پیراشکی مستطیلی

مواد لازم برای خمیر:

آرد سفید ......................................... 750 گرم

شیر خشک ..................................... نصف لیوان

روغن زیتون ..................................... یک چهارم لیوان

تخم مرغ ........................................ 1 عدد

شکر .............................................. 2 ق غ

خمیر مایه فوری ............................... یک و نیم ق غ

نمک .............................................. 1 ق غ سرخالی

بکینگ پودر ..................................... 1 ق م

اورگانو ............................................ 1 ق غ

آب ولرم ............................................ یک و نیم الی 2 لیوان (بسته به نوع آرد و اندازه تخم مرغ)

 

برای مواد میانی:

پیاز خرد شده ................................... 1 عدد

گوشت چرخکرده ............................... نیم کیلو

کرفس خورد شده .............................. نصف لیوان

فلفل دلمه ای خرد شده ..................... نصف لیوان

هویج رنده شده ................................. یک عدد کوچک

گشنیز یا جعفری خرد شده .................. 2 ق غ

رب گوجه فرنگی ................................. 1 ق غ

نمک و فلفل و ادویه دلخواه ................... به میزان لازم

پنیر پیتزا یا پنیر چدار ............................ 100 گرم

 

طرز تهیه:

آرد، شیر خشک، بکینگ پودر، شکر، خمیر مایه، نمک و اورگانو رو با هم مخلوط کنید. تخم مرغ و روغن زیتون رو اضافه کنید. آب رو هم کم کم بریزید و ورز بدید. هر وقت خمیر شکل گرفت و از طرفی دیگه به دست هم نمی چسبید دیگه آب اضافه نکنید. خمیر رو باید حسابی ورز بدید تا نرم و لطیف بشه. اگه دیدید خیلی چسبنده س یه کوچولو آرد اضافه کنید و اگه دیدید خیلی سفت شده یه مقدار خیلی کم آب!

زیاد تو اندازه گیری مواد اولیه خمیر سخت گیری نکنید. می تونید یه مقدار بالا کنید. ممکنه خود من هم دقیقاَ همین اندازه رو رعایت نکرده باشم. مهم اینه که خمیر رو تا اونجایی که می تونید ورز بدید. هر چی بیشتر ورز بدید خمیر بهتر و لطیف تری خواهید داشت.

حالا خمیر رو توی کاسه بزرگی که چرب شده بذارید و روش رو با سلفون یا پارچه بپوشونید و حدود یکی دو ساعت بهش استراحت بدید تا ور بیاد.

برای مواد میانی هم پیاز رو توی 2 ق غ روغن تفت بدید. گوشت رو اضافه کنید و پس از این که تفت داده شد کرفس، هویج و فلفل دلمه ای رو اضافه کنید. مقدار خیلی کمی آب بریزید و در ظرف رو ببندید تا همه مواد پخته بشه. آخر سر هم رب و ادویه رو اضافه کنید و هم بزنید. وقتی کمی از حرارتش کم شد پنیر رو اضافه کنید.

 

سطح کار رو آرد بپاشید. از خمیر مقداری بردارید ...

...و با وردنه ای که آردی شده بازش کنید و با چاقو یا پیتزا کاتر اون رو به مربع های یک اندازه برش بزنید. (در این حین که دارید با این مقدار از خمیر کار می کنید روی بقیه خمیر رو بپوشونید تا خشک نشه)

روی هر مربع کمی از مواد رو بریزید و تا بزنید.

لبه های خمیر رو خوب فشار بدید و با چنگال نقش بزنید تا باز نشه.

(اضافات خمیر رو جمع کنید و یه کوچولو ورز بدید و پس از یه استراحت کوتاه باز کنید و استفاده کنید)

پیراشکی ها رو توی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشونده شده بچینید و روشون رو بپوشونید.

فر رو با درجه حرارت 180 روشن کنید.

پس از یه ربع، هم پیراشکی ها ور اومدن و هم فر گرم شده. یک عدد تخم مرغ رو با 1-2 ق غ شیر و کمی زعفران دم کرده هم بزنید و با برس رو پیراشکی ها بمالید و بذارید توی فر. (اگه دوس داشتید می تونید کمی هم کنجد یا سیاه دونه یا هر دوش رو بپاشید روی پیراشکی ها)

تقریباً توی 20-30 دقیقه می پزه.

(یکی از لامپ های آشپزخونه سوخته بود برای همین نورش اینقدر کم بود!!!)

از توی فر در بیارید و توی ظرف سرو بچینید. بسیار خوشمزه س.

می تونید برای مواد میانی از هر چیز دیگه ای که دوس داشتید استفاده کنید.

حدود 24 تا پیراشکی با این سایزی که می بینید در اومد.

طبیعیه که می تونید به هر شکلی که دوس داشتید بپیچید ولی این پست در واقع بهونه ای بود برای خمیر بازی! آخیش... حالم جا اومد!! نیشخند

نوش جان! قلب

/ 13 نظر / 240 بازدید
نمایش نظرات قبلی
فاطمه

ترلان جون این خمیر بعد از ورز دادن، استراحت نمیخواد؟ ینی بلافاصله میشه استفاده اش کرد؟ یه سوال دیگه، بیست دقیقه ورز دادن کافیه؟

فرحناز

سلااااااااام ترلان جوووونم. دوست هنرمند و با سلیقه من ممنوووونم . خسته نباشی عزییییییزم خیلی خوشم اومد. حتماً درست میکنم. یک سؤال. میشه اورگانو رو حذف کنیم؟ ممنونم عزیییزم[قلب][قلب]

الهام

سلام خانمی. منم عاشق خمیر بازیم. خیلی کار لذت بخشیه. ممنون بابت این غذای خوشمزه.[گل]

tala

سلام عزیززززز دلم [ماچ] عاشقتم با این خمیر بازیهات که الحق والانصاف استادشی .[قلب] رد میشدم گفتم عرض ارادتی داشته باشم[نیشخند][بغل][ماچ] پسر طلای خاله رو ببوس ، به همسر سلام برسون ، [

ندا

سلام خانومی, ممنون از دستورات خیلی عالیت!!! من از خوانندگان خاموشم, چند تا سوال داشتم, البته چون تازه کارم ببخشید! 1- ارگانو همون آویشن هستنش؟ 2- اگر کاغد روغنی نداشته باشیم چی کار می توان کرد؟

راضیه

سلام ترلان عزیز. عالی شده. به به [دست]

راضیه

ترلان جون میشه نقش شیرخشک رو بگی؟

نسترن. م

ترلان جان من پیراشکیهامو توروغن سرخ میکنم. دخترا اینجوریشو دوست دارن. یه سؤال دارم. من خمیر پیراشکیو نمیدونم از کجا یادگرفتم ولی خمیرمن تخم مرغ نداره فقط اب ارد خمیرمایه کمی روغن ونمک. تعریف نباشه طرفدار زیاد داره. میخوام بهم بگی اضافه کردن تخم مرغ چه تغییری تو بافت خمیر ایجاد میکنه وشما چه پیشنهاد ی میکنی؟از چند نفر پرسیدم جوابی نگرفتم. اگر خمیرو باشیردرست کنم بازم شیر خشکو میخواد. حس خوبی به شیر خشک ندارم. نمیدونم چرا؟؟؟ ممنون ترلان عزیز

مصطفی

درود بر شما واقعا لذت بردیم