نان خرمایی

مواد لازم:

آرد سفید ............................. نیم کیلو

روغن جامد ........................... نیم پیمانه

شکر ................................... یک سوم پیمانه

ماست ................................. نیم پیمانه

آب ولرم ................................ نیم پیمانه

تخم مرغ ............................... ٢ عدد

خمیر مایه ............................. نصف ق غ

نمک ..................................... یک چهارم ق چ

بکینگ پودر ............................. نصف ق م

زیره نیم کوب .......................... ١ ق غ

رازیانه نیم کوب ....................... ١ ق م

خرمای بدون هسته له شده ...... ۴٠٠ گرم

دارچین ................................. ١ ق م

کره نرم شده ......................... ١ ق غ

طرز تهیه:

خمیر مایه رو به همراه ١ ق م شکر بپاشید رو آب و روی اون رو بپوشونید تا خمیر عمل بیاد.

وقتی خمیر مایه عمل اومد اون رو بریزید تو یه ظرف بزرگتر و روغن، ماست، شکر، بکینگ پودر، زیره و رازیانه رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه یه دست بشه. (رازیانه و زیره رو من ریختم لای کیسه فریزر و با چکش یه مقدار کوبیدم روش تا کمی بشکنه. نمی خواستم پودر بشه و در عین حال اگه درسته می موند ممکن بود مزه اش خیلی غالب بشه! برای همین به صورت نیم کوب ازشون استفاده کردم)

تخم مرغ اولی رو تو مایه تون بشکنید و پس از این که کاملاً هم زدین تخم مرغ دومی رو اضافه کنید. البته یه کم از زرده تخم مرغ دومی رو نگه دارید برای تزیین و بقیه اش رو بریزید تو مایه شیرینی!

آرد و نمک رو با هم ترکیب کنید و بعد به تدریج الک کنید تو مایه و با دست ورز بدین تا خمیرتون نرم بشه و به دست نچسبه.

خمیرتون که آماده شد روی اون رو بپوشونید و بذارید تو آشپزخونه تا حجمش ٢ برابر شه. تقریباً ۵/١ الی ٢ ساعت زمان میخواد.

خرما رو با کره و دارچین خوب مخلوط کنید.

وقتی خمیر ور اومد اون رو به ٢ قسمت تقسیم کنید. قسمت اول رو با وردنه به ضخامت تقریباً نیم سانتیمتر باز کنید. (ابعاد سینی فر من ٣٠×۴٠ سانتیمتر هست و با خمیر همه سطح این سینی رو پوشوندم) ممکنه خمیر به سطح کار بچسبه که من برای جلوگیری از این موضوع، خمیر رو بین دو لایه پلاستیک باز کردم.

خرما رو هم به همین روش با وردنه باز کنید.

حالا لواش خرما رو هم با دقت رو خمیر تو سینی قرار بدید.

با قسمت دوم خمیر هم همین کار رو تکرار کنید و بذاریدش روی لایه خرمایی.

فر رو با حرارت ١۶٠ درجه گرم کنید. سرتاسر خمیر رو با چنگال سوراخ هایی ایجاد کنید. زرده تخم مرغی که برای این کار کنار گذاشته بودید رو با کمی شیر مخلوط کنید و با برس به روی خمیر بمالید و آخر سر هم کمی کنجد یا خرفه بپاشید روی خمیر.

سینی فر رو بذارید روی اولین پنجره فر از طرف بالا. بعد از ٢٠ دقیقه شعله پایین رو خاموش کنید و به جاش گریل رو روشن کنید و سینی فر رو بذارید رو آخرین پنجره (پایین ترین پنجره) یه ۵ دقیقه که بمونه کافیه چون فقط می خواهیم روی نون طلایی بشه. (این زمان ها و مراحلی که گفتم مال فر خودم بود و از اونجایی که فرها با هم فرق می کنند و ممکنه یه فر حرارتش کم باشه یکی زیاد ممکنه شما با توجه به شناختی که از فر خودتون دارید به نحو دیگه ای عمل کنید ولی در کل بیشتر از نیم ساعت زمان نمی بره و هدف هم پخته شدن به اندازه نون و طلایی شدن سطح اونه)

البته قبل از این که سینی فر رو بذارید طبقه پایین، نگاه کنید ببینید اگه نون پف کرده باز با چنگال چند تا سوراخ ایجاد کنید و بعد گریل رو روشن کنید. اگه خمیر بالا بیاد و هوای اون رو با سوراخ کردن خارج نکنیم، بین لایه رویی و خرما فاصله ایجاد میشه. 

وقتی پخت، از فر در بیارید و کمی که خنک شد اون رو به هر شکلی که دوس داشتین ببرید.

نوش جان! قلب 

/ 25 نظر / 213 بازدید
نمایش نظرات قبلی
اکرم

سلام دوست عزیز م ... ممنون به خاطر زحماتی که میکشین[گل]

شیوا

سلام عزیزم خوبی خیلی دوست داشتم نان خرمایی یاد بگیرم دستت درد نکنه عزیزم

شیوا

راستی عزیزم یک نوع شیرینی تو دبی بود بنام کنافه میشه اموزش بدی با عکسش دستت دردنکنه[قلب][قلب]

سلام عزیزم رشته اش تو ایران است درست کن عزیزم[ماچ][ماچ]

مهشید

وای خدا کاش تو خواهری من بودی و همیشه برام از این کیک و شیرینی های خوشمزه درست میکردی

مهشید

وایییییییییییییییییییییییییییی من میخوامممممممممممممم کاش دخترا اصلا تپل نمی شدن انوقت نمیدونی چه شیرینی های خوشمزه ای می خوردم

مهشید

باید ژن هامو جهش بدم که چاق نشم هیچ وقت [گریه]

مهشید

[خوشمزه]ترلان دلم ضعف افتاد

اتش

سلام ترلان جان امیدوارم حال شما وگل پسرت خوب باشد خواستم بپرسم بایک حجمی خرمای نامرغوب که روی دستم مانده چه چیزی میتوانم درست گنم ؟ ممنون راستی رشد پسرت خوب هست؟خوب وزن میگیرد؟اگر سوالی درخصوص رشد یا واکسیناسیآن کوچولو داشتی خوش حال میشوم جواب بدهمغ

مریم

سلام ترلان جون از وقتی وبلاگتو دیدم همش دلم میخواد از دستورای خوشمزه ات درست کنم(: ترلان جان من واسه پنج شنبه که بخاطر روز مادر میخوام درست کنم این نان خرمایی رو ببرم سر مزار مامانم میشه به جای روغن جامد از مایع استفاده کنم ؟ یا به جاش 80گرم کره ؟ آخه ما اصلا از روغن جامد استفاده نمیکنیم!