شیرینی خرمایی

مواد لازم:

١- خرمای هسته گرفته و له شده ........................... ١ لیوان

٢- پودر شکر ....................................................... نصف پیمانه

٣- روغن جامد ..................................................... یک چهارم پیمانه

۴- کره ............................................................... نصف پیمانه

۵- تخم مرغ ........................................................ یک عدد

۶- آرد ................................................................ دو و یک چهارم پیمانه

٧- بکینگ پودر ..................................................... ١ ق چ

٨- وانیل ............................................................. نصف ق چ

٩- هل ................................................................ ١ ق چ 

١٠- نمک ............................................................ نوک ق چ

طرز تهیه:

کره باید به دمای اتاق رسیده باشه. کره و روغن و پودر شکر رو با هم همزن به مدت تقریباً ٢ دقیقه بزنید. (میشه هم از شکر معمولی استفاده کرد ولی اگه پودر شده باشه بهتره)

بعد تخم مرغ و وانیل رو به مایه اضافه کنید و باز هم بزنید.

از اینجا به بعد نیازی به همزن ندارید. آرد، بکینگ پودر، هل و نمک رو اضافه کنید و اول با چنگال هم بزنید و بعد با دست خمیر رو ورز بدین تا حدی که خمیر لطیفی به دست بیاد.

این خمیر رو به مدت تقریباً یکی دو ساعت بذارید تو یخچال تا کمی جا بیفته.

خرما رو با یک ق غ روغن مایع مخلوط کنید.

از خمیر به اندازه یه گردو تو دستتون گرد کنید و کمی خرما وسط اون قرار بدید و خمیر رو ببندید. دونه دونه شیرینی ها رو توی سینی فر بچینید و در حرارت ١٧٠ درجه به مدت تقریباً ١۵ دقیقه بپزید. برای طلایی شدن روی شیرینی ها هم گریل رو به مدت تقریباً ١٠ دقیقه روشن کنید.

و اما من به جای درست کردن شیرینی ها تو دستم، از قالب مخصوص این نوع شیرینی استفاده کردم. این قالب با فرورفتگی ها و برآمدگی هایی که در هر دو طرفش داره به خمیر شکل میده و از هر دو روی قالب میشه استفاده کرد و شکل های مختلفی به شیرینی ها داد. 

برای این کار کافیه کمی خمیر توی هر قالبی که دوست داریم قرار بدیم و کمی هم خرما لای اون بذاریم و روی خرما رو با اضافه های خمیر بپوشونیم. با کمی فشار خمیر به شکل دیواره قالب در میاد. بعد قالب رو بر می گردونیم و با یکی دو ضربه به قالب، شیرینی از قالب جدا میشه در حالی که نقش قالب رو به خودش گرفته!

(البته کم کم که دستم راه افتاد راحت تر قالب می زدم و شکل خمیر تو قالب بهتر در میومد! چشمک اولی ها کمی کج و کوله شدن!)

وقتی همه رو قالب زدین، بذارید تو فر و بپزید.

معمولاً اگه چند نوع "معمول" درست کنن، هر کدوم رو یه جور قالب می زنن تا از شکل "معمول"، محتوای اون هم معلوم بشه. در ضمن روی "معمول" (البته به جز معمول خرما) رو پس از این که از تو فر درآوردن و سرد شد، خاکه قند الک می کنن. اونقدر که روی معمول کاملاً سفید میشه ولی من این روش رو خیلی دوست ندارم!

اینم شکل نهایی!

/ 15 نظر / 394 بازدید
نمایش نظرات قبلی
آشپز20

سلام عزیزم خیلی عالیه من این شیرینی رو زیاد خوردم اما حالا دیگه خودم دست به کار میشم و درست میکنم راستی حتما این قالب رو از امارات خریدین میشه بگین از کجا از جمعیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ندا

سلام من یه سایت هنری دارم بهم سری بزن و اگه دوست داشتی منو با نام ( از هر هنری سخنی ) لینک کن و بعد بهم خبر بده تا شما رو لینک کنم . مرسی راستی شرینی های این پستت که خیلی زیبا هستند ولی پستهای قبلی تصویرشون دیده نمی شه

مارال

مثل همیشه عالی بود وممنون

من خوبم

نمی دونم از کجا رسیدم به اینجا فقط می دونم مدتهاست دارم اینجا تفریح می کنم هم باسلیقه درست کردی و هم قشنگ توضیح دادی و عکس گرفتی .اگر تو دست بالت سالادهای متفاوت هم بودم منون می شم بذاری

سارا

بنظر خوشمزه می یاد .می تونیم بجای روغن جامد از مایع استفاده کنیم.ممنون میشم جوابمو بدید

مامان آیدا

سلام ترلان جون خیلی وقته اینجا رو می خونم و تا حالا کلی ازت چیز یاد گرفتم. این شرینی هم واقعا عالیییی بود من هر وقت توی خونه خرما داشته باشم اینو درست می کنم. هر کی هم خورده عاشقش شده. [ماچ]

گلی

قالب من چوبیه و قاعدتا باید یه شکلشو انتخاب میکردم .... یه شکل ساده داره ! ولی ارزون بود ... میشد چند تا بخرم .... ولی یکی خریدم دیگه[خجالت]

ati

سلام..منظورتون خرماس یا رطب؟ اخه اگه با رطب باشه نرم نمیشه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید اخه شوهرم خیلی زیاد از این خوشش میاد میخام واسش درس کنم سوپرایز بشه[قلب]

طاهره

من این شیرینی رو درست کردم عالی بود[قلب]

طاهره

میخوام عکسشو بذارم چیکار کنم؟