ترلان کافه


+ پیراشکی های عربی

عربها مخصوصاً لبنانی ها تو درست کردن انواع غذاهایی که با خمیر درست میشه استادن! به این غذاها هم میگن "فطایر" که همون پیراشکی خودمونه تقریباً و همچنین "مناقیش" که یه خمیر باز شده هست که روش رو با مواد دلخواه پر می کنن و همونطور باز و گرد می ذارن تو فر تا بپزه!

خمیراشون فوق العاده نرم و خوشمزه و مواد میانیش هم هر چی که باشه معمولاً خوشمزه س! حالا یا فقط پنیره، یا یه سبزی خشک و معطر به اسم "زعتر" (تو ادامه مطلب بیشتر توضیح دادم!) یا گوشت یا مرغ یا هر چیز دیگه!

من خیلی وقته که سعی می کنم از این پیراشکی های عربی تو خونه درست کنم ولی متأسفانه هیچ وقت خمیرم مثل مال اونا نمیشد و به محض این که می رفت تو فر خشک میشد! تا این که چند شب پیش یه دستور جدید رو امتحان کردم و نتیجه خیلی بهتر از اون چیزی شد که انتظار داشتم!!! خیلی نرم و لطیف شده بود... بالاخره من هم موفق شدم به این فرمول سری دست پیدا کنم و اونشب شب مهمی در تاریخ زندگی من محسوب میشد! نیشخند حالا دوس دارم شما رو هم تو این شادی سهیم کنم! چشمک


مواد لازم:

"خمیر"

آرد شماره ١ .......................... چهار و نیم پیمانه

شکر .................................... یک چهارم پیمانه

آب ولرم ................................ یک تا یک و نیم پیمانه

خمیر مایه .............................. ١ ق غ سرخالی

نمک ..................................... ١ ق چ

روغن جامد ............................. ٣ ق غ

تخم مرغ ................................ ١ عدد

شیر خشک .............................. ٢ ق غ

"مواد میانی ١"

سینه مرغ ................................. ١ عدد

پیاز .......................................... ١ عدد

فلفل دلمه ای ............................ ١ عدد کوچیک یا نصف ١ عدد بزرگ

گوجه فرنگی .............................. ١ عدد

نمک و فلفل و زردچوبه ............... به میزان دلخواه

سبزیجات خشک معطر ................ به میزان لازم

پنیر پیتزا ................................... به میزان لازم

"مواد میانی ٢"

پنیر پیتزا و پنیر سفید .................. به میزان لازم

جعفری خرد شده یا هر سبزی معطر دیگه .......... به میزان لازم

طرز تهیه:

برای تهیه خمیر، اول خمیر مایه رو تو نصف آب بریزید و بذارید عمل کنه. (خمیر مایه من از این فوری ها بود و نیازی نبود این کار رو بکنم و هم زمان ریختمش تو آرد و با آرد قاطیش کردم. واضحه که کل آب رو با هم یه جا استفاده کردم!)

آرد، نمک، شیر خشک و شکر رو با هم ترکیب کنید. تخم مرغ، روغن و خمیر مایه عمل اومده رو به آرد اضافه کنید. کم کم آب رو هم بریزید رو مواد دیگه و با دست شروع کنید به چنگ زدن. ممکنه خمیرتون به همه آب نیاز نداشته باشه. خمیر من یک و ربع پیمانه آب برد. برای همین با احتیاط آب رو اضافه کنید تا خمیرتون شل نشه. اگه دیدین هنوز خمیر سفته یه کم دیگه آب بهش اضافه کنید ولی بیشتر از ۵/١ لیوان نشه.

روی خمیر رو بپوشونید و بهش استراحت بدین تا ور بیاد.

برای تهیه مواد میانی ١، پیاز رو نگینی خرد و تو کمی روغن تفت بدین. سینه مرغ رو هم به قطعات کوچیک ببرید و به پیاز اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه رو تو همین مرحله بریزید. کمی که هم زدید و دیدین مرغ داره می پزه (سینه مرغ تو ٣ دقیقه می پزه) فلفل دلمه ای خرد شده رو هم بهش اضافه کنید. یه مقدار کوچولو بهش زمان بدین. می تونید تو این فاصله در ماهیتابه رو بذارید تا سریعتر آماده شه. در آخر هم گوجه فرنگی خرد شده رو (که پوست و دونه های اون گرفته شده) به مایه اضافه کنید. کمی سبزیجات معطر مثل نعناع خشک، اورگانو، آویشن یا هر چی که دوست داشتین به مایه اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. دقت کنید مایه اصلاً آب نداشته باشه.

 

خمیر که ور اومد یه ذره (خیلی کم) چنگش بزنید تا هوای توش بیاد بیرون.

از خمیر گلوله هایی به اندازه یه نارنگی بزرگ بردارین و با دست روی سطح کار به این شکل باز کنید.

 

از مایه میانی ١ یه مقدار روی خمیر بریزید.

 

هر چقدر هم که دوس دارین از پنیر بریزید روی مواد.

 

بعد مطابق شکل سر و ته خمیر رو بپیچونید.

 

 

فر رو از قبل با حرارت ١٨٠ درجه گرم کنید و وقتی که پیراشکی های شما آماده شد، اون ها رو بذارید تو طبقه بالایی فر.

خلاصه فاصله اون ها با حرارت پایینی باید زیاد باشه چون خمیرش خیلی لطیفه و سریع می سوزه. حدود ١۵ الی ٢٠ دقیقه زمان می خواد تا بپزه. اگه دیدین هنوز نپخته یه کم زمانش رو بیشتر کنید (بستگی به درجه حرارت فرتون داره) و اگه دیدین زیرش کاملاً طلایی شده ولی روش سفیده یه کوچولو گریل رو هم روشن کنید تا روش هم طلایی شه.

 

برای پیراشکی هایی که با مواد میانی ٢ پر میشن، اول یه مقدار از خمیر (به اندازه یه نارنگی کوچیک) رو روی سطح کار با دست گرد کنید. بعد با وردنه بازش کنید و از مواد میانی ٢ یه مقدار بریزید روش.

البته همون طور که تو شکل می بینید من نصف دایره باز شده رو با مواد پر کردم. (مواد میانی من شامل پنیر عکاوی (نوعی پنیر که تو حرارت آب میشه و اگه شما نداشتین از همون ترکیب پنیر سفید و پنیر پیتزا استفاده کنید) و نوعی سبزی خشک معطر به اسم زعتر بود. زعتر رو عرب ها خیلی استفاده می کنن و ترکیبی هست از آویشن، کنجد و چند چیز دیگه که هم عطر خوبی داره هم طعم خوبی!)

حالا نیمه دیگه خمیر رو بکشید روی مواد و اطراف خمیر رو با چنگال به هم بچسبونید.

کارتون که تموم شد پیراشکی ها رو بذارید تو فر تا اینا هم آماده شن. مدت پخت و بقیه شرایط دقیقاً مثل همون پیراشکی های اولی هست!

من با نصفی از خمیرم پیراشکی هایی با مواد میانی ١ درست کردم و با نصف دیگه با مواد میانی ٢! خلاصه شما اگه خواستین همش مواد میانی ١ باشه، پس اندازه مواد رو ٢ برابر کنید چون اون چیزی که اینجا گفتم برای نصف خمیر بود.

راستی یه چیز دیگه! اینجا من دیدم لبنانی ها بعضی وقتها به جای پنیر از ماست چکیده استفاده می کنن و خیلی هم خوشمزه میشه! من خودم هم ٣-٢ تا از پیراشکی ها رو با ماست و زعتر درست کردم. بد نشده بود ولی به خوشمزگی مال لبنانی ها هم نشده بود! به شما هم توصیه نمی کنم این کار رو بکنید!

الآن توی ویکی پدیا نگاه کردم ببینم زعتر رو چی معرفی کرده. دیدم نوشته کاکوتی  (یه جا دیگه به انگلیسی نوشته thymus یا همون آویشن!) ولی چیزی که اینجا به اسم زعتر معروفه فقط آویشن نیست و همونطور که گفتم چیزای دیگه هم قاطیش می کنن!

به بار دیگه تأکید می کنم شما توی این خمیر رو با خیلی چیزای دیگه هم می تونید پر کنید. مثلاً گوشت چرخ کرده (خالی یا همراه پنیر پیتزا)، ترکیبات گوشتی، سوسیس و پنیر و .... خلاصه اون قدر میشه تنوع داد بهش که حد نداره!

امیدوارم درست کنید و خیلی خیلی لذت ببرید! لبخند

نویسنده: ترلان ; ساعت ٢:٠٠ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٢/۱٧
    پيام هاي ديگران()