ترلان کافه


+ پای سیب (Apple Pie)

با سلام به همه شما خوبان

پای سیب یکی از سنتی ترین و پرطرفدارترین شیرینی های آمریکا و اروپاس. اکثراَ این شیرینی رو دوس دارن، شما چطور؟! چشمک


مواد لازم برای کراست (خمیر):

آرد سفید ..................................... دو و نیم لیوان

نمک ............................................ به اندازه نوک چاقو

بکینگ پودر .................................... یک چهارم ق م

کره خرد شده سرد ........................... 200 گرم

آب خیلی سرد ................................ یک سوم لیوان

مواد لازم برای فیلینگ (مواد داخل پای):

سیب (ترجیحاَ زرد) ............................. 6 عدد

کره .................................................. 70 گرم

شکر ................................................ نصف لیوان

پودر دارچین ....................................... 1 ق م

کشمش ............................................ یک چهارم لیوان

آب لیموی تازه ..................................... 2 ق غ

نشاسته ............................................ 2 ق غ

 

تخم مرغ ............................................. 1 عدد

(برای اندازه گیری از لیوان های دسته دار معمولی استفاده کنید)

طرز تهیه:

برای درست کردن کراست پای (خمیر)، آرد و بکینگ پودر و نمک رو بریزید توی غذاساز و 2 -3 تا پالس بزنید تا مخلوط شن.

بعد کره رو اضافه کنید و باز با چندتا پالس آرد رو با کره آغشته کنید به طوری که شبیه خرده نون بشه.

آب رو اضافه و دستگاه رو روشن کنید و به محض این که خمیر جمع شد دستگاه رو خاموش کنید. 

خمیر رو از توی دستگاه در بیارید و به شکل دیسک گردش کنید و سلفون بپیچید دورش و بذارید حدود 15-30 دقیقه توی یخچال بمونه.

حالا برید سراغ درست کردن فیلینگ پای... سیب ها رو پوست بکنید و هسته هاش رو بگیرید و خرد کنید. سعی کنید یه اندازه خرد کنید تا با هم بپزن. هر شکلی که دوس دارید برش بزنید (دراز یا مکعبی... فرقی نمی کنه. فقط یه اندازه باشن)

نصف کره رو توی ماهیتابه بزرگی آب کنید و سیب ها رو بهش اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

بعد از حدود 10 دقیقه که سیب ها یه مقدار نرم شدن شکر رو اضافه کنید. (سیب ها رو زیاد نپزید. باید فرمشون رو حفظ کنن ولی در عین حال کمی نرم بشن)

همونطور که می بینید به محض اضافه کردن شکر، سیب آب میندازه. دارچین رو اضافه کنید.

نشاسته رو توی آبلیمو حل کنید (اگه دیدید خیلی سفت و خشک شد، با پشت قاشق له کنید) و حالا این مخلوط رو به همراه کشمش به سیب اضافه کنید.

حرارت رو خاموش کنید و مایه رو بذارید کنار تا کاملاَ خنک بشه.

فر رو روشن کنید و دمای اون رو روی 180 درجه تنظیم کنید.

قالب مناسب تارت و پای (با دیواره کوتاه) رو چرب کنید و ترجیحاَ کفش رو کاغذ بندازید.

خمیر رو از توی یخچال دربیارید و دو سوم از خمیر رو بین دو لایه کاغذ روغنی باز کنید و کف و دیواره قالب رو با این خمیر بپوشونید. (من دوس داشتم ضخامت کراستم یه مقدار زیاد بشه برای همین از قالب کوچیکترم که قطر کفش تقریباَ‌ 22 سانت هست استفاده کردم) دقت کنید که خمیر از دیواره قالب یه مقدار بالا بزنه چون مایه فیلینگ باید کاملاَ اون تو بمونه و بیرون نریزه.

مایه رو که باید کاملاَ خنک شده باشه توی قالب بریزید و نصف دیگه کره رو تیکه تیکه کنید و روی مایه بریزید.

یک سوم باقیمونده از خیر رو بین دو لایه کاغذ روغنی باز کنید و روی مایه بکشید.

با دست اطراف خمیر بالایی و پایینی رو به هم فشار بدید تا کاملاَ به هم بچسبن. 

با چاقوی تیزی اضافات خمیر رو ببرید. روی خمیر چند تا چاک ایجاد کنید تا بخار بیاد بیرون. اگه دوس داشتید با خمیر، اشکال مختلفی رو قالب بزنید و پای رو تزیین کنید.

تخم مرغ رو با 1 ق آب مخلوط کنید و با برس روی پای بمالید. آخر سر 1 ق شکر هم بپاشید روش.

پای رو به مدت 20-25 دقیقه توی فر بذارید. پس از اون بچرخونیدش تا همه جاش به یه اندازه رنگ بگیره. 20-25 دقیقه دیگه صبر کنید تا کاملاَ همه جاش طلایی بشه.

(مدت زمان موندن قالب توی فر بستگی به اندازه قالب و ضخامت کراست داره)

من یه کوچولو گریل رو هم روشن کردم تا روش خوشرنگ تر بشه.

پای رو از توی فر دربیارید و اجازه بدید 20 دقیقه استراحت کنه و خنک بشه.

می تونید پای رو توی ظرف خودش سرو کنید یا این که با احتیاط از توی قالب دربیارید و به ظرف دیگه ای منتقل کنید.

چون یه مقدار سنگینه، برای هر کس برش های کوچیکی در نظر بگیرید.

این هم سیب های خوشگلی که قالب زده بودم.

من خودم به شخصه زیاد به پای سیب علاقه ای ندارم! تا حالا پای سیب های متفاوتی رو هم امتحان کردم ولی خیلی خوشم نیومده. منتها این رو توی خانواده که خیلی هم ایرادگیر هستن دوس داشتن!

امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید!

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱۱:۳٢ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٤/٥/٢٤
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()