ترلان کافه


+ دلمه برگ مو با سس انبه

با سلام به همه شما دوستان عزیزم

دلمه برگ مو خوشمزه س! چه مدل ایرانی چه مدل عربی! (البته مدل ایرانیش خوشمزه تره!! چشمک)

الآن یه مدل عربی بهتون آموزش میدم که بر خلاف همیشه با سس انبه تهیه شده و یه طعم ترش و جدیدی داره!


مواد لازم:

برنج .......................................................... نصف لیوان

گوشت چرخ کرده .......................................... 250 گرم

پیاز ............................................................. 1 عدد

شوید خرد شده ............................................. 1 ق غ

جعفری خرد شده ............................................ 2 ق غ

گشنیز خرد شده ............................................ 2 ق غ

گوجه فرنگی ................................................. 1 عدد درشت

رب گوجه فرنگی ............................................. 1 ق غ

نمک، فلفل و زردچوبه ..................................... به میزان لازم

پودر دارچین و زیره .......................................... از هر کدام نصف ق چ

برگ مو ......................................................... به میزان لازم

مواد لازم برای سس انبه:

آب انبه .......................................................... یک و نیم لیوان

آب لیموی تازه .................................................. یک چهارم لیوان

رب انار ............................................................. کمی کمتر از یک چهارم لیوان

روغن زیتون ....................................................... یک چهارم لیوان

عصاره گوشت ..................................................... 1 عدد

نمک و فلفل ......................................................... به میزان لازم

شکر .................................................................. نصف ق غ

طرز تهیه:

برنج رو به مدت نیم ساعت خیس داده و بعد توی آبکش بریزید تا آبش بره.

(معمولاَ برای تهیه دلمه عربی از برنج مصری که دون های ریز و تپلی داره استفاده میشه ولی من از برنج کام فیروز استفاده کردم) 

پیاز رو خرد کنید و توی 1-2 ق روغن تفت بدید و بعد گوشت رو اضافه کنید و بپزید.

گوجه فرنگی رو هم خرد کنید و با برنج و گوشت و همه مواد میانی مخلوط کنید و ادویه لازم رو هم اضافه کنید. این از مواد میانی!

اگه از برگ موی تازه استفاده می کنید اول مقداری توی آب و نمک بجوشونید تا کمی نرم بشه ولی اگه از برگ موی کنسروی استفاده می کنید این مرحله رو حذف کنید.

برگ موها رو یکی یکی باز کنید. (اگه خیلی کوچیکه یا پاره شده دو تا رو طوری روی هم قرار بدید تا تبدیل به یه برگ موی بزرگ بشه)

سطحی که رگهای برجسته داره رو باشه. از مایه به اندازه یه قاشق مرباخوری روی برگ بریزید.

به شکل زیر اول از پایین و بعد لبه ها رو تا بزنید تا به شکل استوانه در بیاد.

عرب ها بر خلاف ما که دلمه برگ مو رو معمولاَ به شکل بقچه می بندیم به شکل انگشتی و خیلی ظریف و کوچولو درست می کنن.

یه دونه سیب زمینی رو به صورت حلقه حلقه ببرید و کف قابلمه رو باهاش بپوشونید.

برگ مو های پیچیده شده رو روی حلقه های سیب زمینی بچینید. 

برای تهیه سس، همه مواد رو توی مخلوط کن بریزید تا یه سس یکدستی درست بشه.

این سس رو به آرومی روی برگ موها بریزید. اگه کم بود یه مقدار هم آب اضافه کنید تا روی دلمه ها رو بپوشونه.

برای این که دلمه وا نره یه بشقاب یا در قابلمه ای که کوچیک تر از دهانه قابلمه باشه روی دلمه ها بذارید و بعد هم در خود قابلمه رو ببندید.

اول حرارت رو زیاد کنید تا به جوش بیاد و بعد خیلی کم کنید. بعد از 1 ساعت دلمه آماده است!

با احتیاط دلمه ها رو از توی قابلمه به ظرف سرو منتقل کنید و باقیمونده سس رو بدید روش و با تعدادی دونه انار تزیین کنید.

ترش و خوشمزه! من که دوس داشتم! اگه با ترشی زیاد میونه ای ندارید، می تونید کمی از رب انار و آبلیموش کم کنید.

به هر حال یه غذای جدیدیه برای اونایی که به دنبال یه طعم جدید می گردن! (البته اینو هم بگم که طعم آب انبه خیلی محسوس نیس!)

برای افطار خیلی مناسبه... هر چند اون جور مواقع باید ترشی کمتری داشته باشه تا شخص روزه دار رو اذیت نکنه!

این مقدار مواد یه بشقاب دلمه میده!

نوش جان! قلب

منبع: فروحه الامارت

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱:٠٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٤/۳/٢۳
    پيام هاي ديگران()