پیراشکی تن ماهی (سایز بزرگ)

خمیر

مواد لازم:

آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... ١ ق غ

خمیر مایه .......................................... ١ ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر ................................................... نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر ................................................... ١ ق غ

طرز تهیه:

ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. بعد از ٢ دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً ١٠ دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.

مواد میانی

مواد لازم:

تن ماهی ................................... ٢ قوطی

آبلیمو ........................................ کمی

پیازچه خرد شده .......................... ٢ ق غ

خیار شور خرد شده ...................... ٢ عدد

زیتون حلقه شده .......................... ٢ ق غ

سس تند ..................................... ٢ ق غ

گوجه فرنگی ................................. ١ عدد (کوچیک)

پنیر سفید .................................... ۴٠ گرم

طرز تهیه:

تن ماهی، زیتون و آبلیمو رو با هم مخلوط کنید.

خمیر رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

هر قسمت رو با وردنه به شکل زیر باز کنید.

 خمیر رو از درازا به ٣ قسمت مساوی تقسیم کنید و با نوک چاقو نشونه گذاری کنید (مواظب باشید خمیر پاره نشه).

دو طرف خمیر شیارهایی مورب به طول یک سوم پهنای خمیر ایجاد کنید.

١ ق غ سس تند رو بمالید روی خمیر.

نیمی از مخلوط تن ماهی رو بریزید روش.

گوجه فرنگی رو هم ریز خرد کنید و نصفش رو بریزید روی تن ماهی. پنیر رو به قطعات کوچیک ببرید و چند قطعه هم روی گوجه فرنگی ها قرار بدید. نهایتاً نصفی از پیازچه رو هم بپاشید.

نوارهای کناری خمیر رو مطابق تصاویر زیر روی هم بیارید تا شکل ماهی به خودش بگیره.

انتهای ماهی رو هم به شکل دم ماهی در بیارید.

دقت کنید موقع بافتن نوارهای خمیر، حتماً گوشه های خمیر همدیگه رو قفل کنن تا موقع پخت باز نشه.

کمی با دست بهش فرم بدید و به جای چشمش هم از زیتون سیاه استفاده کنید. همین کار رو برای باقیمونده مواد هم انجام بدید. به این ترتیب دو تا ماهی خواهیم داشت!

کمی زرده تخم مرغ بمالید روشون و بذارید تو فری که از قبل با حرارت ١۶٠ درجه گرم شده بپزن. زمان پخت حدوداً نیم ساعت هست.

 من کمی هم سیاه دونه پاشیدم روش... مثلاً یه کم شبیه خال های قزل آلا بشه!! چشمک

آخر سر حدود ۵ دقیقه هم گریل رو روشن کنید تا روی ماهی هم برشته بشه.

میتونید به جای پنیر سفید از هر پنیر دیگه ای که دوس دارید استفاده کنید حتی پنیر پیتزا ... که البته در اون صورت مزه ش خیلی متفاوت خواهد بود.

خیلی ها طعم تن ماهی رو دوس ندارن. می تونید همین غذا رو با ماهی تازه، مرغ یا گوشت درست کنید. من فقط خواستم یه ایده جدید داده باشم! لبخند

در ضمن سعی کنید تا جایی که ممکنه مایه تون خشک باشه. روغن تن ماهی رو کاملاً بگیرید. آب پنیر و گوجه رو هم بگیرید و مطمئن شید که مایه تون تا حد ممکن خشکه.

 بسیار خوشمزه س! نوش جان! قلب

/ 42 نظر / 149 بازدید
نمایش نظرات قبلی
شیرین

مرسی ترلان جونم[گل]خیلی گلی خانومی.میـــــــــــــــبوسمت از دور[ماچ][ماچ][ماچ]

شیرین

سلام ترلان جونم.میگم اگه این مهمونی من تموم بشه تو جونت از دست من راحت میشه[نیشخند] من شیر خشک ندارم تو خمیرم اضافه کنم میشه به جاش از چیز دیگری استفاده کرد یا اینکه از یه دستور دیگه برای خمیر استفاده کرد که درست کردنش هم راحت باشه؟(برای سینی پیراشکی) اگه بخوای منو تو مسنجرت اد کن.میام خصوصی بهت میگم.

شیرین

سلام خانومی.مرسی از لطفت[قلب].با این خمیر برای چند نفر میشه پیراشکی درست کرد؟من میخوام برای 7نفر درست کنم.

آشپز20

یکبار خواستم از اینا طبق دستور قبلیتون درست کنم خوب نشد خمیرش هی کش میومد البته خمیرش با دستور شما نبود اینبار مو به مو طبق دستورات شما اجرا میکنم امیدوارم جواب بده [چشمک]

zahra

سلام ترلان جون، من چند وقتی هست اینجا رو میبینم، خیلی عالی و با سلیقه، این پیراشکی ماهی رو هم درست کردم، خیلی عالی شد، دستت درد نکنه، من مواد رو نصف کردم و یکی درست کردم، عالی بود. بازم ممنون.

موژان

سلام ترلان عزیز , از آموزش فوق الادت ممنونم عالی بود,البته من مواد داخلشو عوض کردم ولی ظاهرش همه رو هیجان زده کرده بود.

مهلا

ترلان عزیز این خمیر مایه که باید ریخت روی ماست از نوع فوریه یا معمولی............ یه دنیا ممنوننن

نانا

سلام خانوم هنرمنند، من امروز اینجا رو پیدا کردم! اصن ذوق مرگ شدم!!:دی فقط از اونجایی که من خیلی شوتم! این خمیر مایه چیه؟ از کجا باید گیر بیارم؟ یه عالمه ممنووون:*

خوش بخت

سلام ترلان خانم... من مواد رو طبق دستور مخلوط کردم... اما همش بهم میچسبید و بار اول غیر قابل استفاده شد... بار دوم آردشو بیشتر کردم نمیشد باش پیراشکی درست کرد فقط میشد مثل نون پهنش کرد.... فکر میکنید کجای کارم اشکال داشته؟ {راستی از قاشق چایخوری و غذاخوری عادی استفاده میکردم :نه قاشق چای خوری و غذاخری پیمانه شیرینی پزی} و تا بحال هم خمیر درست نکرده بودم.... راهنماییم نمایید.. مرسی

dana

سلام عزيزم. من امشب با اين خمير روي گاز پيتزا پختم. عالي شد. فقط پيام گذاشتم كه از شما تشكر كنم??