ترلان کافه


+ لگیمات

یه شیرینی عربی بسیااااااااااااار ساده و خوشمزه! لبخند تلفظ اون به لهجه عرب های خلیج LEGEIMAT هست (تقریباً البته!! من اینجوری نوشتم که اونایی که با لهجه عربی خیلی آشنایی ندارن راحت تر تلفظ کنن) و به معنی لقمه های کوچیک! یه جاهایی بهش "لقمه الغازی" هم می گن ولی رایج ترین اسم همون لگیمات هست!


مواد لازم:

آرد شماره ٢ ............................ ٢ لیوان

شکر ...................................... ١ ق غ

پودر کاسترد ............................. ٢ ق غ

شیر خشک .............................. ٢ ق غ

نمک ........................................ خیلی کم

زعفران ..................................... فقط چند قطره

سیاه دانه .................................. ١ ق غ

گلاب ......................................... ٢ ق غ

هل ........................................... نصف ق چ

خمیر مایه .................................. ٢ ق چ

آب گرم ....................................... ۵/١ لیوان  (میزان آب بستگی به نوع آرد داره. ممکنه یه مقدار کم و زیاد بشه)

طرز تهیه:

همه مواد رو بریزید تو یه کاسه.

با هم مخلوط کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. غلظت مایه باید به این شکل بشه:

 

یعنی باید یه مایه غلیظ باشه که از قاشق بریزه. اگه لازم شد کمی آرد یا آب اضافه کنید تا به این غلظت برسید. غلظت لگیمات خیلی مهمه. چون اگه سفت بشه توش نمی پزه و اگه خیلی شل باشه توش خیلی روغنی میشه.

روی مایه رو بپوشونید و بذارید یه ساعت بمونه تا ور بیاد. بعد از مایه تکه های کوچیکی از مایه به اندازه تقریباً یه فندق بردارید و تو روغن شناور و داغ سرخ کنید. می تونید مایه رو با قاشق بردارید یا تو قیف بریزید. ولی خود من از عرب ها یاد گرفتم و با نوک انگشتام در میارم.

به هر حال لگیمات ها رو مرتباً هم بزنید تا هر دو طرفش سرخ بشه. البته چون حالت گرد و توپی داره یه طرفش که سرخ شد، رو همون طرف میمونه و نمیشه یکی یکی لگیمات ها رو برگردوند تا اون طرفشون هم سرخ شه. برای همین مرتب باید با یه کفگیر لگیمات ها رو زیر و رو کنید.

لگیمات ها که سرخ شدن، اون ها رو تو یه صافی بریزید تا روغن اضافیشون گرفته شه. بعد روی اون ها عسل یا شیره خرما یا شربت غلیظ (آب و شکر) بریزید.

نکته: لگیمات رو با مواد مختلفی درست می کنن. ساده ترینش آب،‌ خمیر مایه، آرد و کمی نمک هست ولی این که اینجا نوشتم خوشمزه تره و خودم خیلی دوست دارم! رنگ تیره لگیمات های من هم به خاطر زعفران هست که ریختم توش وگرنه لگیمات های ساده روشن تر هستن.

ضمناً دوستان عزیز موقع درست کردن لگیمات خیلی حواستون رو جمع کنید یه وقت خدای نکرده روغن داغ نپاشه روتون. مخصوصاً اگه با دست می خواهید لگیمات ها رو تو روغن بندازید.

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:٠۱ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۸/۱۱/٩
دسته بندی: شیرینی و غذاهای عربی
    پيام هاي ديگران()