ترلان کافه


+ شیرینی خرمایی

این شیرینی که اینجا میخوام معرفی کنم، عرب ها بهش میگن‌ "معمول بالتمر"‌ یعنی معمول خرمایی. معمول هم کلاً به شیرینی هایی میگن مثل کلوچه که توش با یه چیزی پر شده باشه... خرما، پسته، گردو یا هر چیز دیگه!

دوست داشتم واسه چند شب پیش این پست رو میذاشتم... فکر می کردم میتونه شیوه مناسبی واسه پذیرایی با خرما باشه، اونم واسه شبهای محرم... ولی دوربین نداشتم و نشد! به هر حال الآن تقدیم می کنم لبخند


مواد لازم:

١- خرمای هسته گرفته و له شده ........................... ١ لیوان

٢- پودر شکر ....................................................... نصف پیمانه

٣- روغن جامد ..................................................... یک چهارم پیمانه

۴- کره ............................................................... نصف پیمانه

۵- تخم مرغ ........................................................ یک عدد

۶- آرد ................................................................ دو و یک چهارم پیمانه

٧- بکینگ پودر ..................................................... ١ ق چ

٨- وانیل ............................................................. نصف ق چ

٩- هل ................................................................ ١ ق چ 

١٠- نمک ............................................................ نوک ق چ

طرز تهیه:

کره باید به دمای اتاق رسیده باشه. کره و روغن و پودر شکر رو با هم همزن به مدت تقریباً ٢ دقیقه بزنید. (میشه هم از شکر معمولی استفاده کرد ولی اگه پودر شده باشه بهتره)

بعد تخم مرغ و وانیل رو به مایه اضافه کنید و باز هم بزنید.

از اینجا به بعد نیازی به همزن ندارید. آرد، بکینگ پودر، هل و نمک رو اضافه کنید و اول با چنگال هم بزنید و بعد با دست خمیر رو ورز بدین تا حدی که خمیر لطیفی به دست بیاد.

این خمیر رو به مدت تقریباً یکی دو ساعت بذارید تو یخچال تا کمی جا بیفته.

خرما رو با یک ق غ روغن مایع مخلوط کنید.

از خمیر به اندازه یه گردو تو دستتون گرد کنید و کمی خرما وسط اون قرار بدید و خمیر رو ببندید. دونه دونه شیرینی ها رو توی سینی فر بچینید و در حرارت ١٧٠ درجه به مدت تقریباً ١۵ دقیقه بپزید. برای طلایی شدن روی شیرینی ها هم گریل رو به مدت تقریباً ١٠ دقیقه روشن کنید.

و اما من به جای درست کردن شیرینی ها تو دستم، از قالب مخصوص این نوع شیرینی استفاده کردم. این قالب با فرورفتگی ها و برآمدگی هایی که در هر دو طرفش داره به خمیر شکل میده و از هر دو روی قالب میشه استفاده کرد و شکل های مختلفی به شیرینی ها داد. 

برای این کار کافیه کمی خمیر توی هر قالبی که دوست داریم قرار بدیم و کمی هم خرما لای اون بذاریم و روی خرما رو با اضافه های خمیر بپوشونیم. با کمی فشار خمیر به شکل دیواره قالب در میاد. بعد قالب رو بر می گردونیم و با یکی دو ضربه به قالب، شیرینی از قالب جدا میشه در حالی که نقش قالب رو به خودش گرفته!

(البته کم کم که دستم راه افتاد راحت تر قالب می زدم و شکل خمیر تو قالب بهتر در میومد! چشمک اولی ها کمی کج و کوله شدن!)

وقتی همه رو قالب زدین، بذارید تو فر و بپزید.

معمولاً اگه چند نوع "معمول" درست کنن، هر کدوم رو یه جور قالب می زنن تا از شکل "معمول"، محتوای اون هم معلوم بشه. در ضمن روی "معمول" (البته به جز معمول خرما) رو پس از این که از تو فر درآوردن و سرد شد، خاکه قند الک می کنن. اونقدر که روی معمول کاملاً سفید میشه ولی من این روش رو خیلی دوست ندارم!

اینم شکل نهایی!

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٢:٢۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۸/۱٠/۱۳
دسته بندی: شیرینی و غذاهای عربی
    پيام هاي ديگران()