ترلان کافه


+ چیزکیک لیمویی

کسانی که رژیم دارن چشمشون رو ببندن و گوششون رو بگیرن چون میخوام یه مدل چیزکیک آموزش بدم که از نظر کالری مثل همه چیزکیک های دیگه هست!! البته یه کم خوردنش و رعایت احتیاط مشکلی رو ایجاد نمی کنه...! چشمک


مواد لازم:

لایه بیسکویتی چیز کیک:

بیسکویت خرد شده .......................... ١۵۵ گرم (١٠ عدد)

کره ذوب شده ................................. ٧۵ گرم (کمی بیشتر از ٣/١ پیمانه)

مواد میانی چیزکیک:

پنیر خامه ای ................................. ٣٧۵ گرم (١٠ ق غ پر)

شکر ............................................. ۵٠ گرم (۴ ق غ)

آب لیموی تازه ................................ ٧ ق غ سرخالی

پودر ژلاتین .................................... ٢ ق غ

خامه فرم گرفته ............................... ٢۵٠ میلی لیتر

سس لیمویی ................................ ٣٠٠ گرم

سس لیمویی:

کره .............................................. ١٣۵ گرم

شکر ............................................ ٣٣٠ گرم

تخم مرغ ..................................... ٣ عدد

رنده پوست لیمو ترش ..................... ٢ ق چ

آب لیموی تازه .............................. ٣ ق غ

طرز تهیه: 

من برای پایه این چیزکیک از این بیسکویت ها استفاده کردم که ١۵۵ گرمش شد ١٠ عدد.

بیسکویت ها رو خرد کنید.

با کره ذوب شده مخلوط کنید و اون رو کف قالب به طور یکنواخت پخش کنید و فشار بدید و قالب رو بذارید تو یخچال.

ظرفی رو بذارید رو بخار آب جوش و همه مواد سس لیمویی رو بریزید تو این ظرف و با هم مخلوط کنید و بذارید کم کم بر اثر حرارت غلیظ بشه (حدود یه ربع) بعد از روی حرارت بردارید و بذارید کاملاً خنک بشه.

تو یه کاسه بزرگ و با استفاده از همزن برقی پنیر خامه ای رو هم بزنید تا حدی که نرم بشه.

کم کم شکر و آبلیمو رو هم به پنیر اضافه کنید و هم بزنید. (تو این مرحله غلظتش مثل مایونز میشه)

نهایتاً سس لیمویی (٣٠٠ گرم) رو هم بریزید تو همین ظرف و همه رو با هم مخلوط کنید.

پودر ژلاتین رو روی کمی آب سرد بپاشید. وقتی حالت اسفنجی به خودش گرفت اون رو روی بخار آب جوش قرار بدید تا محلول ژلاتین شفاف بشه. بعد اون رو به مایه چیزکیک اضافه کنید. بعدش هم خامه فرم گرفته رو اضافه کنید و همه رو با هم مخلوط کنید.

این مایه رو بریزید تو قالبی که کفش رو با خرده های بیسکویتِ آغشته به کره پر کرده بودید.

قالب رو دوباره تو یخچال بذارید تا کاملاً ببنده و سفت شه. تقریباً 7-6 ساعت باید تو یخچال بمونه. بعدش میتونید چیزکیک رو با خامه فرم گرفته (که البته خیلی خوشگل میشه ولی کالری چیزکیک رو میبره بالاتر و به همین دلیل من خودم این کار رو نکردم و به شما هم پیشنهاد می کنم این کار رو نکنید!) و یا با باقیمونده کرم لیمویی تزیین کنید.

نکته: این مقدار مواد برای تهیه یه چیزکیک به اندازه یه قالب 9 اینچی هست. بنابراین با توجه به سایز قالبتون مقدار مواد رو کم و زیاد کنید.

ضمناً تو دستور اصلی اندازه همه مواد به گرم نوشته شده بود که من جهت آسون تر کردن موضوع، مواد رو اندازه گیری کردم و معادل تعدادی از اونا رو به قاشق و پیمانه نوشتم. شما اولویت رو بدین به اندازه گیری اصلی (گرم) ولی اگه ترازو نداشتین از اندازه گیری من استفاده کنید!

نکته: با مقدار موادی که برای تهیه سس لیمویی گفته شده، بیشتر از ٣٠٠ گرم به دست میاد (یعنی فقط ٣٠٠ گرم از این سس میره تو چیزکیک و بقیه اش رو می تونید برای تزیین استفاده کنید یا به نسبت ازش کم کنید و کمتر سس درست کنید که همش مورد استفاده چیزکیک قرار بگیره) فکر کنم حدود نصف سس اضافه میاد... تو اندازه اش مطمئن نیستم راستش....

نکته: چون مزه چیزکیک یه مقدار به ترش میزنه و وقتی ترشی به همراه شکر زیاد میشه به تلخی میزنه،‌ تو اندازه گیری ها دقت کنید و با توجه به سلیقه تون ترشی و شیرینیش رو کم و زیاد کنید. ممکنه هر کسی مزه این چیزکیک رو دوس نداشته باشه ولی برادرم که خورد خیلی خوشش اومد.... هر چند خود من خیلی چیزکیک خور نیستم! لبخند

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:۳٠ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۸/۱۱/۱۸
دسته بندی: کیک و دسر
    پيام هاي ديگران()