ترلان کافه


+ کیک شطرنجی

سلام دوستان عزیزم

چند روز پیش 2 تا خواهر زاده هام فارغ التحصیل شدن‌ (سحر از کلاس چهارم دبستان و سعید از پیش دبستانی زبان) و خاله مهربونشونم که خیلی هواشونو داره به افتخار این موفقیت براشون یه کیک درست کرد: کیک شطرنجی! شما هم اگه دوس داشتین برای فارغ التحصیل شدن خودتون یا دوستاتون می تونید این کیک رو درست کنید! لبخند

 


برای تهیه کیک شطرنجی به ٢ تا کیک نیاز داریم: یکی ساده و یکی دیگه شکلاتی. من از کیک شیفون استفاده کردم. یعنی یه کیک شیفون ساده و یه کیک شیفون شکلاتی. اول میریم سراغ کیک شیفون ساده. 

مواد لازم:

تخم مرغ درشت .................................. 4 عدد

شکر دانه ریز ....................................... نصف پیمانه

وانیل ................................................. نوک ق چ

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

آرد شماره ١ ....................................... سه چهارم پیمانه

طرز تهیه:

فر رو با حرارت 170 درجه گرم کنید. تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو با همزن برقی به مدت 7 دقیقه بزنید.

دقت کنید که این کیک بکینگ پودر نداره و تمام پف کیک با زدن تخم مرغ ایجاد میشه. پس تو این مرحله بی حوصلگی نکنید و حسابی هم بزنید.

 

روغن رو به مایه اضافه کنید و یه دور هم بزنید تا روغن مخلوط شه.

حالا آرد رو تو دو سه نوبت به مایه اضافه کنید و با کاردک هم بزنید تا همه آرد تو مایه حل بشه. من جدیداَ یه روش یاد گرفتم که خیــــــــــلی موثره.... یه دستکش دست کنید، انگشتاتونو باز کنید و با دست باز به آرومی آرد رو تو مایه کیک حل کنید!!!! به قدری این روش خوبه که حد نداره!!

 

من چند روز پیش تو این مرحله با همزن برقی هم زدم و همونجا هم دیدم که پف تخم مرغ ها خوابید... و بعد یه تیکه لاستیک از تو فر تحویل گرفتم!!! ولی بار بعدی که با دست هم زدم کیکم خیلی خوب پف کرده بود. خلاصه این هم یه تکنیک خیلی خوبیه (مث همون حوله دور قالب!)، اگه دوس داشتین میتونید استفاده کنید.

مایه رو بریزید تو قالب و بذارید تو فر. (سایز قالب باید حدود 20 سانتیمتر باشه)

حدود 25 دقیقه زمان لازم دارید تا کیک کاملاَ بپزه. با یه سیخ چوبی پخت کیک رو امتحان کنید. (من دور این قالب حوله خیس نپیچیدم چون بافتش اینجوریه که اولش یه مقدار پف می کنه بعد که از فر میاد بیرون کاملاَ پفش میخوابه!)

نکته: این کیک رو یاد بگیرید... در آینده باهاش کارای متنوع و جالبی خواهیم کرد!!

حالا وقتشه که یه کیک شیفون شکلاتی هم درست کنید. برای این کار یکی دیگه مث همین درست کنید فقط برای تبدیل اون به کیک شکلاتی، 1 ق غ سرپر از آردش رو کم کنید و به جاش 2 ق غ سرپر پودر کاکائو بهش اضافه کنید. (آرد و پودر کاکائو رو خوب با هم مخلوط کنید و 3-4 بار الک کنید تا کاملاَ گلوله های کاکائو باز شه)

حالا 2 تا کیک متفاوت دارید.

هر کدوم رو از ارتفاع به 2 نیمه ببرید. بعد هر کدوم رو از شعاع هم به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید.

حالا یکی یکی تیکه هایی که بریده شده رو بردارید و بذارید کنار رنگ متضاد. اول یه حلقه بزرگ شکلاتی رو روی بشقاب بذارید و یه حلقه ساده کوچیکتر رو بذارید توش و توی این حلقه رو هم با یه کیک دایره ای شکلاتی کوچیک پر کنید.

برای لایه دوم عکس این رنگ ها رو تکرار کنید. برای لایه سوم مث لایه اول عمل کنید.

میشه لایه چهارم رو هم درست کرد ولی خیلی جالب نمیشه چون اینجور مواقع باید لایه اول و آخر مث هم باشن و اگه لایه چهارم رو هم درست کنیم اینجوری نمیشه! برای همین من سه لایه ای درست کردم و اضافات کیک رو گذاشتم کنار و سر فرصت خالی خالی خوردم!! (این لایه که دقیقاَ عین لایه دوم کیکه اضافه اومد)

فاصله بین لایه ها رو سس شکلاتی یا فقط شکلات آب شده بمالید. من از نوتلا استفاده کردم.

اطراف کیک رو به دلخواه با شکلات یا خامه بپوشونید. من خامه کشی کردم و اطرافش رو با خرده های بادوم پوشوندم. روش رو هم با شکلات آب شده نوشتم!

میخواستم اسامی بچه ها رو هم لاتین بنویسم ولی جا نداشتم!!!

کیک خوشمزه ای شده بود ... و خوشگل! با هر برش، شما یه کیک شطرنجی دارین!

برای مهموناتون هم جالب خواهد بود. پیشنهاد می کنم حتماَ درست کنید.

برای تهیه کیک شطرنجی، قالبهای مخصوص تو بازار هست ولی به نظر من ضرورت نداره. با این که کار رو تمیزتر تحویل میده ولی وقتی میتونیم بدون اونا هم کار کنیم چه لزومی داره بیخود و بی جهت هزینه کنیم و آشپزخونه رو شلوغ کنیم؟!؟!؟ مژه

 

نوش جان! قلب

نویسنده: ترلان ; ساعت ۱٠:۱٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٤/۱۸
دسته بندی: کیک
    پيام هاي ديگران()