت باید نمک رو کمتر بریزید) آخر سر هم رب گوجه فرنگی و جعفری رو اضافه کنید. مایه میانی هم آماده س!

توی قابلمه متوسطی کره و روغن رو بذارید روی حرارت و وقتی کمی آب شد آرد رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

بعد شیر رو که باید گرم باشه به تدریج اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید. اگه دیدید گلوله داشت نگران نباشید می تونید با بلندر صافش کنید. آخر سر هم نمک و فلفل و سیر رنده شده رو اضافه کنید و وقتی به قوام دلخواه رسید از روی حرارت بردارید. غلظتش باید در حد سس رقیق شده سالاد باشه. سس هم آماده س!!

از مایه سیب زمینی به اندازه یه نارنگی تو دستتون باز کنید و از مایه گوشت بریزید وسطش...

... با دست اطرافش رو جمع کنید و اون رو به شکل توپ گردی که توش مایه گوشتی هست در بیارید. برای راحتی کار دستتاتون رو تو آب سرد بزنید.

توپک ها رو توی ظرف پیرکس بچینید. برای این کار یه ظرف پیرکس که سایز مناسبی با تعداد و حجم توپک هاتون داره رو انتخاب کنید. مثلاً من از یه ظرف با ابعاد تقریباً 20×25 سانت استفاده کردم و کلاً 12 تا توپک هم در آوردم.

کار چیدمان که تموم شد سس رو گرم گرم بریزید روی سیب زمینی ها.

 پنیر پیتزا رو هم روی غذا بپاشید.

من حدود 1 قاشق از مایه میانی اضافه آورده بودم که اون رو هم پاشیدم روش تا خوشگلتر بشه!!

فر باید از قبل با درجه حرارت 200 گرم شده باشه. سینی رو بذارید توی فر و پس از حدود 25 دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب بشه و کمی طلایی بشه در بیارید. می تونید کمی هم گریل رو روشن کنید تا روش سریعتر رنگ بگیره.

خودتون که درست کنید متوجه میشید چه غذای خوشمزه ایه!

برای مهمونی ها و جهت صرفه جویی در وقت هم می تونید مثلاً مایه گوشتی رو از روز قبل آماده کنید یا حتی توپک ها رو پر کنید و توی ظرف بچینید و روز مهمونی فقط سس رو درست کنید و بدید روش و پس از پاشیدن پنیر بذارید تو فر.

خلاصه از اون غذاهاییه که یه بار درست کنید مشتری میشید!!

نوش جان! قلب

 

منبع: فروحه الامارات با کمی تغییر

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:۱٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۳/٩/٢٥
دسته بندی: منوی جانبی
    پيام هاي ديگران()