شیرینی گردوی روسی (Oreshki)

مواد لازم:

آرد سفید ................................................ یک و نیم پیمانه

کره هم دمای اتاق ..................................... 125 گرم‌ (یک کمی خنک باشه)

شکر ...................................................... یک چهارم پیمانه

تخم مرغ ................................................. 1 عدد

سرکه ..................................................... نصف ق غ

جوش شیرین ........................................... یک هشتم ق چ

 

شیر عسلی ............................................. یک قوطی (395 گرمی)

گردوی خرد شده ....................................... یک چهارم لیوان (یا بیشتر!)

 

طرز تهیه:

کره و آرد رو با هم مخلوط کنید به طوری که شبیه پودر سوخاری بشه. (برای این کار اگه از دستگاه غذاساز استفاده کنید کارتون خیلی راحت میشه)

زرده و شکر رو با همزن برقی و با سرعت متوسط اونقدر بزنید تا شکر کاملاَ حل بشه.

سفیده رو جداگونه بزنید تا سفت بشه. جوش شیرین رو تو سرکه حل کنید و بعد به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.

با استفاده از لیسک، سفیده ها رو به مخلوط زرده اضافه کنید و به آرومی و با احتیاط هم بزنید.

بعد این مایه رو به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و کم کم با دست مخلوط کنید. خمیر سفتی نیس ولی در عین حال نباید خیلی هم آبکی باشه. به مقدار خیلی کمی به دست می چسبه.

حالا دستگاه رو روشن کنید و اجازه بدید تا داغ بشه. (البته باید در دستگاه بسته باشه ولی من اینجا توی عکس باز گذاشتم تا توی دستگاه دیده بشه.) دستگاه متشکل از 2 صفحه است که صفحه زیری تو رفتگی هایی به شکل پوست گردو داره و صفحه بالایی هم برآمدگی هایی داره که با بسته شدن در دستگاه میرن توی فرورفتگی های صحفه پایینی!

از خمیر گلوله های کوچیکی به اندازه فندق بردارید و توی خونه های دستگاه قرار بدید.

اول کار ممکنه اندازه گلوله خمیر دستتون نباشه. یعنی یه مقدار بشتر از حد نیاز توی هر خونه بذارید و به این ترتیب شیرینی ها از لبه قالب می زنن بیرون و باید بعداَ اضافاتشون رو جدا کنید و یا این که بر عکس! یعنی خیلی کم بذارید و شیرینی هاتون کوچیک میشن و وقتی بخواهید توشون رو پر کنید و به هم بچسبونید کناره های گردو خالی می مونه. مال من بیشترشون کوچیک شدن!! زبان

ولی این مشکل با کمی آزمون و خطا برطرف میشه و به تدریج دستتون میاد که چقدر خمیر توی دستگاه بذارید.

در دستگاه رو ببندید و حدود 2-3 دقیقه صبر کنید. هر وقت شیرینی ها طلایی شدن یعنی پخته.

با احتیاط در بیارید و سری جدید رو دوباره توی دستگاه بچینید.

اگه دستگاه ندارید باید با قالب مخصوص اورشکی کار کنید. فر رو از قبل با حرارت متوسط گرم کنید و از خمیر به اندازه یک سوم خونه های قالب توی هر خونه قرار بدید و پوشش قالب رو بذارید روش و قالب رو در فر قرار بدید. همین که لبه های شیرینی طلایی شد (ولی هنوز توش سفیده) شیرینی ها رو با احتیاط از توی قالب در بیارید. این کار رو تا تموم شدن همه خمیر انجام بدید.

حالا پوسته گردو آماده س!!! مونده مغزش!

برای تهیه سس دولسه دلچه کافیه یک قوطی شیر عسلی رو همون طور بسته، بذارید توی آب جوش و اجازه بدید حدود 5 ساعت به آرومی روی حرارت بمونه.

البته اولش حرارت رو زیاد کنید ولی به محض قل قل کردن حرارت رو کم کنید و بهش زمان بدید تا کاراملیزه بشه. فقط دقت کنید تمام این مدت آب روی قوطی رو بپوشونه. مدت زمان نگه داشتن شیر عسلی توی آب جوش، بستگی به جنس شیر عسلی و همین طور غلظت سسی داره که ما می خواهیم. من یه بار به مدت 4 ساعت گذاشتم ولی کاراملی نشد! هر چی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه.

وقتی مدت جوشوندن تموم شد قوطی رو با احتیاط از توی آب جوش در بیارید و بذارید یک ساعتی کنار بمونه تا سرد بشه. بعد با احتیاط بازش کنید.

شیرعسلی کاراملایز شده رو با گردو مخلوط کنید.

و اما آخرین قسمت ماجرا: پر کردن گردوها با سس!!

دونه دونه شیرینی ها رو بردارید و با مقداری سس پر کنید.

بعد دو تا دو تا بچسبونید به هم. البته من چون نمی خواستم زیاد شیرین بشه فقط نصف گردو رو با سس پر کردم (یعنی فقط یه دونه شیرینی) ولی شما اگه دوس داشتید هر دوتاش رو با سس پر کنید.

سس دولسه دلچه بسیار خوشمزه س و وقتی سرد میشه سفت و غلیظ میشه و از توی شیرینی بیرون نمی زنه.

همونطور که اول پست عرض کردم این شیرینی بسیار ساده س فقط مشکلش اینه که یه مقدار زمانبره. هم درست کردن سس و هم درست کردن شیرینی ها! برای همین بهتره سس رو یه روز قبل درست کرد و روز بعد شیرینی ها رو پخت و به هم چسبوند!

این شیرینی به زبان روسی میشه "اورشکی" و به زبان عربی "الجوزیه" و به انگلیسی هم "ناتی"!

من قبلاَ با این دستگاه مینی دونات درست کرده بودم و یادمه همون موقع قول دادم این شیرینی رو هم آموزش بدم! البته یه دو سالی گذشته ولی خوشحالم که بالاخره به قولم عمل کردم! چشمک

این شیرینی ها در ظرف دربسته و در محیط بیرون به مدت 4-5 روز خوب می مونن.

در ضمن این مقدار مواد برای تهیه حدود 30 تا شیرینی گردویی هست.

  

جوینده عزیز! قالبت رو دربیار و دست به کار شو! چشمک

نوش جان! قلب

منبع

/ 9 نظر / 1310 بازدید
مینو

سلام با اجازه من شمارو لینک کردم تا هر بار به وبلاگتون سربزنم و چیز های جدید یاد بگیرم

افسانه

سلام ترلان جون.خیلی خیلی عالیه.حیف قالب ندارم.دستورش بسیار آسونه.همه چیز دارم جز قالب.واقعا دستت درد نکنه با این آموزش عالی.

الهه

سلام ترلان عزیز بازهم مثل همیشه کارت حرف نداره . حتمن آخر هفته دست به کار می شم و این شیرینی نازنازی رو می درستم . تو خونه ما شیر عسلی بسییییییار طرفدار داره . ممنون

سلام ممنون از دستورات خوب و راحت آشپزیتون می شه لطف کنید مارک دستگاهتون رو بگیدمن دنبال چنین دستگاهی که چند سر باشم هستم اما هر جا می رم فقط ۳ سر دارند ممنونم.

جوینده

سلاااااااااااااام ترلان جونم. وای چقدر ذوق کردم از دیدن این رسپی [قلب][بوسه] ببخشید تو رو خدا این مدت سر نزدم .... بلاگفا ترکیده ... کلا انگیزه وبگردی به زیر خط فقط رسیده !! :((( بازم خیلی مرسی از رسپی عزیزدلم :******

سلام واقعا عاليه فقط زود به زود رسپي بگذاريد ميشه بگيد دستگاه رو از كجا گرفتي اگه اينترنتي گرفتي ميشه سايتش رو بگيد و قيمت دستگاه راستي رسپي دسر بلژيكي رو داريد خيلي دنبالش گشتم ولي اونهايي كه دارند حاضر نشدن دستور رو تو سايت بگذارن گفتم شايد شما قبول كنيد مطمئنم با اين هنري كه شما داريد حتما اين دسر هم بلد هستيد

ممنون از شما تو سايت اشپزخانه خاتون كاشان و چند تا سايت ديگه دسر بلژيكي ديدم ولي وافل نيست شبيه كيك كرمدار است ولي هيچ كدومحاضر نيستن دستورش رو بگذارن ممنون ميشم از شما اگه بتوني اموزش بدي

خيلي خيلي ممنون از لطفتون يه خواهش ديگه داشتم اين دسر پف پفي هم كه ميگن مي دوني چيه

باز هم ببخشيد مزاحم شدن هر دو عكس توي سايت خاتون كاشون هست