ترلان کافه


+ کیک استروسل (Streusel Cake)

سلام عزیزان

این کیک رو مهاجرای آلمانی به آمریکا معرفی کردن. استروسل (با تلفظ آلمانی اشتروزل) یعنی چیزی که پخش شده یا ریخته شده! در این کیک یه لایه استروسل داریم که عمدتاً تشکیل شده از آرد، کره، شکر و گردوی خرده و معمولاَ این لایه هم وسط کیک ریخته میشه و هم روی کیک!

به همین ترتیب می تونیم کیک های متنوعی از مدل استروسل داشته باشیم مثلاً استروسل سیب یا موز یا ....

ضمناً استروسل با اشترودل فرق می کنه. اشترودل یه مدل شیرینیه (اون هم مال آلمان و اتریشه) که تشکیل شده از خمیر فیلو یا هزارلا که به صورت رول شده س و لاش با یه مایه شیرین مث سیب و شکر یا خیلی چیزای دیگه پر شده. 


مواد لازم برای لایه رویی و میانی کیک (لایه استروسل):

آرد سفید ................................... یک لیوان سرخالی

شکر قهوه ای .............................. نصف لیوان

دارچین ....................................... یک ق چ سرخالی

نمک ........................................... به اندازه نوک چاقو

کره ............................................. 50 گرم

گردوی خرد شده ........................... سه چهارم لیوان

 

مواد لازم برای مایه کیک:

کره ............................................... 100 گرم

آرد سفید ....................................... 2 لیوان

بکینگ پودر ..................................... یک و یک چهارم ق چ

جوش شیرین ................................. نصف ق چ

نمک ............................................. به اندازه نوک چاقو

شکر ............................................. 1 لیوان

تخم مرغ درشت ............................... 2 عدد

وانیل ............................................... یک ق چ

ماست ............................................. یک لیوان

 

مواد لازم برای سس کیک:

خاکه قند ........................................... نصف لیوان

شیر .................................................. 1 ق غ

 

طرز تهیه:

فر رو روشن کنید و دمای اون رو روی 180 درجه تنظیم کنید.

قالب رو با کمی کره چرب کنید. (یک قالب گرد تو خالی با قطر تقریباً 25 سانت یا همین قالبی که من استفاده کردم با همین قطر یا کمی کمتر)

اول مواد میانی رو آماده کنید. آرد، کره، شکر قهوه ای، دارچین و نمک رو مخلوط کنید و بعد با کمک نوک انگشتای دست اونارو ماساژ بدید. (مث زمانی که خمیر تارت درست می کنید) باید به شکل خرده های نون در بیاد. گردو رو هم اضافه کنید و بذارید کنار.

(مایه میانی کیک که توی دستور اصلی بود تقریباً دو برابر این بود که من نوشتم! من همش رو درست کردم ولی وقتی اومدم بریزم روی کیک دیدم کلی اضافه اومد. من هم باقیمونده ش رو ریختم توی کیسه فریزر و گذاشتم تو فریزر تا دفعه بعد ازش استفاده کنم. برای همین به نظرم رسید نصفش کافیه و همون نصفه رو من اینجا نوشتم.)

برای درست کردن مایه کیک، کره و شکر رو به مدت 2 دقیقه با همزن برقی بزنید. بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید. وانیل رو هم به همراه آخرین تخم مرغ به مایه اضافه کنید.

آرد، دارچین، نمک، جوش شیرین و بکینگ رو با هم مخلوط و ترجیحاً الک کنید.

حالا یک سوم از مخلوط آرد رو به مایه اضافه کنید و به آرومی هم بزنید و بعد نصف ماست. دوباره یک سوم آرد و باز نصف دیگه ماست و آخر سر هم یک سوم پایانی آرد!

همونطور که می دونید پس از اضافه کردن آرد نباید مایه کیک رو زیاد هم زد. استفاده از همزن اشکالی نداره ولی لیسک بهتره. فقط هم در حدی هم بزنید که آرد حل بشه و دیگه گلوله آرد توی مایه دیده نشه.

حدود دو سوم مایه رو بریزید توی قالب...

... و نصف مایه میانی رو هم بریزید روش.

بقیه مایه کیک رو هم بریزید و روش رو با باقیمونده مایه میانی بپوشونید.

قالب رو بذارید توی فر به مدت تقریباً 50 - 45 دقیقه. هر وقت خلال دندونی که وسط کیک فرو کردید تمیز بیرون اومد یعنی کیک پخته.

کمی صبر کنید و کیک رو از توی قالب در بیارید و اون رو وارونه روی ظرف سرو بذارید و بعد اگه دوس داشتید با سس تزیین کنید.

برای تهیه سس هم کافیه خاکه قند رو با شیر مخلوط کنید و اونقدر هم بزنید تا یه سس یه دست درست بشه و بعد از این سس به آرومی روی لبه کیک بریزید.

در ضمن شما می تونید بدون وارونه کردن، کیک رو توی ظرف سرو بذارید و روی اون رو که با مایه استروسل پوشونده شده تزیین کنید.

این هم یه نمای نزدیک از کیک...  

 

ضمناَ این کیک هم به مناسبت 20 ماهگی گل پسر کوچولوم بود!!!‌ بغل

امیدوارم درست کنید و با یک فنجون قهوه خستگی خونه تکونی رو از تن بیرون کنید!

نوش جان! قلب

 

منبع: برنامه مارتا استیوارت (با کمی تغییر)

نویسنده: ترلان ; ساعت ٩:٤٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۳/۱٢/٢٠
دسته بندی: کیک
    پيام هاي ديگران()