کیک کارامل

مواد لازم برای کرم کارامل:

تخم مرغ ......................................... 2 عدد

شیر خشک ..................................... 2 لیوان

آب ................................................. 2 لیوان

شکر دانه ریز .................................... 4 ق غ

سرکه ............................................. 1 ق چ

وانیل .............................................. 1 ق چ

 

مواد لازم برای کیک:

تخم مرغ ......................................... 3 عدد

شکر دانه ریز ................................... سه چهارم لیوان

آرد سفید ....................................... 1 لیوان سرپر

وانیل ............................................. 1 ق چ

بکینگ پودر ..................................... سه چهارم ق غ

شیر .............................................. کمی بیشتر از نصف لیوان

روغن مایع ...................................... سه چهارم استکان

 

طرز تهیه:

اول از همه حدود نصف لیوان شکر معمولی رو بریزید تو ماهیتابه و روی حرارت ملایم بذارید. این شکر رو من تو مواد بالا نیاوردم و فقط برای لایه قهوه ای کارامل استفاده میشه.

 

به تدریج روی حرارت، شکر کاراملیزه میشه.... به این صورت:

و آخر سر هم این جوری:

 

لایه کارامل رو بریزید کف ظرف پیرکس و ظرفتون رو تو یخچال بذارید حدود 10 دقیقه بمونه.

 

فر رو با حرارت 180 درجه روشن کنید.

مواد کرم کارامل رو یه جا بریزید تو بلندر و همه رو با هم مخلوط کنید.

حالا ظرف پیرکس رو از تو یخچال دربیارید و کرم رو بریزید توش.

پیرکس رو مستیماً تو فر نذارید. بلکه اونو توی ظرف بزرگتری بذارید و مقداری آب تو ظرف بزرگتر بریزید و بذارید تو فر! (برای راحتی بیشتر اول ظرف پیرکس رو توی ظرف بزرگتر قرار بدید و بذارید تو فر. بعد توی ظرف بزرگتر رو با آب پر کنید فقط مواظب باشید آب توی پیرکس نره! اما اگه اول ظرف بزرگ رو با آب پر کنید و بعد بخواهید به فر منتقل کنید هم سنگین تره هم ممکنه توی جابجایی آب بریزه بیرون!)

پس از 10 دقیقه، حرارت فر رو به 130 درجه برسونید و به مدت 1 ساعت و ربع یا تا وقتی که کرم سفت بشه تو فر بپزیدش.

من آخر سر یه کوچولو گریل رو هم روشن کردم تا کاملاً روش هم سریع بپزه.

وقتی کرم پخت، کیک رو درست کنید.

تخم مرغ، شکر و وانیل رو با همزن به مدت 5 دقیقه خوب بزنید تا کاملاً رنگش روشن بشه.

 

شیر و روغن رو به مایه کیک اضافه کنید. آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و در 2-3 نوبت به مایه کیک اضافه کنید و با کاردک هم بزنید.

 

مایه کیک رو به آرومی روی کارامل گرم بریزید...

... و مجدداً تو فر بذارید. این بار با حرارت 160 درجه به مدت تقریباً 1 ساعت و ربع یا تا وقتی که خلال دندونی که توی کیک فرو می کنید تمیز بیرون بیاد.

از تو فر دربیارید و بذارید توی محیط آشپزخونه سرد بشه. وقتی از حرارت افتاد بذاریدش یخچال و حداقل 5-6 ساعت صبر کنید. می تونید امروز درست کنید و فرداش سرو کنید (مث خود من!)

موقع سرو، اول با چاقو لبه کیک و کارامل رو از پیرکس جدا کنید. بعد ظرف مناسبی رو روی پیرکس قرار بدید و پیرکس رو برگردونید روی ظرف سرو تا کیک کاراملی برگرده. به این ترتیب لایه شکر کارامل شده میاد روی رو! وسطش کرم کارامل و زیرش هم کیک میاد! (ظرفتون حتماَ باید لبه داشته باشه چون کارامل آب میشه و از کنار کیک سرازیر میشه!)

میتونید این دسر رو با خامه تزیین کنید ولی به نظر من همین جوری خیلی خوشگله!

من این مقدار مواد رو برای یک پیرکس با سایز 22×25 سانت استفاده کردم. اگه سایز قالبتون فرق می کنه ضخامت لایه های کرم و کیکتون هم متفاوت میشه و در نتیجه زمان پخت هم تغییر می کنه.

امیدوارم دوس داشته باشید. به نظر من با این که یه مقدار زمانبره ولی ارزشش رو داره.

به نظر همسری، یه طعم کاملاً جدید و خوشایند بود. همین که مزه ها تفکیک میشن و لایه لایه وارد دهان میشن از نظر ایشون خیلی جالب بود. ضمناً یه پیشنهاد هم داشتن: اضافه کردن کمی گردو به مایه کیک!!!

کیکش خیلی ساده هست و اندازه گیری آن چنان دقیق نمیخواد. بافت این کیک خیلی شبیه چیزکیک میشه! من برای اندازه گیری از لیوان های دسته دار معمولی استفاده کردم!

 

امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید!

نوش جان! قلب

/ 41 نظر / 540 بازدید
نمایش نظرات قبلی
آناهیتا

یک دنیا ممنون از سایت آشپزیتون من روز 5 شنبه این کیک رو آماده کردم عالی بود بینظیر بود خسته نباشید و بازهم ممنون

عالیه

نمیدونم چی بگم واقعا بی نظیریییییییییییی[قلب]

مهدیه

سلام عزیزم من این کیک رو درست کردم ولی کرمش خیلی بوی تخم مرغدمیداد هیچ کی نخورد

مينا

سلام ترلان عزيز.... من دنبال اين كيك بودم و كلي دستورهاي متفاوت ازش پيدا كردم... ولي از آنجايي كه از دستورهاي خوشمزه شما بازم قبلاً درست كردم با اطمينان از اين دستور استفاده مي كنم و خبرش رو بهتون مي دم... مرسي كه تجربياتتون رو به ما هم ياد مي ديد... شاد باشيد و سلامت.. :-*

مينا

ترلان عزيزم بازم سلام .... مي گم كه شيرخشك هايي كه من اينجا (اصفهان) مي خرم مزش يكمي شوره... بعد كارملم بدمزه نمي شه؟ لازمه كه بهش پودر قند اضافه كنم؟

صبا

ترلان جان...مرسی از آموزش هات...من دو تا سوال دارم لطفن!اول اینکه شیر خشک منظورتون همین کافی میت هست یا شیر خشک نوزاد؟!!!و کارامل من میشه آب نبات!میچسبه به شیر جوشم و اصلن نمیشه ریختش تو قالب!چه کنم؟!!!

سوسن

عالیه من هم حتما درست میکنم مرسی خانمی

سلام واقعا سایتتون عالیه من خیلی دلم میخاد این کیک کاراملی رو درست کنم ولی اینم مثل قبلی شیر خشک نیدو داره نمیشه از شیر خشک مخصوص شیرینی استفاده کرد؟؟؟؟؟

سلام سایتتون عالیه من این کیکو خیلی دلم میخاد درست کنم میشه از شیر خشک شیرینی پزی استفاده کنم یه پیام دیگه هم دادم نمیدونم چرا نرسید

ممنون جواب دادین،شیرخشک از لوازم قنادی گرفتم گفت اسم مارکش پاک هست برا دسر وشیرینی استفاده میکنن منم گرفتم،درست میکنم ببینم چی میشه