تارتلت بلوبری (Blueberry Tartlet)

مواد لازم:

آرد سفید ................................. ١۵٠ گرم (یک و یک چهارم پیمانه)

خاکه قند .................................. ٢ ق غ

کره خرد شده سرد ...................... ٩٠ گرم

زرده تخم مرغ ............................ ١ عدد

آب بسیار سرد ........................... ١ ق غ

بلوبری ...................................... به مقدار لازم

پودر کاسترد ............................... ٢ ق غ

شکر .......................................... ٢ ق غ

شیر ........................................... ۴۵٠ میلی لیتر

طرز تهیه:

آرد رو الک کنید و خاکه قند رو بهش اضافه کنید.

کم کم کره رو به مخلوط آرد اضافه کنید... دقت کنید کره نباید نرم شده باشه. بلکه با همون دمای سرد، به قطعات کوچیک تبدیل کنید. ضمناً برای تهیه این خمیر با نوک انگشتاتون کار کنید تا گرمای کمتری به خمیر برس.

... و با نوک انگشت اینها رو با هم مخلوط کنید تا به این شکل دربیاد.

 

وسط مخلوط رو گود کنید و زرده تخم مرغ و آب سرد رو بریزید تو این گودال.

 

با استفاده از چاقو و به حالت برشی، مواد رو با هم مخلوط کنید.

بعد این خمیر رو به سطح آردپاشی شده منتقل کنید و با دست به شکل توپ در بیارید.

 

به آرومی فشارش بدید و لای ٢ کاغذ روغنی بازش کنید. ضخامت خمیر در همه جا باید به یه اندازه و حدوداً ٢ میلیمتر باشه.

تو این مرحله میتونید کل خمیر رو یه جا تو قالب مخصوص تارت باز کنید یا مث من به شکل گل قالب بزنید و هر گل رو تو قالب کاپ کیک قرار بدید.

هر سری اضافات خمیر رو دوباره روی هم بیارید و باز کنید و قالب بزنید. اونقدر این کار رو تکرار کنید تا همه خمیر استفاده شه. با این مقدار خمیر حدود ٢٠ تارتلت به دست میاد.

جاسازی خمیرها که تموم شد، روی اونها رو با سلفون بپوشونید و حدود نیم ساعت بذارید تو یخچال.

فر رو با حرارت ١٨٠ درجه روشن کنید. تو تارتلت ها رو با برنج یا حبوبات خام و خشک پر کنید تا سنگین شه و خمیر موقع پخت بالا نیاد. اگه تارت (بزرگ) درست می کنید روی خمیر رو یه لایه کاغذ قرار بدید و با حبوبات پر کنید ولی این کار (استفاده از کاغذ) برای وقتی که تارتلت هاتون مث مال من کوچیکن خیلی سخت میشه. پس میتونید مث من هیچی نذارید فقط دقت کنید حبوباتتون تمیز باشن!

قالب رو بذارید تو فر حدود ١۵ دقیقه بمونه. بعد از تو فر دربیارید و حبوبات رو ازش جدا کنید. من با استفاده از قاشق این کار رو کردم و به آرومی لوبیاها رو از خمیر جدا کردم.

بعد تارتلت ها رو دوباره بذارید تو فر تا همه جاش بپزه... این بار هم حدود ١۵ دقیقه یا تا وقتی که اطراف تارتلت ها کاملاً طلایی بشه.

 

تو فاصله ای که تارتلت ها تو فر هستن، مشغول درست کردن کرم کاسترد بشید.

برای این کار یه مقدار کمی از شیر رو بذارید کنار و با پودر کاسترد مخلوط کنید. بقیه شیر رو با شکر مخلوط کنید و بذارید روی حرارت تا جوش بیاد. وقتی جوش اومد مخلوط شیر و پودر کاسترد رو بهش اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کاملاً غلیظ بشه. بعد از روی حرارت بردارید و هر چند وقت یه بار هم بزنید تا موقع سرد شدن، نبنده.

 

وقتی تارتلت ها پختن، کمی صبر کنید بعد اونها رو از تو قالب خارج کنید و بذارید روی توری کاملاً خنک بشه.

وقتی هم تارتلت ها و هم کرم کاسترد کاملاً به دمای محیط رسیدن، داخل تارتلت ها رو با کرم کاسترد پر کنید...

و تعدادی بلوبری یا هر میوه دلخواه دیگه بذارید روی کرم کاسترد. میتونید برای قشنگ تر شدن جلوه اون، ١ ق م پودر ژلاتین رو تو یک سوم استکان آب سرد حل کنید و بعد روی بخار کتری شفافش کنید و با برس بمالید روی میوه ها تا براق شن.

من بلوبری تازه نداشتم و از کنسروش استفاده کردم.

طبیعیه که دیگه به ژلاتین هم نیاز نداشتم. با قاشق کم کم از کنسرو برداشتم و روی کرم کاسترد رو باهاش پوشوندم.

خیـــــــــــلی خوشمزه س... امیدوارم درست کنید و لذت ببرید!

نوش جان! قلب

* به تارت کوچولو میگن تارتلت!

منبع: کتاب Pastries and Breads با کمی تغییر!

/ 41 نظر / 153 بازدید
نمایش نظرات قبلی
الی(المیرای اولی)

سلام بر ترلان خانوم هنرمند [ماچ] ترلان جونی دستهای نازت طلا [گل] میگم من میخوام قالب تارت بخرم اما جایی قالب کوچولو کوچولو (تکی) برای تارت پیدا نکردم ولی فکر کنم قالب تارت بزرگ که یه دونه بشه کلا رو جایی دیدم، باید با چه قطری بخرم که واسه این موادمون اوکی باشه؟؟ [سوال] شما از این قالب تک تکی های کوچیک جایی ندیدی آیااا؟؟ [سوال] بعد یه سوال دیگه هم دارم!! [نیشخند] این روی همه ی تارت ها با کاسترد و میوه پر میشه؟؟ یا نه دلبخواهیه؟؟ مـــــــــــــــرسی [ماچ]

الناز

سلام ترلان جونم، با توت فرنگی درستش کردم عالی شد.دستت درد نکنه. ترلان جونم میشه دستور پخت بهترین کاپ کیک شکلاتیه دنیارو بدی،مرسی

silia

ترلان عزیز بسیار تارتلت خوشمزه ای بود . من درست کردم البته به زیبایی کار شما نشد. عکس هاشو گذاشتم اینجا http://forum.hashpazi.ir/forum_posts.asp?TID=429&PN=1099 میتونید ببینید. باز هم ممنون

تستر اعظم

واییییییییییییییی خیلی خوشتلن این کوچمولوها[خوشمزه]میخوامشون الان[نگران]

زهرا

با عرض سلام و خسته نباشی ترلان جان از سایت خوبت صمیمانه تشکر میکنم.میخواستم در صورت امکان دستور پخت خوراک زبان خوشمزه مثل همه غذاهات تو سایت بزاری. پیشاپیش ممنونم

نازنین

سلام.یه سوال. کرم کاسترد رو باید خرید یا درست کرد؟![سوال]

نازنین

دستور رو خوندم فهمیدم[نیشخند] مرسی بابت اینهمه چیزای خوشمزه[گل]

d

سلام ترلان خانم گل دستتون درد نکنه. یک سوال قالب شما سایز مینی کاپ کیک هست یا کاپ کیک استاندارد؟ میشه بگید هر خونه اش چه سایزی داره؟ سپاس

فرشته

ترلان جون مرسی . واقعا شاهکار بود ، [دست]ای ول . ترلان جون میشه تارتلت رو به انگلیسی بنویسی که من درست تلفظش کنم احساس میکنم اشتباه میخونمش !! مرسی خانمی . [گل]