ترلان کافه


+ شیرینی شستی!

چند ساعت بیشتر به تحویل سال نمونده ولی برای تهیه یه شیرینی خوشگل و خوشمزه و آسون وقت کافی هست! چشمک

اسم این شیرینی شستی ه ... یا همون thumbprint cookies ... اونم به خاطر این که با انگشت شست باید وسط اونو فشار بدید و تو گودال ایجاده شده مربا بریزید! خود من بار اول که اسمشو شنیدم تعجب کردم ولی وقتی دستور تهیه شو خوندم متوجه علت نامگذاریش شدم! خنده 

البته ناگفته نمونه یکی دو جا دیگه دیدم همین شیرینی رو به اسم شیرینی فرانسوی یا شیرینی اسکار معرفی کرده بودن. شاید هم اسم اصلیش همینه ولی به انگلیسی بهش میگن thumbprint cookies ...


مواد لازم:

١- آرد شماره ١ .................................................... ١ پیمانه

٢- شکر قهوه ای .................................................. یک چهارم پیمانه

٣- وانیل ............................................................. نصف ق چ

۴- کره ............................................................... نصف پیمانه

۵- زرده تخم مرغ بزرگ ......................................... ١ عدد

۶- نمک ............................................................. یک چهارم ق چ

٧- بادام، گردو، فندق یا هر خشکبار دیگه (خرد شده) ... ١ پیمانه

٨- مربا یا مارمالاد یا ژله (طعم دلخواه) .............................. تقریباً ۶ ق غ

طرز تهیه:

قبل از هر چیز فر رو با حرارت ٣۵٠ درجه فارنهایت روشن کنید. کره، شکر قهوه ای، وانیل و زرده تخم مرغ رو با سرعت متوسط هم بزنید تا به حالت کرم دربیاد.

 

آرد و نمک رو اضافه کنید و کمی خمیرتون رو ورز بدید تا به این شکل در بیاد.

خمیر که آماده شد اون رو به شکل گلوله های کوچیک (اندازه گردو) دربیارید.

 

تو یه ظرف دیگه سفیده یک عدد تخم مرغ رو با چنگال بزنید. خشکبار خرد شده رو هم توی یه ظرف جداگانه بریزید. هر کدوم از گلوله ها رو اول تو سفیده تخم مرغ و بعد تو ظرف خشکبارتون بغلتونید تا لایه ای از خشکبار دور گلوله ها تشکیل بشه. (من خودم از بادوم خرد شده استفاده کردم)

 

سینی فر نیازی به چرب کردن نداره. گلوله ها رو روی سینی فر قرار بدید و با انگشت شستتون وسط گلوله رو فشار بدید تا یه گودال نسبتاً عمیقی ایجاد بشه.

شیرینی ها رو به مدت ١٠ دقیقه یا تا وقتی که کمی طلایی بشه تو فر بپزید. اگر جای گودال با بالا اومدن شیرینی پر شده بود، مجدداً با ته قاشق چوبی این گودال رو ایجاد کنید. بعد سریعاً شیرینی های پخته شده رو از سینی فر به توری منتقل کنید و هر گودال رو با تقریباً نصف ق چ پر کنید. با این مقدار تقریباً‌ ٣۶ تا شیرینی به دست میاد.

میشه هم توی گودال ها رو با شکلاتی که تو قیف ریختین تزیین کنید. اینم مدل قشنگی میشه.

اگه به جای شکر قهوه ای از شکر سفید استفاده کنید رنگ شیرینی روشن تر میشه.

(این قسمت بعداً اضافه شد) دیشب مهمون داشتیم و من که وقت زیادی برای تدارک نداشتم تصمیم گرفتم از همین شیرینی ها درست کنم. این بار از شکر سفید استفاده کردم و دورش هم خشکبار نزدم. توی بعضی ها از مارمالاد توت فرنگی ریختم و بعضی های دیگه مربای آلبالو. این شکلی شد:

و به قدری سریع آماده شد که نگو! چشمک

منبع

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:٤٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۸/۱٢/٢٩
دسته بندی: شیرینی
    پيام هاي ديگران()