کیک کره ای دارچینی

مواد لازم برای کیک:

کره نرم شده .............................. 85 گرم

شکر دانه ریز ............................... 1 پیمانه

آرد سفید .................................... یک و نیم پیمانه

بکینگ پودر .................................. 2 ق چ

نمک ........................................... به اندازه نوک چاقو

شیر ........................................... نصف پیمانه + یک هشتم پیمانه

سفیده تخم مرغ ........................... 2 عدد (متوسط)

 

مواد لازم برای روی کیک:

کره نرم شده ............................... 65 گرم

آرد سفید .................................... 2 ق غ سرپر

شکر دانه ریز ................................ نصف پیمانه

پودر دارچین ................................. 1 ق غ سرپر

گردوی خرد شده .......................... نصف پیمانه

 

طرز تهیه:

اول از همه فر رو روشن کنید و درجه اون رو روی 180 بذارید.

یه قالب متوسط رو با کاغذ قنادی بپوشونید. (من از قالب پیرکس مربع با ابعاد 20×20 سانت استفاده کردم که به نظر یه مقدار کوچیک بود... ترجیحاً یه کم بزرگتر باشه که ارتفاع کیک و به خصوص ارتفاع لایه رویی کیک کمتر بشه)

مواد روی کیک (به جز گردو) رو با همزن برقی بزنید و در آخر گردو رو اضافه کنید و بذارید کنار.

برای تهیه خود کیک، کره و شکر رو به مدت تقریباً 3 دقیقه با همزن برقی بزنید. بعد آرد، نمک و بکینگ پودر رو با هم مخلوط و الک کنید و یه مقدار از اون رو به کره و شکر اضافه کنید.

کم کم به تناوب یه کم از شیر بریزید توی مایه یه کم از مخلوط آرد و هر سری فقط در حدی که مواد با هم مخلوط بشن هم بزنید (نه بیشتر!) این کار رو با اضافه کردن سری آخر آرد تموم کنید.

تیغه های همزن رو بشورید و خشک کنید و سفیده تخم مرغ رو اون قدر بزنید تا سفت بشه. بعد با استفاده از لیسک سفیده رو توی مخلوط کیک فولد کنید.

مایه کیک نهایتاَ همچین غلظتی خواهد داشت:

مایه کیک رو توی قالب بریزید...

... و روش رو با لایه رویی کیک که اول کار آماده کرده بودید بپوشونید.

قالب رو توی فر بذارید و حدود 45 دقیقه صبر کنید. با استفاده از یه خلال دندون چک کنید ببینید کیک پخته یا نه؟ اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد که یعنی کیک پخته در غیر این صورت حدود 10 دقیقه دیگه کیک رو توی فر نگه دارید.

صبر کنید تو دمای آشپزخونه از حرارتش کم بشه و بعد با احتیاط کیک رو از توی قالب بیرون بیارید و کاغذ رو از زیرش جدا کنید.

با استفاده از یه چاقوی تیز کیک رو برش بزنید.

به نظر من این کیک به دلیل استفاده از کره چرب بود ولی از نظر همسری زیاد چرب به نظر نمی رسید!! ضمناً من میگفتم لایه رویی خیلی شیرین و قطوره ولی ایشون نظرشون این بود که دفعه بعد لایه اسفنجی رو کمتر بگیرم و لایه رویی قطورتر بشه!!! خلاصه می بینید که من و ایشون خیلی از نظر ذائقه شیرینی با هم توافق داریم!!! چشمک

به هر حال من رسیپی این کیک خوشمزه رو دادم اگه با چربی کره مشکلی ندارید بپزید و نوش جان کنید و مطمئن باشید خیلی دوس خواهید داشت!

کلاً کیک خوشمزه و خوش عطریه به خصوص موقع پخت عطر کره و دارچین همچین از تو فر بیرون میاد که کل خونه رو معطر می کنه و آدم هی وسوسه میشه بره در فر رو باز کنه ببینه اون تو چه خبره؟! چشمک

این کیک بافت خوب و نرمی هم داره و لایه رویی توی حرارت آب میشه و تا حدودی توی کیک نفوذ می کنه و کیک اینجوری خوشمزه تر و خوش عطرتر میشه!

کیک های کره ای رو توی یخچال نذارید چون سفت میشن. مگر این که هوا خیلی گرم باشه و مثلاً بخواهید روز بعد بخورید. در این صورت بذارید تو یخچال ولی حداقل نیم ساعت قبل از سرو از توی یخچال بیرون بیارید تا نرم بشه.

نوش جان! قلب

/ 27 نظر / 72 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ati

مرسي كه به سوالم جواب دادين [گل]

دست پخت من

من عاشق طعم دارچینم حتما درستش می کنم ممنون از رسپی خوبت

سارینا

سلام این کیکت دل منو برده...زودتر کارام کمتر شه درستش کنم. اپم عزیزم.منتطرم.بیا

nafas

سلام ترلان جون..خیلی خوشحالم وب شماروکشف کردم[چشمک]آخه خیلی دوست داشتم دسرها وکیکهایی که موادشون راحت تخیه میشن رو یاد بگیرم..ممنون که آموزشهات همه شون کاربردی هستن..شمارو لینک کردم..اگردوست داشتیدبهم سربزنید.خوشحال میشم تووبتون لینک بشم.[قلب][لبخند]ممنون[ماچ]

pegah

سلام ترلان جون...خسته نباشی خیلیقشنگ توضیح میدی از طرفغ خودم خیلی ازت ممنونم[لبخند][ماچ] من همه ی دستوراتی که اینجا قرار میدی........ذخیره میکنم واسه روزی که ازدواج میکنم برای همسرم درست کنم و بازم شما رو دعا کنم[پلک]

مطبخ رویا

سلام دوست ممهربونم....غیبتتون طولانی شده ها ...امیدوارم هرجا که هستید سالم وسرحال باشید وشاد زندگی کنید......[گل]

عاطفه

من کیک رو درست کردم بسیار خوشمزه اما لایه رویی کیک کاملا ترک برداشت و موقع برش خورد میشد چرا؟

نسترن. م

ترلان جون ببین فکر کنم دیگه خوب مطمئن شدی که من امشب قاطیم بخاطر خراب شدن کیک نارگیل شکلات. [زودباش] میگم ها چطور توکیک نارگیل شکلات که 180گرم کره داشت تخم مرغ کامل میزنیم طوری نیست تازه اسمش هم کیک کره ای نبود بعد اینجا که هشتاد گرم خود کیکش کره داره ومقداری هم رویه نمیشه زرده بزنی واسمش هم کیک کره ای شد؟؟؟ من انقدر به همه چی پیله میکنم تا بفهمم چرا زحماتم به هدر رفت؟؟[گریه][گریه][گریه]

صادقی

سلام ..من این کیک را درست کردم مواد رویه حین پخت رفت داخل کیک و بعد پخت اثری از مواد رویه ،روی کیک مشابه عکس نبود. ولی این هم مدلی شد برای خودش.... برش زده شد مواد رویت شد!! علت چی بود؟ و سوال بعدی هم اینه که کلا کیک طعم درچین و شکر حرارت دیده میده و و همین درسته؟ با تشکر از شما