رولت هل و لیمو

مواد لازم:

"خمیر"

خمیر مایه ............................................... 2 و یک چهارم ق چ

آب گرم ................................................... یک چهارم پیمانه

ماست .................................................... یک دوم پیمانه

شکر دانه ریز ............................................ یک سوم پیمانه

کره ذوب شده ........................................... یک چهارم پیمانه

وانیل ....................................................... 1 ق چ

نمک ....................................................... سه چهارم ق چ

تخم مرغ درشت ....................................... 1 عدد

آرد سفید ................................................. 2 و یک سوم پیمانه (300 گرم)

 

"مواد میانی رولت"

شکر قهوه ای ............................................ نصف پیمانه

رنده پوست لیمو ترش .................................. 1 ق غ

پودر هل ..................................................... سه چهارم ق چ

کره نرم شده .............................................. 2 ق غ

بادام خرد شده ............................................ مقداری

 

"سس"

خاکه قند ..................................................... یک چهارم پیمانه

آب لیمو ....................................................... 1 ق غ

طرز تهیه:

من برای اندازه گیری مواد این رسیپی از قاشق ها و پیمانه های استاندارد استفاده کردم.

آب گرم رو تو کاسه بریزید و خمیر مایه رو به اون اضافه کنید. 5 دقیقه صبر کنید تا پف کنه و عمل بیاد. اگه از خمیر مایه فوری استفاده می کنید این مرحله حذف میشه و به جاش خمیر مایه فوری رو مستقیماً با آرد قاطی کنید و آب گرم رو هم با ماست مخلوط کنید.

ماست، شکر، وانیل، کره، نمک و تخم مرغ رو  توی کاسه بزرگی بریزید.

خوب مخلوط کنید...

خمیر مایه و آب رو به این مایه اضافه کنید و هم بزنید. 2 پیمانه آرد رو اضافه کنید و ورز بدید.

ابتدا خمیر خیلی چسبناکه. کم کم و هر سری 1 ق غ از باقیمونده آرد رو به خمیر اضافه کنید و مرتب به مدت 8 دقیقه ورز بدید. ممکنه کمی از آرد اضافه بیاد. انتظار نداشته باشید چسبندگی کاملاً از بین بره ولی باید اونقدری آرد اضافه کنید که چسبندگی خمیر خیلی کم بشه و بتونید تو دستتون جمعش کنید.

خمیر رو تو کاسه چرب شده قرار بدید و روش رو بپوشونید و بذارید حدود 1 ساعت بمونه تا ور بیاد.

شکر قهوه ای، رنده پوست لیمو ترش و پودر هل رو با هم مخلوط کنید.

سطح کار رو آردپاشی کنید. خمیر رو به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. (از هر قسمت 12 تا رولت به دست میاد)

خمیر رو با وردنه به شکل مستطیلی با ابعاد 30×25 سانت باز کنید.

نصف کره آب شده (1 ق غ) رو با برس روی خمیر بمالید. نصف مایه میانی رو به همراه کمی بادام خرد شده روی خمیر بپاشید.

از ضلع بزرگتر شروع به رول کردن خمیر کنید تا برسید به آخرش.

درزش رو با کمی فشار بچسبونید تا باز نشه.

با یه چاقوی تیز یا با استفاده از نخ، رول رو به 12 قسمت مساوی ببرید. همین کار رو با نصف دیگه خمیر تکرار کنید.

رولت ها رو توی سینی فر لبه دار به ابعاد 33×22 سانت بچینید. (البته قالب من کمی کوچیکتر بود و 20 تا رولت رو گرفت)

اگه قالبتون نچسب نیست کمی کفش رو چرب کنید.

فر رو با حرارت 180 درجه گرم کنید.

روی رولت ها رو با پارچه بپوشونید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا دوباره ور بیاد و حجمش 2 برابر بشه.

بعد از این مدت پارچه رو از روی رولت ها بردارید و قالبتون رو توی فر بذارید و حدود 25 دقیقه زمان بدید تا کاملاً بپزن.

برای تهیه سس، خاکه قند و آبلیمو رو با هم مخلوط کنید و خیلی خوب هم بزنید.

بعد در حالیکه رولت ها گرم هستن با قاشق بریزید روی رولت ها!

رولت خوشمزه و خوش طعمیه.... امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

 

من این رولت ها رو چند روز پیش برای شیرینی سفره افطار درست کردم و بردم خونه مادرم! فکر می کردم چون این رولت یه مقدار مزه ترش داره احتمالاَ مورد استقبال اعضای خونواده ام واقع نشه ولی بر خلاف تصورم همه خیلی خوششون اومد و همش خورده شد!!! امیدوارم شما هم بپسندید!

نوش جان! قلب

/ 12 نظر / 126 بازدید
نمایش نظرات قبلی
گلی

نماز و روزهات قبول آبجی خوشگلم . دستت طلا . میبینم که خمیربازی تو این خونه هم اوسا شده .[ماچ]

فرانک

سلام ترلان خانم گل ، عباداتت قبول. من تازگیا وبلاگ شما رو پیدا کردم. واقعا فوق العادست.دیگه لازم نیست کلی هزینه واسه کلاس آشپزی بدم. ممنونم عزیزم. با آرزوی بهترینها[قلب]

سرگرمی های زندگی من

به به عالیه دب افتاد من عاشق این جور چیزام دستت درد نکنه وقت کردی به منم سری بزن خوشحال می شم عزیزم[گل]

زینب

سلام دست گلت درد نکنه مثل همیشه عالیه

مریم

سلام عزیزم شیر خشک گرفتم دنبال یه دستور خوب برا حلوای عربی هستم.

negin

خوشمزه ست !!!!!!!!!!!

زهرا

سلام طاعاتتون قبول.من این رولت را درست کردم ولی خمیرش ور نیومد مجبور شدم درستش کنم ولی سفت شد ولی طعمش خوب بود.دلیلش چی بوده به نظرت؟کاملا طبق دستور و میزانها عمل کردم

مطبخ رویا

سلام دوست خوب ونازنینم ....عطر هل ولیمو تا اینچا هم اومد[گل]

گلی

سلااااااااااااام بر شف خمیر ! [نیشخند] منظورم همون پیستری شفه ها ....[زبان] عرضم به حضورت که من دیروز واسه مهمونام واسه افطار پیراشکی پنیر درستیدم . خمیرم خمیر پیراشکی سوسیس بود . خیلی خوش قلقه . مواد میانیم هم پنیر فتا و گردو و پسته و کنجد و جعفری بود . ولی فکر کنم پنیرش زیاد بود . پنیر طعم دار ! شوهرم میگه مواد لای پیراشکیا کم بوده انگار داری نون میخوری ! خب من کم گذاشتم چون اصلا خوشمزه نیس یهو یه قلمبه پنیر بخوری ! [ناراحت] زیتون و اینا دیدم تو زده بودی ولی گفتم شاید دوس ندارن .... حالا میگی چیکار کنم ؟ یه فیلینگ پنیری بده به عنوان نون پنیر افطاری که من لا پیراشکی بذارم . بدو چهارشنبه مهمون دارم . بعدم اینکه . خمیرو چقدر میشه نگه داشت ؟ یعنی زمان استراحتش ماکزیمم چقدره ؟ میشه من ساعت 3 درست کنم بذارم برم کلاس و برگردم ساعت 7 بپزم ؟ یا ترش میشه ؟!!!! متوشکرم ![بغل]

سمیه

سلام :-( ترلان جون من این شیرینی رودرست کردم اصن خوب نشد .چرا ؟به نظرت ایراد کارم کجا بوده؟اصلا قهوه ای نشدن شیرینیام.ابلیمورم که ریختم بدتر از بدتر شد مزش,گریل هم روشن کردم ولی بعد پیش خودم گفتم شکری که توش و روشه سفت میشه در اثر گرمای مستقیم خلاصه چشمت روز بد نبینه خراب کردم حسابی. راستی ابلیمو یک قاشق غ با یک چهارم پیمانه پودر قند اصلا جور در نیومد وحل نشد.فک کنم به خاطر پیمانه های استاندارد بود که من نداشتم وبا همون لیوانی که ارد و پیمانه کردم اینم پیمانه کردم .مرسی بابت جواب(پیشاپیش)