بسبوسه

مواد لازم:

آرد سمولینا ........................... نیم کیلو

شکر ..................................... 1 لیوان سرخالی

پودر نارگیل ............................. 1 لیوان

کره نرم شده .......................... 1 لیوان

وانیل ..................................... نصف ق چ

شیر ...................................... 1 لیوان

بکنیگ پودر .............................. 2 ق م

تخم مرغ ................................. 2 عدد

شهد (شربت) ........................... 1 لیوان

بادام پوست گرفته و پودر نارگیل برای تزیین 

 طرز تهیه:

قبل از هر چیز، سمولینا رو نشون اون عده از دوستان که ممکنه باهاش آشنایی نداشته باشن میدم! این بسته بندی سمولینا هست:

این هم دونه های سمولینا از نزدیک!

طرز تهیه:

فر رو روشن کنید و روی 180 درجه قرار بدید.

مواد خشک (سمولینا، شکر، بکنیگ پودر، وانیل و پودر نارگیل) رو با هم مخلوط کنید.

 

تخم مرغ، شیر و کره رو به مخلوط مواد خشک اضافه کنید و با همزن هم بزنید.

 خمیر نسبتاَ سفتی به دست میاد.

قالب رو چرب کنید و مواد رو تو قالب بریزید. اندازه قالب باید اونقدری باشه که ارتفاع بسبوسه 2-3 سانت بیشتر نشه. 

با یه چاقوی تیز برش بزنید و وسط هر مربع یک عدد بادام پوست گرفته قرار بدید. من تعدادی از این مربع ها رو خالی گذاشتم تا پس از پخت با پودر نارگیل تزیین کنم. 

قالب رو تو فر بذارید و تو این فاصله مشغول درست کردن شربت بشید.

برای تهیه شربت، یک لیوان شکر رو تو یک لیوان آب حل کنید و روی حرارت بذارید. وقتی جوشید و کمی قوام اومد 2-3 قطره آبلیمو بریزید و از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا کمی خنک بشه. 

بسبوسه تو مدت نیم ساعت الی سه ربع می پزه. هر وقت به اندازه کافی پف کرد و روی اون کمی طلایی شد از تو فر دربیارید.

اگه دیدید پخته ولی روش کاملاً سفیده، کمی گریل رو روشن کنید تا روی بسبوسه هم طلایی بشه. 

بسبوسه رو که از تو فر درآوردین، بلافاصله شربت رو به آرومی روش بریزید. دقت کنید که یکی از این دو (بسبوسه یا شربت) باید سرد باشه و اون یکی داغ!

کمی صبر کنید و وقتی از داغی افتاد از تو قالب دربیارید و از روی برش هایی که قبل از پخت داده بودید، قطعات بسبوسه رو جدا کنید و تو ظرف سرو بچینید.

بسبوسه اگه همین طور داغ داغ برش بخوره خرد مبشه و خوشگل بریده نمیشه. ولی اگه بذارید تو یخچال و مثلاً فرداش ببرید چون تو این فاصله شربت به خورد بسبوسه رفته و حسابی خودش رو گرفته به راحتی و زیبایی برش می خوره و طعمش هم بهتر میشه. پس بهتره بسبوسه رو امروز درست کنید فردا نوش جان کنید!!

من بسبوسه رو همون موقع برش زدم برای همین خیلی خوب نشد! ضمناَ بهتره برش های بسبوسه کوچیکتر از این هم باشه!

 

مقدار شربتی که تو دستور اصلی اومده بود 2 برابر بود ولی من با همین 1 لیوان هم احساس کردم یه مقدار شیرین تر از حد استاندارد منه!

به هر حال میزان شیرینیش به خودتون بستگی داره.

امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. نوش جان! قلب

/ 25 نظر / 302 بازدید
نمایش نظرات قبلی
شیوا

[قلب][قلب]ترلان جون خیلی دلم میخواست اینو یاد بگیرم دستت درد نکنه

مطبخ رویا

سلام ترلان خانوم نازنینم ....به به چه شیرینی خوشمزه ای ....واقعا ممنونم ....

گلی

اوا ... اینا کجا بوده من ندیدم ؟!!!! میگما .... مکه که بودیم تو بن داوود من از ای بسبوسه ها گرفتم .... ولی نتونستم بخورم ! یه اسانسی زده بودن اصلا دوست نداشتم بوش رو! ولی خیلی قیافش خوردنیه .... هنوزم اگه ببینم بازم میخرم!

شادی

وا چرا من این دستورای قبلی رو ندیده بودم..... اومدم برای کیک خرما نظر بذارم دیدم چه خبره!!!! این گوگل ریدر هم قاطی داره ها ..... پستا رو یکی در میون نشون می ده که![کلافه] منم بسبوسه خیلی دوست دارم. فکر کنم مدل الجزایری اش یه کمی فرق داره با این. برم تحقیق کنم ببینم!!!![نیشخند]بوس[پلک][بغل]

من و همسرم

با سلام متشکرم ازاین شیرینی خوشمزه میخواستم بپرسم من پودر نارگیل دوست ندارم جایگزین چی میشه استفاده کرد؟ یا حداقل کمتر استفاده کنم؟ ممنون

لیلا

سلام، ممنون از رسیپی های خوبتون میشه از ماکارونی آسیاب شده! به جای آرد سمولینا استفاده کرد؟ روی بسته ماکارونی ترکیباتش رو نوشته: آرد سمولینا، آب، گلوتن

مبینا

سلام ترالان خانم این آرد سمولینا شبیه چیزیی که ما اینجا بهش میگم سگو .نمیدونم خودش هست یا نه با اون انواع حلوا های عربی درست میکن آردش صاف نیست دونه دونه هست البته اون هم را ازدوبی میارن چون ما هم شهرهای جنوبی هستیم

maedeh

من این شیرینی رو با شربت انبه tempo درست کردم اما چون شیرین بود یکم ازش زدم

صفورا

سلام ترلان جون...نیم کیلو سمید خیلیییییی نیس..من دو تا دستور بسبوسه دارم ااردش یک و نیم لیوان هس و یک پیمانه

مهتاب

سلام ترلان جان میشه بسبوسه رو اسپل کنی? ممنونم