شله زرد

مواد لازم:

برنج ................................................ 2 لیوان

شکر ............................................... 4 لیوان

گلاب .............................................. یک سوم لیوان

زعفران دم کرده ................................ به میزان دلخواه

خلال بادام ...................................... یک لیوان سرخالی

خلال پسته ..................................... مقداری برای تزیین

پودر هل .......................................... در صورت تمایل 1 ق چ

 

طرز تهیه:

برنج رو خوب بشورید و با 13-14 لیوان آب بذارید روی حرارت. قابلمه بزرگی رو برای این کار انتخاب کنید چون همونطور که میدونید برنج بر اثر پخت حجیم میشه و جای زیادی میخواد.

اول حرارت رو زیاد کنید تا جوش بیاد و قل بزنه. بعد کمش کنید و بذارید اونقدر بپزه تا برنج کاملاً نرم بشه و وا بره. البته این که چقدر روی حرارت بمونه بسته به نوع برنج و همینطور حجم اون داره. یعنی هر چقدر برنج بیشتری رو در نظر گرفته باشید مدت زمان بیشتری هم لازم داره تا کاملاً نرم بشه.

بعد شکر رو اضافه کنید. من سر نیم ساعت الی 45 دقیقه شکر رو ریختم ولی اگه دارید توی دیگ بزرگ و مقدار خیلی زیادی شله زرد می پزید چند ساعت باید بذارید برای خودش بجوشه و بعد شکر رو اضافه کنید. اینو هم بگم که وقتی شکر رو ریختید بعدش هر چقدر هم زمان بدید برنج نرم تر از اینی که هست دیگه نمیشه. پس در ریختن شکر عجله نکنید و وقتی کاملاً از نرمی برنج مطمئن شدید بعد شکر رو بریزید.

کمی بعد زعفران رو اضافه کنید. بسته به این که دوس دارید شله زردتون چقدر "زرد" باشه زعفروان بریزید.

پودر هل رو من خیلی دوس دارم ولی معمولاً نمی ریزن. اگه دوس داشتید پودر هل و گلاب رو با هم اضافه کنید و هم بزنید. آخر سر هم خلال بادوم رو بریزید و هم بزنید.

شله زرد وقتی سرد بشه سفت تر میشه پس اگه دیدید روی اجاق سفت شده حتماً بهش آب جوش اضافه کنید.

شله زرد رو داغ داغ توی ظرف بریزید. وقتی کمی سرد شد با پودر دارچین و کمی خلال پسته و بادوم تزیین کنید.

خیلی ها توی شله زرد روغن می ریزن ولی من گاهی می ریزم گاهی نه! این مدلی که اینجا آموزش دادم بدون روغن و سالمتر بود!

ضمناً شکر شله زرد کاملاً سلیقه ایه. من خودم معمولاً 2 برابر برنج یا حتی کمی کمتر شکر می ریزم و به نظرم اونایی که دو و نیم برابر یا حتی 3 برابر شکر می ریزن خیلی زیادی شیرین میشه. ولی همونطور که گفتم سلیقه ایه و هر کس می تونه با ذائقه خودش میزان شکر شله زرد رو تنظیم کنه.

این مقدار مواد بهم 2 تا پیرکس نسبتاَ بزرگ شله زرد داد.

من خودم شله زرد رو خیلی وقتا نه به عنوان نذری که به عنوان دسر درست می کنم چون جناب همسر خان عاشق شله زرد هستن و هر چند وقت یه بار هوس می کنن! به هر حال امیدوارم این دسر خوشمزه و بی دردسر رو درست کنید و دوس داشته باشید.

انشالله که نذورات همه شما عزیزان مورد قبول خداوند قرار بگیره.

نوش جان! قلب

 

منبع: کتاب هنر آشپزی (رزا منتظمی) با اندکی تغییر

/ 7 نظر / 157 بازدید
فاطمه

ترلان جون دهنم آب افتاد.تو خونه ی ما هیچکس شله زرد دوست نداره از بس کم سلیقه ان .به این مناسبت هم شده درست میکنم و همشو خودم میخورم.پیشاپیش اربعین حسینی رو تسلیت میگم.

گلی

سلام ترلان جان خسته نباشید،من کیک پرتقال من درآوردی شما رو درست کردم ،خیلی خوشمزه شد اما بافت زیاد منسجمی نداره زود پودر می شه،وقتی مواد رو آماده کردیم وخواستیم آرد اضافه کنیم فقط در حد فولد کردن باشه یا با هم زن کمی برنبم،جمعه مهمون داریم می خوام درست کنم،منتظر راهنمایی شما هستم ،ممنونم

زیبازن

ترلان جان سلام، از شما دعوت می شود، به خانواده زیبازن بپیوندید، زیبازن محیطی برای آموزش، یادگیری، سرگرمی، لحظات شیرین، دردودل و استفاده از تجربیات یکدیگر. منتظر حضور گرمتان هستیم. زیبازن برای تمام بانوان ایرانی[گل] WWW.ZIBAZAN.NET

فرحناز

سلام ترلان جووووونم. ممنونم عزیییییزم دیروز درس کردم. خیییلی خوب شد. همه راضی بودن. محل کارم بردم همکارام خیلی تعریف میکردن ممنونم عزیزم. [ماچ][قلب] عزاداریتون قبول درگاه حق

الهام

سلام. وای عاشقشم. ممنون و قبول باشه[گل]

گلی

سلام ترلان جان ،یک خبر خوش بهم رسیده اسمون برای حج عمره دراومده قراره تا اسفند اعزام بشیم،من وشوهرم وپسر سه ساله ام،من خیلی دوستتون دارم به همین خاطر خواستم شمارو تو شادیم سهیم بکنم،شماجزو اونانی هستی که حتما براشون دعا می کنم،اخه من شیرینی پزی رو از وبلاگ شنا یاد گرفتم،احساس می کنمدخیلی ادم ساده وبی ریایی هستید که همه دانستنیهای خودتون رو بدون هیج جشمداشتی در اختیار دیگران می گذارید ممنونم به خاطر همه خوبی ومهربونتون