ترلان کافه


+ شیرینی ساده نوروزی

سلام و خسته نباشید به همه شما دوستان عزیزم

امیدوارم خونه تکانی خیلی خستتون نکرده باشه! ممکنه با این حجم کار، وقت نکنید یه شیرینی پر دنگ و فنگ درست کنید. الآن میخوام بهتون یه مدل شیرینی خشک آموزش بدم که واقعاً خوشمزه س و در عین حال فــــــــــوق العاده راحت و بی دردسره! این یه مدل شیرینیه که زمانهای قدیم مادرم اینا (و حتی مادربزرگم و هم نسلاش) در ایام نوروز درست می کردن و در عید دیدنی ها مهموناشون با همین شیرینی های خوشمزه پذیرایی می شدن ... روزایی که خبری از شیرینی های خارجی و نون خامه ای و رولت بستنی و انواع شکلات و ... نبود، مهمونا دور هم می نشستن، گل می گفتن و گل می شنفتن و از این شیرینی های ساده نوروزی نوش جان می کردن! خیال باطل


مواد لازم:

آرد سفید ............................................. یک و نیم الی 2 لیوان

روغن مایع ............................................ نصف لیوان

خاکه قند ............................................. نصف لیوان

پودر هل یا پودر دارچین ........................... نصف ق چ

زرده تخم مرغ ....................................... 1 عدد (برای رومال)

شیر ................................................... 1 ق غ (برای رومال)

 

طرز تهیه:

اول از همه فر رو با حرارت 170 درجه روشن کنید.

همه مواد (به جز زرده تخم مرغ و شیر) رو با هم مخلوط کنید و خیلی خوب ورز بدید. (ظاهراً ورز دادن زیاد از ترک خوردن شیرینی پس از پخت جلوگیری می کنه... هر چند نهایتاَ شیرینی ها یه مقدار ترک رو معمولاَ خواهند داشت)

میزان آرد ممکنه یه مقدار کم و زیاد بشه. اول با یک و نیم لیوان آرد شروع کنید و بعد کم کم آرد رو اضافه کنید. هر وقت خمیر به قدری سفت شد که بشه به راحتی بهش شکل داد آماده س.

از مایه شیرینی، گلوله هایی به اندازه یه فندق درشت بردارید و توی دستتون شکل بدید و بعد کمی با کف دست فشار بدید تا له بشه.

گلوله ها رو روی سینی فر که با کاغذ قنادی پوشونده شده بچینید.

زرده تخم مرغ و شیر رو با هم مخلوط کنید.

بعد با برس، به آرومی زرده تخم مرغ رو روی شیرینی ها بمالید...

... و اگه دوس داشتید تخم خرفه بپاشید.

تا این جا شیرینی ها آماده پخت هستند ولی می تونید نقش بندازید روش یا به شکل های مختلف در بیارید. من با حلقه ای که روی شیرینی ها فشار دادم و تخم خرفه تزیین کردم.

سینی رو به مدت تقریباً 10 دقیقه توی فر بذارید.

لازم نیس شیرینی ها تغییر رنگ محسوسی بدن، همین که زیرشون طلایی بشه کافیه. (هر چند وقتی با زرده برس شده باشن یه مقدار طلایی میشن ولی در مواقعی که بدون رومال درست شده باشن اصلاَ تغییر رنگ نمیدن)

از توی فر دربیارید و بذارید خنک شه و بعد با احتیاط از روی سینی بردارید و توی ظرف سرو بچینید.

اگه شیرینی هاتون کمی ترک داشته باشه اشکالی نداره، عادیه!

می بینید چه شیرینی های بی آزاری هستن؟ کل درست کردنشون نیم ساعت هم نمیشه.

نه دنگ و فنگ داره، نه استراحت می خواد، نه مواد زیادی لازم داره!

فر رو روشن کنید و مشغول درست کردن خمیر بشید. تا خمیر درست بشه و گلوله های خمیری رو توی سینی بچینید فر هم گرم شده و شیرینی ها آماده پخت هستن!!

این مقدار موادی که گفتم برای حدود 30 عدد شیرینی هست. (یعنی یه بشقاب)

ایام به کامتون باشه انشالله ... امیدوارم که سال 1394 سال بسیار خوب و خوشی براتون باشه و در آستینش یه عالمه خوشی و اتفاقات خوب براتون داشته باشه.

نوش جان! قلب

 

منبع: مادر عزیزم!!! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:۱٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩۳/۱٢/٢٦
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()