ترلان کافه


+ دلمه کدو با سس ماست

با سلام به همه شما روزه داران عزیز!

این هم یه غذای عربی خوشمزه و سالم و بسیار مناسب افطار و شام!!


مواد لازم:

روغن زیتون ..................................... 2 ق غ

کدو سبز ........................................ 12 عدد

گوشت چرخ کرده ............................. 300 گرم

پیاز درشت ...................................... 1 عدد

سیر ............................................... 2 حبه

برنج ................................................ یک چهارم لیوان

صنوبر .............................................1 ق غ

پودر دارچین ..................................... نصف ق چ

قرص سوپ ...................................... 2 عدد

نمک و فلفل ..................................... به میزان لازم

آب جوش ........................................ 2 لیوان

 

مواد لازم برای سس ماست:

ماست ........................................... 2 لیوان

نشاسته ذرت .................................. 1 ق غ

سیر ............................................... 1 حبه

نعناع خشک .................................... 1 ق غ

گشنیز تازه خرد شده ........................ 2 ق غ

 

طرز تهیه:

کدوها رو بشورید و توشون رو خالی کنید.

من چند سال پیش این وسیله رو خریدم و متاسفانه بعد از اون هر چقدر گشتم پیدا نکردم! فوق العاده کار خالی کردن کدو رو راحت می کنه.

یه سر پیچی داره که میره تو کدو و بعد با چرخش دست، محتویات داخل کدو به صورت مارپیچ در میاد بیرون!

البته شما می تونید با چاقو و قاشق کوچیک توی کدو رو خالی کنید. دقت کنید دیواره کدو پاره نشه و در عین حال خیلی هم ضخیم نمونه. (محتویات داخل کدو رو می تونید بعداَ سرخ کنید و به همراه تخم مرغ یا گوجه فرنگی یه چیزی مث املت درست کنید!)

برای آماده سازی مواد داخل دلمه، روغن زیتون رو بریزید توی ماهیتابه و بعد پیاز رو تفت بدید. گوشت چرخ کرده رو به همراه سیر رنده شده، فلفل، صنوبر و دارچین اضافه کنید و حدود 4-5 دقیقه هم بزنید.

برنج رو بشورید و اون رو هم به همراه قرص سوپ به مواد اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه هم بزنید.

(استفاده از قرص سوپ هم خوشمزه می کنه هم شور! پس دقت کنید میزان نمک رو بر اساس ذائقه تنظیم کنید و حواستون باشه که یه وقت زیادی شورش نکنید چون قرص سوپ خودش به اندازه کافی شور هست!)

حالا توی کدوها رو با این مایه پر کنید.

می تونید همین الان کدوها رو بذارید بپزه ولی اگه می خواهید خوشمزه تر بشه و کدوها مزه آب پز ندن، قبل از پخت، همین طور که شکم پر هستن توی مقداری روغن داغ کمی سرخ کنید.

بعد کدوها رو توی قابلمه ای بچینید. 2 لیوان آب جوش رو با یک عدد قرص سوپ مخلوط کنید و روی کدوها بریزید. در این مدت حرارت متوسط باشه و در قابلمه رو ببندید تا هم کدوها نیم پز بشن هم برنجی که توش هست بپزه! (اگه دقت کرده باشید، برنج خام رو با مواد قاطی کردیم)

تو این فاصله سس ماست رو آماده کنید.

نشاسته رو تو ماست حل کنید و بذارید روی حرارت و مرتب هم بزنید. 3-4 دقیقه که موند کفایت می کنه.

حالا این سس رو به کدوهای توی قابلمه اضافه کنید و بذارید حدود 5-10 دقیقه دیگه بمونه تا کدوها کاملاً بپزن.

توی ماهیتابه ای کمی روغن بریزید و سیر و نعناع رو بریزید توش و تفت بدید و بلافاصله گشنیز خرد شده رو اضافه کنید و زیرش رو خاموش کنید. (مواظب باشید سیر و نعناع نسوزه)

کدوها رو توی ظرف بچینید و سس رو بدید روش و با مخلوط سیر تزیین کنید!

اگه دوس داشتید کمی هم صنوبر بپاشید روی کدوها!

عرب ها خیلی این غذا رو دوس دارن و بهش میگن: شیخ المحشی باللبن! (محشی یعنی دلمه و لبن هم یعنی ماست.... شیخ هم که همون شیخ میشه دیگه!! یعنی پادشاه دلمه ها در ماست!)

خلاصه یه طعم جدیدی داره که امیدوارم بپسندید!

نوش جان! قلب 

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:۱٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٤/٤/۱۳
    پيام هاي ديگران()