نان هل سوئدی (Swedish Cardamom Bread)

مواد لازم:

شیر .......................................... سه چهارم پیمانه

شکر .......................................... یک سوم پیمانه

نمک .......................................... یک و یک دوم ق چ

کره نرم شده ............................... یک دوم پیمانه

پودر هل ...................................... یک ق چ

آب ولرم ....................................... نصف پیمانه

خمیر مایه ................................... ٢ و نصف ق چ

تخم مرغ ..................................... ١ عدد

آرد سفید .................................... چهار الی پنج پیمانه

شکر دونه درشت .......................... ١ ق غ

طرز تهیه:

شکر، نمک و کره رو تو کاسه بزرگی هم بزنید. شیر رو گرم کنید و کم کم به مخلوط اضافه کنید و همزمان هم بزنید. اونقدر این کار رو ادامه بدین تا کره کاملاً ذوب بشه و حرارت مایه بیاد پایین.

تو این مرحله هل و تخم مرغ رو اضافه کنید و خوب هم بزنید. (کمی از سفیده تخم مرغ رو نگه دارید برای رومال نون)

آب رو اضافه کنید. خمیر مایه رو با آرد مخلوط کنید و به کاسه اضافه کنید. هم بزنید تا یه دست بشه. احتمالاَ پس از 4 پیمانه آرد خمیرتون مث تصویر زیر خیلی چسبناک باشه...

پیمانه پنجم رو کم کم اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر نرم بشه و تقریباَ‌ به دست نچسبه. (کلاَ توی نونها تا جایی که می تونید کم آرد بریزید چون آرد زیاد باعث سنگین شدن نون میشه)

کاسه رو چرب کنید و خمیر رو بذارید توش. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید حدود ١ ساعت (اگه نیاز بود، بیشتر!) استراحت کنه و حجمش دو برابر بشه.

پس از این مرحله، خمیر رو فشار بدین تا هواش بیاد بیرون. دوباره روش رو بپوشونید و بذارید ١٠ دقیقه دیگه استراحت کنه.

خمیر رو به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو به شکل لوله با ضخامت یکسان در بیارید. (هر چی ضخامت لوله ها کمتر باشه نون بلندتر و باریک تری بهتون میده)

با این کار ما ٢ تا نون خواهیم داشت. چون هر نون با بافته شدن ٢ تا از این لوله ها درست میشه.

حالا به طرز بافتن توجه کنید.

اول از همه لوله ها رو به صورت ضربدری روی هم قرار بدید. (لوله دست راستی از رو میاد رو لوله دست چپی)

 

بعد مطابق تصاویر زیر بافتن رو تکمیل کنید.

همونطور که می بینید هر سری اولین رشته از سمت راست، باید از روی رشته بغلیش عبور کنه و بیاد سمت چپ این رشته قرار بگیره. بعد اولین رشته از سمت چپ، از زیر رشته بغلیش رد بشه و بیاد سمت راست این رشته قرار بگیره. این روال تا آخر ادامه پیدا می کنه.

با کمی تمرین و ممارست به مهارت لازم می رسید!

وقتی بافتتون تموم شد آخرش رو جمع کنید و فشار بدید تا باز نشه ...

... و بذاریدش روی سینی فر. (ترجیحاً توی سینی فر، کاغذ روغنی بندازید) روی نون ها رو بپوشونید و بذارید ۴۵ دقیقه استراحت کنن.

البته باید با فاصله کنار هم بذارید چون نونها پس از 45 دقیقه استراحت حسابی پف می کنن!

فر رو با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. حالا اون یه ذره سفیده تخم مرغ که نگه داشته بودین رو با ١ ق غ آب مخلوط کنید و با چنگال خوب هم بزنید. سفیده رو با برس بمالید روی نون و کمی شکر دونه درشت بپاشید روش.

نون ها رو به مدت ۴٠ الی ۵٠ دقیقه تو فر بذارید تا کاملاً بپزه. البته یه ربع آخر، روی نون ها رو با فویل بپوشونید تا روش نسوزه. (به این ترتیب حدود نیم ساعت بدون پوشش و یه ربع با پوشش فویل تو فر خواهند بود)

ناگفته نمونه که حرارت فرها با هم فرق می کنه. مثلاَ نونای من توی 25 دقیقه قشنگ طلایی شده بودن و حدود 10 دقیقه هم با فویل گذاشتم موند. در نتیجه کلاَ 35 دقیقه شد!

وقتی از تو فر آوردین بیرون، برای مدت کوتاهی روشون رو بپوشونید تا خشک نشه. بعد با یه چاقوی تیز ببرید و با کره و عسل یا کره و مربا یا پنیر خامه ای یا هر چیزی که دوس داشتین میل کنید!

خیلی خوشمزه و خوش بافته. البته این هم مث نونای دیگه تازه ش یه چیز دیگه س! اونقدر نرم و لطیفه که حد نداره. ولی وقتی می مونه یه مقدار سنگین میشه. وقتی گرم بود فشارش که میدادم بالا و پایین نون به راحتی می رسید به هم! یعنی اینقدر پفکی و نرم بود! میخواستم عکس بگیرم ولی همون موقع شارژ دوربینم تموم شد!!

با این مقدار هلی که توی دستور اومده نون خیلی بوی هل نمیده. شما می تونید برای عطر بیشتر از یه مقدار دیگه هل استفاده کنید. برای شیرینی بیشترش هم یه کم شکر روش رو بیشتر کنید.

بعضی ها توی این نون کشمش هم می ریزن که ترکیب بسیار خوشمزه ای ایجاد می کنه. برای این کار باید همون موقع که خمیر رو درست کردید حدود یک سوم لیوان کشمش هم بریزید.

من این نون رو تقریباَ 3-4 سال پیش میخواستم آموزش بدم ولی اصلاَ فرصت نمیشد درست کنم و عکس بگیرم. یه بار قبل از ازدواجم خمیرش رو درست کردم ولی تا خمیر ور بیاد حالم بد شد و به بافتنش نرسید.... چند روز پیش عزمم رو جزم کردم و خمیر رو درست کردم و بافتم!!! این بافتنش خیـــــــــــلی حال میده ... حتماَ امتحان کنید!! چشمک

نوش جان! قلب

 

منبع

/ 33 نظر / 308 بازدید
نمایش نظرات قبلی
راحیل

[گل][گل]

سارا

سلام عزیزم طاعات و عباداتت مورد قبول درگاه حق میخواستم از بین نونهایی که آموزش دادی برای سفره افطار درست کنم که واقعا خوشمزه و شیرین باشه مثل کلوچه آخه چند روز پیش نون گردویی درست کردم که مزه شیرین ونمکی میداد و مجبور شدم بریزمش بیرون آخه نمیدونم چرا داخل اکثر نونهای شیرین از نمک وشکر با هم استفاده میکنند که این مزه رو میده لطفا راهنماییم کنیید دعاگویتان هستم

نغمه

ﺳﻼﻣﻤﻤﻤﻤﻤﻢ. ﺧﯿﻠﯿﯿﯿﯿﯿﯿﯿﯽ ﻭﻗﺘﻪ ﻧﯿﻮﻣﺪﻡ ﺍﯾﻨﺠﺎ. ﺧﻮﺑﯽ ؟ ﮔﻞ ﭘﺴﺮﺕ ﺧﻮﺑﻪ ؟ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﻣﻦ ﺣﺴﺎﺑﯽ ﻣﺎﭼﺶ ﮐﻦ. ﺗﺮﻻﻥ ﺟﻮﻥ ﺑﻼﺧﺮﻩ ﺑﻌﺪ ﮐﻠﯽ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻧﯽ ﻧﯽ ﺍﻭﻣﺪ ﺗﻮ ﺩﻟﻢ....ﺧﺪﺍﯾﺎ ﺷﮑﺮﺕ ﺑﺮﺍﻡ ﺩﻋﺎ ﮐﻦ ﺳﺎﻟﻢ ﻭ ﺻﺎﻟﺢ ﺑﯿﺎﺩ ﺗﻮ ﺑﻐﻠﻢ. ﺧﯿﻠﯽ ﺍﺳﺘﺮﺱ ﺩﺍﺭﻡ. ﻣﯿﺒﻮﺳﻤﺖ.

راحیل

سلام[گل] منتظر آپ شما هستیم[گل]

راحیل

[گل]

سارا

سلام ترلان جون، نماز و روزه هاتون قبول یه خواهش داشتم، اگه براتون ممکنه دستور تهیه پنکیک صبحانه رو میذارین ممنون

سارا

ممنون [گل][قلب]

ستاره آبی

ترلان جون سلام دوباره.خانم گل اون باقلوای پنیری را هم درست کردم،باب پسند روضه داران قرار گرفت[قلب]نمی دونم چه جوری بگم مرسی که ما را با فرهنگ غذائی متفاوتی آشنا می کنین.[ماچ]و اما دو سوال: 1-چیز رول پنیری را میشه با همین خمیر یوفکائی که پیراشکی درست می کنن درست کرد؟این را هنوز امتحان نکردم چون اینجا خمیر سمبوسه ندیدم!لواش را ترسیدم که باز بشه و کلفت بشه[نگران] 2-میشه یک بار هم دستور آلبالو پلو را بنویسین؟ سپاس[گل] کوچولو را ببوسین... ماهتون عسل[قلب][لبخند][بغل]

نسترن. م

ترلان جونحالا نمیشه این مدلی گیس باف نکنم ؟گیس بافش برام سخته ولی سه تایی میتونم. ؟؟؟؟؟؟؟ [سوال][تعجب][خمیازه][عجله]