ترلان کافه


+ هلو کباب

سلام به دوستان گل و با محبتم!! قلب

بعد از یه غیبت خیلی خیلی طولانی بالاخره برگشتم!! بغل

اولین برنامه بعد از غیبت کبری، آموزش هلو کبابه!! در مورد تلفظش، من هم "هلو کباب"‌ (Holoo Kabab) شنیدم و هم "هلوه کباب"! (Helve Kabab) نمی دونم کدوم درست تره، لطفا دوستان کرمانشاهی کمکمون کنن، چون این یه غذای اصیل کرمانشاهیه! 


مواد لازم:

گوشت چرخ کرده ................................. 400 گرم

لپه ................................................... 1 لیوان

تخم مرغ ............................................ 2 عدد

سیب زمینی آب پز .............................. 2 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین ............... به میزان لازم (دارچین رو خیلی کم بریزید)

برای مغز کوفته:

پیاز داغ فراوان

گردوی خرد شده

آلو خورشتی یا کشمش

(من به ذائقه خودم اینها رو انتخاب کردم ولی شما اگه دوس داشتید می تونید کشمش یا هر چیز دیگه که دوس دارید بریزید)

برای سس کوفته:

شکر ................................... نصف لیوان

آب ...................................... 1 لیوان

آبلیمو ................................. 1 لیوان

طرز تهیه:

لپه رو خیس کنید و بعد با کمی نمک و زردچوبه بپزید و بذارید کاملاَ آبش کشیده شه.

سیب زمینی و لپه و گوشت رو با هم چرخ کنید و با تخم مرغ و ادویه مخلوط کنید. حسابی چنگ بزنید تا کاملاَ چسبندگی پیدا کنه.

مواد میان کوفته رو هم آماده کنید و بذارید کنار. برای این مقدار کوفته، من حدود 3 تا پیاز درشت رو خلالی کردم و با حرارت کم سرخ کردم و زردچوبه و فلفل زدم گذاشتم کنار.

یه مشت آلو خورشتی هم از شب قبل خیس کردم و برای راحتی مهمانان هسته ش رو گرفتم!! نیشخند (این آبی که از خیس دادن آلو اضافه میاد فوق العاده خوشمزه و مفیده!)

حدود نصف لیوان گردو هم از شب قبل خیس کردم و فرداش خرد کردم و همه این مواد رو با هم مخلوط کردم. (گردویی که خیس بخوره طعم بسیار ملایم تر و بهتری پیدا می کنه)

خوب حالا مواد میانی و مواد کوفته آماده هستن. (البته لازم نیس مواد میانی رو با هم مخلوط کنید ولی اینجوری برای من راحت تره!)

 

از مایه گوشت، به اندازه یه نارنگی بردارید و تو دست کمی باز کنید.

تا می تونید از مایه میانی بذارید وسطش.

 

لبه ها رو بیارید روش و با دستی که بهتره کمی با آب سرد تر شده باشه کوفته رو گرد کنید... مثل توپ!

حالا مقداری روغن که تا کمر کوفته ها رو بگیره توی ماهیتابه داغ کنید و کوفته ها رو توی روغن سرخ کنید. یه طرف که طلایی شد برگردونید تا اون طرفش هم سرخ بشه.

وقتی اطراف کوفته طلایی شد، اونها رو از توی ماهیتابه در بیارید.

حالا سس رو آماده کنید. برای این کار همه مواد سس رو با هم بذارید روی حرارت و وقتی جوش اومد کوفته ها رو توی قابلمه بچینید و این سس رو به آرومی بدید روی اونها.

حرارت رو کم کنید و در ظرف رو بذارید و حدود یک ساعت الی یک ساعت و نیم بهش زمان بدید تا کاملاَ مغز پخت بشه.

چند وقت یه بار هم بهش سر بزنید که یه وقت آبش تموم نشه و اگه شد یه کم آب اضافه کنید. ولی قاعدتا اگه حرارت کم باشه و درش هم بسته باشه پس از پخت یه مقدار کمی سس ته قابلمه می مونه.

این سس یه طعم جدید داره. خوشمزه س. کاملاَ ملسه. باب طبع اونایی که غذای ملس دوس دارن.

من خودم اولش از امتحان کردنش می ترسیدم چون خودم از غذای شیرین خیلی بدم میاد ولی وقتی جرات کردم و درستش کردم و خوردم دیدم اتفاقا بد چیزی هم نیس. خانواده که استقبال مناسبی کردن!

به هر حال اونایی که دوس دارن یه غذای جدید امتحان کنن و یا یه غذای ترش و شیرین نوش جان کنن همین امروز اقدام کنن!

ضمناَ اونقدر غذای با برکتی هست که نگو! من با فقط 400 گرم گوشت حدود 15 تا کوفته در آوردم!!!

امیدوارم شما هم درست کنید و بپسندید!

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۸:٢٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٥/۸/۱٠
دسته بندی: منوی جانبی
    پيام هاي ديگران()